Kváskový chleba je mrtvý! :) RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Takže tak:
    http://www.delta-pekarny.cz/…bublina.html

  2. Ten, kdo dělá Deltě PR má vyjadřování jako pisálkové z Blesku a Aha. Jen místo „zdroj ze zpěvaččina okolí“ napsal „redaktor Práva“ . Tak agresivně napsaný článek jsem už dlouho neviděla.

  3. Ale fuj, hned po ránu mě takhle nasr… Opravdu vypovídající test. Pánové a dámy z Delta asi nechodily do školy. Už na střední škole jsme si říkali, že aby měl obdobný test smysl, je zapotřebí min. 20 lidí. A také bych chtěl vidět, jak by novináři hodnotili, kdyby jim dali ochutnat sadu chlebů po dvou dnech od upečení :) Průmyslový chléb z „instantního kvasu“ je možná dobrý, ale tak do 1 dne od upečení. Velice „úsměvný“ článek :(

  4. Mno, tohle má víc úrovní, jak se na věc dívat… A ne zcela korektní provedení testu (tj. málo respondentů, zavádějícím způsobem stanovené cíle…) nechme stranou.
    V první řadě věřím tomu, že senzoricky může chleba, upečený s hromadou chemie, působit skvěle, ba nejlépe. Jenže! Interpretace takových výsledků musí vzít v úvahu zejména fakt, že konzument je naučen na danou, léta u nás przněnou chuť právě tou chemií, čili mu logicky bude chléb poctivý a čistý chutnat jinak, ergo hůř. Jinými slovy, kupříkladu má komunistickou standard směsí odkojená matka považuje čerstvě namletou brazilskou Arabiku za kafe vyloženě hnusné. Pochopitelně. Pokud nevíte, jak má poctivý výrobek chutnat a jste navyklí na náhražky, nemůže to dopadnout jinak.
    Dále je zcela opominuto to, že poučený konzument se zajímá i o složení toho, co žere. A ať se na mne v Delta pekárně nezlobí, když si upeču vlastní kváskový chleba (nebo si ho koupím u někoho, komu věřím), tak mám stoprocentní jistotu, že jím kvásek, mouku, vodu, sůl a kmín. Tečka. Žádná zlepšovadla, emulgátory, zvýrazňovače chuti a podobně. A to se počítá.
    Suma sumárum, k „čistému“ výrobku, k jeho chuti, je třeba se „projíst“.

    Výsledek celého uvedeného testu tedy mohu vnímat pouze tak, že ano – existují dnes fígle, kterak prodat těm, kteří nejsou obdařeni schopností používat mozek, výrobek ošizený. A prodat jim ho tak, aby z toho ještě měli radost. Koneckonců, proč ne. Každý svého chleba krůjcem, žeano…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.