Druhy bazalky RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravim, zajimalo by mne jaky druh bazalky pouzivate v kuchyni. Nasel jsem asi deset druhu bazalky s tim, ze ne vsechny se daji pouzivat v kuchyni. Taky by mne zajimalo, zda si bazalku pestujete od seminka nebo kupujete male rostliny. Diky

  2. Já pěstuji klasickou, citronovou a trpasličí, přičemž klasika je jasná, citronová se hodí krásně k rybám a drůbeži a trpasličí voní jak pendrek :) Jinak pěstuji od semínek v samozavlažovacím truhlíku spolu s dalšími bylinkami.

  3. Pestuju dva druhy. Klasickou bazalku pravou a thai sweet basil, co ma sladce anyzovou az lekoricovou vuni. Pouzivam na asikska jidla. Pristi rok se chystam jeste na thai holy basil. Pestuji je ze seminek, je to jedna z bylinek u ktere seminka vzejdou vzdycky dobre. Akorat male rostlinky miluji slimaci, tak je predpestuji doma a na zahon davam, az kdyz jsou silne. Pestuji blizko rajcat.

  4. Mám to stejně jako ↪ 3 Lucilda – obyč + thajskou, oboje ze semínek a ve velnách co 14 dní zhruba od sebe, abych měl stálý přísun. Bazalka roste úplně sama a nepotřebuje ani hubobkou nebo velkou nádobu, takže sadím do všeho co je po ruce (i třeba k rajčatům do většícho truhlíku).

  5. Taky jsem pěstovala na balkoně v truhlíku různé bazalky, ale na rozdíl od ostatních bylinek, které jsem tam měla, mi všechny bazalky napadli škůdci:( Byli na spodní straně listů. Příště jí zkusím radši v bytě na okně.

  6. Diky za odpovedi. Seminka nejake specialni nebo napr. neco takoveho?

    http://www.zbozi.cz/…no-classico/

    Diky

  7. Já letos u krulichu objevil pesto bazalku.
    Má mensí lístky ale nádhernou vuni. A roste skoro sama. Ale ta vune je opravdu silná. Chutove je také dobrá.
    Vedle toho mám i bazalku vytrvalou ale ta má takové az moc pevné listy(není tak jemná) a docela slabou chut i vuni. Zase nam přežila snad vse

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.