Bytová restaurace Na Faře RSS

Štítky: , , , , , ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Bytová restaurace Na Faře – znáte, byli jste, jak hodnotíte?

  2. Pojala jsem před časem nápad povečeřet v bytové restauraci Na Faře. Jelikož mají jen facebookové stránky, zjišťovala jsem přes ně, jak se objednat. Na FB stránkách měli vyvěšeno „JAK SE NAJÍST NA FAŘE“, kde bylo hned na prvním řádku uvedeno „Pošlete nám na FB stránku, tedy sem, své přání, že chcete být na mailing listu. Nezapomeňte připojit mailovou adresu a telefonní spojení. Ujistěte se prosím, že nám poskytujete mailovou adresu, na níž nemáte blokaci hromadných mailů“. Poněkud mi z toho vstaly vlasy na hlavě, že bych měla na nějaké FB stránce zveřejnit své soukromé telefonní číslo a mailovou adresu. Ale lidé to skutečně dělali (Petra Stárková, Ondřej Klabal, + čísla a maily). Napsala jsem tedy komentář, že to nepovažuji za vhodné, že nechci sdělovat takto veřejně tyto údaje, že bych považovala za lepší zaslat tyto údaje soukromou zprávou (tuto možnost tam uvedenou neměli). Za Faru se mi ozval zřejmě pan Křivánek, který mi v několika příspěvcích napsal: že nechápe, proč jsem na FB, když mu nedůvěřuji, že na FB už stejně všichni vědí všechno o všech (přeloženo: zkrátka že jsem asi nějaká divná, když chci chránit své osobní údaje), že mám potřebu komentovat něco, čeho se evidentně nechci účastnit a tudíž se mne to netýká, že upřímně obdivují, že se mi chce plýtvat časem a energií na něco, co se mne netýká, (přeloženo: potenciální hoste, nevopruzuj tady, nemáme o tebe zájem), že ne každý stojí o dobře míněné rady, jejich systém funguje, mají již 455 přihlášených (přeloženo: se svojí dobře míněnou radou, že by bylo vhodné údaje spíše zasílat soukromou zprávou, můžu jít někam), že se čertím, píšu sveřepě, FB považuji za zločince, který vylupuje soukromé účty a kšeftuje s osobními daty, a navíc mám z FB fóbie. Uzavřeli to se mnou slovy "i když máme každý jiný názor, tak to ale přece neznamená, že se nemůžeme navzájem ctít, nebo ano?

    Napsala jsem, že považuji za směšné chtít nějakou vzájemnou úctu, když na mé slušné příspěvky o nevhodnosti požadavku na zveřejňování osobních údajů reagují tak, že mi vlastně sdělí, že jsem člověk, který je neuvěřitelně otravuje, divná osoba, která je na FB a přitom nechce o sobě nic sdělit, jsem sveřepá, rozčiluji se, trpím fóbiemi apod. Že mne na večeři u nich přešla chuť, protože ráda jím s milými lidmi a ne s těmi, kteří mne uráží. Další odpověď byla „Upřímnost za upřímnost – my si, naštěstí, své hosty vybíráme a nikdy tomu jinak nebude. Tím, myslím, můžeme naši evidentně zhola zbytečnou komunikaci jednou provždy uzavřít. Nebo nutně budete chtít mít poslední slovo? Inu, jak je ctěná loibost“.

    Následně byla celá naše diskuze z FB vymazána a pozvánka „JAK SE NAJÍST NA FAŘE“ byla upravena na: „Pošlete nám na FB stránku (rozumí se do šuplíku Zprávy), své přání…“

    Poněkud křivé jednání pana Křivánka mne tedy velmi nemile překvapilo. Nápad utratit zde tisíce za jídlo mne přešel. V restauracích se ráda cítím jako host a domnívám se, že když někdo něco takového jako bytová restaurace provozuje, měl by mít hlavně vstřícný vztah k zákazníkům (i potenciálním).

    Tak by mne zajímalo, zda jste někdy v této restauraci byli, jaké s ní máte zkušenosti? Byli byste ochotni někde takto veřejně prezentovat své osobní údaje?

  3. ↪ 2 Krizik: Mrzutá historka, to nezávidím. Teď ale koukám, že je to minimálně vedlo k tomu systém alespoň trochu změnit: https://www.facebook.com/…04411150380/?…

    Ta motivační věta od hostů ale pořád zůstala :)

    Mě by spíš zajímalo jak to mají ošetřené provozně. Jestli je to soukormá akce na černo, jak do daní, nebo jeslti mají provozovnu etc. Je to všechno hrozně milé, ale pořád uvažuju o tom, co se pak děje, když se vyskytnou problémy. (což při rostoucí popularitě nastane dřív nebo později).

  4. Můj názor je, že tvrzení " my si, naštěstí, své hosty vybíráme a nikdy tomu jinak nebude" – je dostatečným podnětem pro ČOI.

  5. ↪ 2 Krizik: Protože s kamarádkou o zřízení bytové restaurace uvažujeme, tak jsme chtěly Faru navštívit, abychom to viděly v praxi. Ale stejně jako vás mě na jejich FB stránkách zarazilo, že mám dát volně k dispozici své číslo a svůj mail. A byla jsem překvapená, že opravdu to tak lidi dělají. Pro mě je to nepřekonatelná překážka, takže zřejmě v mailing listu nikdy nebudu :-). Stejně se mi zdálo, že by to nebyla společnost pro mě, teď – po vašem příspěvku – jsem si tím úplně jistá. Takže dík.

  6. Nepokládám za bezpečné svůj mail a telefonní číslo dávat na FB, takže chápu, že s tím Krizik měla problém. Teď už je možné poslat údaje i mailem, ale asi stejně o tenhle zážitek ráda přijdu, protože ten přístup je podle mne nepřijatelný.
    A upřímně: spojení restaurace s časopisem Gourmet pro mne rozhodně není doporučením, svou úrovní mne časopis rozhodně nenadchnul…

  7. Pan Cuketka, mpik: určitě máte pravdu. Motivační věta mne tedy nijak neirituje, ta mi přijde spíš pro pobavení :-) Jak to mají ošetřeno provozně a zda to daní apod., to netuším. Je ale pravda, že každý, kdo jako obchodník od někoho vybírá peníze, tak by měl mít někde vyvěšené určité údaje – provozovatele, otevírací dobu, obchodní podmínky, reklamační podmínky apod. U nich asi nic, jen ty FB stránky. V každém případě se asi s těmi podmínkami není možné seznámit předem, leda že by si o ně člověk napsal. Bude-li pan Křivánek tak vstřícný jako ke mně, tak nevím nevím, zda by se jich člověk dopídil. Možná by ho taky p. Křivánek označil na prudiče, který stejně přijít nechce…

    Karlicka: na můj popud nakonec podmínky změnili, takže nyní je možné ty kontakty na vás zaslat i mailem, pokud vás tedy nepřešla chuť :-)

    molie: Gourmet jsem poslední dobou nečetla, paní Křivánkovou vůbec neznám, jen si myslím, jestli jí p. Křivánek svým jednáním nedělá spíš antireklamu…

  8. Podle http://www.rzp.cz nemá p. Křivánek ani pí. Křivánková hostinskou činnost, takže si s daněmi a legislativou nejspíše hlavu nelámou.

  9. Mracek: celkem zajímavá informace. Pokud vím, menu na osobu stálo i s napárovanými víny cca 1.500,–Kč, kolik z toho je zisk, to netuším, ale na jednu večeři chodí 8 lidí, to je slušný přivýdělek… A zřejmě tedy i nezdaněný. O takovém zisku v poměru na osobu či jedno menu si možná i v Alcronu mohou nechat zdát (když oni to musí zdanit).

  10. ja teda arogantni chovani nemam rad…

    ale v jinem tematu tady se fnukalo.. jak je spatny ze nejakemu „sousedskemu vykrmu“ jsou kladeny byrokraticke prekazky… zatimco tady uz se skoro rysuje udani… :)

  11. Sousedský výkrm? Pokud je to o diskriminaci a neplacení daní za normální výdělečnou činnost??

  12. no tak to te coice nahlaste ne?

  13. No, na úroveň nějaké domovní důvěrnice bych se tedy nesnížila. Ať si podnikají, věřím na ty boží mlýny, ale že bych někam psala udání, to ani náhodou… Prvotně mě naštvalo podle mne arogantní jednání, proto jsem napsala příspěvek, zajímalo mne, jaký je pan Křivánek jako hostitel u večeře, protože jsem si to jako potenciální host jaksi nedokázala představit :-) Ale nikdo z těch, kdo se večeře zúčastili, se neozval… Jestli to je legální či ne, po tom jsem nepátrala, to z toho jen tak vyplynulo.

  14. Tak za prvé – na Faře není jediná bytová restaurace, funguje ještě restaurace Petry Vondrové na Nové Harfě, donedávna Debut v Brně. Přivýdělek to asi je, ale nikoli astronomický – pokud vybíráte špičkové suroviny a vína, navíc to nevaří tým kuchařů, ale jedna domácí kuchařka celý den, tak to není za několikachodové menu nijak přemrštěné. Jde o fenomén underground restaurant a pokud vím, te příspěvek na menu je dobrovolný – respektive platí pravidlo, že komu nechutná, ten neplatí.
    co se týče časopisu Gurmet, tak ten vede D. Křivánková od podzimu, první číslo je říjnové. Možná by stálo za to prolistovat, je to dost jiné, než bylo. Samozřejmě pro hodně poučené to není – žádná česká Lucky Peach, to tu asi nebude vydávat nikdy nikdo.

  15. Podle mého se Gurmet s paní Křivánkovou hodně zlepšil, zato Apetit hodně upadá.

  16. Dala jsem ještě jednu šanci časopisu Gurmet (na základě téhle diskuse)… no Apetit se možná pohoršil, ale pořád je podle mne výrazně lepší než Gurmet.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.