Recept na úpravu nutrie - poraďte prosím RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Podělí se někdo prosím o vyzkoušený a osvědčený recept na přípravu nutrie? Zatím plánuju obligátní pečení, ale dostala jsem dva kousky, tak mám prostor i pro trochu experimentování. Předem děkuji!

  2. Wow, kde ji shanite? Mne se povede se k ni dostat tak jednou za pet let :( luxusni maso.

    K otazce: zkuste z ni udelat svickovou, je to velika dobrota. Peceni na ruzne zpusoby je klasika, ale ta svice je paradni.

  3. Sehnala jsem ji úplně náhodou – moje pojišťovací makléřka, lehce spřátelená a z vedlejší vesnice, se mi zmínila, že nějaký její klient je chová, a protože líná huba, holé neštěstí, hned zatepla jsem se zeptala, jestli by někdy neměli na prodej. Ale myslím, že je standardně míval v nabídce řezník na Albertově, pokud jste z Prahy. Nutrii si pamatuju z 80. let, maminka ji občas koupila a jen prostě upekla, a ano, byla to velká dobrota. Ale naše domácnost si obecně libuje v čemkoli, co nespadá do běžné trojkombinace vepřové-hovězí-drůbeží. Svíčkovou vyzkouším a děkuji za inspiraci!

  4. Bóže, za nutrii bych dal duši! :) Je to sice hnusná velemyš, ale lepší klobásky, než z jejího masa, jsem v životě nejedl. Leč recept jsem z autora nevymandelil :(

  5. Jestli sháníte nutrii, přijďte mrknou v Hradci Králové na soutok;) -to byl vtip, nejedla bych je z tohohle „chovu“, ale jsou tam příšerně přemnožený a překrmený (už je jednou odchytávali, aby nesežraly kořeny všem stromům v okolí)

  6. Heart Healthy ‚Crock-Pot‘ Nutria

    2 hind saddle portions of nutria meat
    1 small onion, sliced thin
    1 tomato, cut into big wedges
    2 potatoes, sliced thin
    2 carrots, sliced thin
    8 Brussels sprouts
    1/2 cup white wine
    1 cup water
    2 teaspoons chopped garlic
    Salt and pepper to taste
    1 cup demi-glace (optional)

    Layer onion, tomato, potatoes, carrots and Brussels sprouts in crockpot. Season nutria with salt, pepper and garlic, and place nutria over vegetables. Add wine and water, set crockpot on low and let cook until meat is tender (approximately 1–1/2 hours). Garnish with vegetables and demi-glace. Makes four servings.

  7. Já jsem ji zrovna v neděli pekla alá jehněčí tažin: cibule, česnek, zázvor na přepuštěném másle, nutrii obalit ve směsi koření – zázvor, koriandr, kurkuma, skořice, chilli, sůl, pepř, a opéct, zalít kuřecím vývarem, přidat šafrán a čerstvý koriandr, zaklopit a šup do trouby na cca hodinku, 180C, kontrolovat, že se vývar neodpařil. Poté nutrii vyndat, omáčku na plotně zredukovat, přidat citronovou šťávu, med, dosolit/dopepřit dle chuti, podávám s kupou koriandru, opečenými mandlemi a basmati rýží. A chutnalo:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.