Kavárna Double B Praha RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jen pár prvních dojmů… Vážně moc příjemná obsluha. Ale když jsem požádala o namletí kávy pro domácí pákový presovač, přinesli mi na kouknutí vzorek, jestli je ta hrubost mletí takhle správně. Já ale sakra na pohled neodhadnu na 100%, jestli je to správně, spoléhám na ně. Jsem jen blondýna. :-) Já kávu piju jen ráno a to ji neokoukávám a neohmatávám.
    Káva tam byla spíš lepší, vzhledem k tomu, co jsme si dali, nešlo víc poznat.
    Jinak dobré, pro mne tedy moc „studené“ prostředí, ale to je individuální

  2. Doplnění: káva umleta moc najemno. Když už se podařilo, že protekla (trvalo to asi o polovinu obvyklého času déle), barva a pěna OK, chuť dosti vzdálená kávě.
    Pokud mi někdo bude chtít poradit, ať si koupím mlýnek a melu si kávu sama, no nemyslím, že by to téhle kávě pomohlo… a ano, právě se rozhoduji, jestli dokoupit kvalitní mlýnek nebo jestli můj milovaný pákový kávovar Ascaso nahradit „automatem“.
    Cena tohohle nezdaru: 375 Kč za 250 gramů. Ano, nabízejí možnost před nákupem ochutnat, ale jen jako kávu překapávanou (nebo jaký je správný název přípravy za použití papírového filtru), což mi stejně nepomůže zjistit, jak z té samé kávy bude chutnat presso. Riskla jsem to, no co, válka stála víc.
    Ještě udělám jeden pokus, kávu v páce méně stlačím a použiji na ranní kávu s mlékem a kořením, moc velkou šanci tomu nedávám.
    Za mne tedy NE. Ale zajímal by mne názor ostatních…

  3. Ke kavárně připomínky nemám, neznám. K případnému nákupu mlýnku: také jsme řešili, zda dát spoustu peněz za profi mlýnek nebo ne. Nakonec jsme koupili ruční Hario Skerton http://www.doubleshot.cz/…omlynek.html a ty dvě porcičky si vždy nameleme ručně. Má keramické kameny, nastavitelnou hrubost mletí a jsme s ním velmi spokojeni. Kávu pak vaříme v konvičce Bialetti. Kávu kupuji čerstvě upraženou buď z Doubleshotu nebo poslední dobou jsme více spokojeni s Prima Café. Ale je pravda, že je to dost alchymie. Z Prima Cafe jsem třeba koupila i kávu z Galapág, 100g za 304,–Kč, která je z konvičky Bialetti výborná, ale když ji nechám překapat přes vietnamský kávový filtr http://www.trungnguyen.cz/…i-phin-filtr tak to není žádná sláva. Naopak když přes ten filtr překapávám jejich „cibetkovou“ kávu s krásnou čokoládovou vůní, je to naprosto o něčem jiném (cena 0,5kg za 739,–Kč). Tím chci říci, že i výbornou a drahou kávu je možné špatným mletím či nevhodnou přípravou zkazit. Ty Galapágy přes ten vietnamský filtr prostě za moc nestojí. Omlouvám se, jinak nejsem žádný kávový odborník, je to jen pohled laika, který tu přípravy kávy zase příliš moc nestuduje :-)

  4. Já se taky nepovažuji za kávového odborníka. :-)
    Spolehla jsem se, že pokud jednoznačně řeknu, jak chci kávu pak připravovat, prodají mi něco, co se k tomuto způsobu přípravy hodí… no, nevyšlo to.
    O to víc si cením přístupu Pražírny (kousek od I.P. Pavlova), kde když jsem před nějakou dobu řekla, že chci kávu do domácího pákového pressovače, odpověděli mi, že bohužel v danou chvíli nemají kávu, která by šla tak připravit a byla dobrá.

  5. Včera jsem se v Double B stavoval na espresso a byl jsem nadšen. Sice je zvláštní politika toho, že všechny káva (od espresso po flat white) stály stejně, ale budiž. :)

    Jinak co se týká vašeho nákupu, tak barista vám dal naprosto správně nakouknout na hrubost mletí. Moje zkušenost je taková, že domácí pákový kávovar si s kávou, která umletá na správné espresso v kavárně (v Double B mají Nuova Simonelli), většinou neporadí. Doma si musíte kávu (tedy alespoň tu čerstvou) namlít o něco hrubší, aby vám káva vůbec protekla a za dvě minuty vám tam nenakapali jen čtyři kapky. Takže doporučuju buď mlýnek domů a kupovat zrnka, nebo zahodit kávovar. Jedině tak si ohlídáte vždycky správný výsledek. :)

  6. Je mi líto, v Mama Coffee a v jiných místech umějí perfektně umlít kávu na domácí pákový pressovač. Jestli to neumějí v Double B, je to jejich chyba, ne moje. :-)

  7. Doplnění: nikde jinde po mně nechtěli, abych pohledem určila, jestli má být káva namletá takto. Prostě věděli, jak to mají namlít.
    Za tu cenu „amatéry“ podporovat nebudu.

  8. ↪ 7 molie: Nezlobte se, ale nemáte pravdu. My se snažíme zákazníkům vždy vysvětlit, že namlít na přípravu espressa doma je v kavárně nemožné. Resp. na espresso Vám v našich kavárnách kávu namlít odmítneme. Existuje tisíc různých domácích kávovarů a mletí je vždy různé. Navíc jak káva stárne, tak se mění i hrubost mletí. Každý kávovar má také jiný rozměr košíčků, atd. atd.
    Pokud si chcete doma připravit kvalitní espresso z kvalitní kávy, tak Vám nezbude než zainvestovat do kvalitního mlýnku (bohužel jich na trhu příliš není).
    Nebo pokud Vám vyhovuje namletá káva z Mama Coffee, tak chodit pouze tam.
    Jarda Tuček (doubleshot)

  9. Bohužel jste mi kávu do domácího pressovače neodmítli namlet. Kdybyste to udělali, nemám problém, pochopím, že prostě máte názor, že do domácího pressovače umlet vaši kávu dobře předem nelze. Absolutně OK, nestěžovala bych si. Prodali jste mi ovšem kávu a „pokusili“ se ji umlet dle mé objednávky bez jediného slova o tom, že se do takového přístroje nehodí. Tuším 250 gramů za 380? Kč.
    Takže prosím teď mne nepoučujte, co bych já měla dělat jinak. Děkuji! :-)
    A nebojte se, k vám už nepůjdu. Plus pár lidí, kterým jsem tenhle zážitek vyprávěla.

  10. Pardon, až teď mi došlo, že jsem se možná naštvala na někoho nepravého.
    Že Double B není Doubleshot. ;-)
    Ovšem nic to nemění na tom, že pokud mne nikdo neupozorní, že chci něco, co z jejich kávy nejde, prostě musí počítat, že nebudu spokojená.

  11. ↪ 10 molie: Tohle je bohužel pro dobrého prodejce nemožné zadání :)

    Je to ekvivalent toho, že si půjdete do vinárny koupit kvalitní přívlastkové víno, budete ale přitom trvat na tom, ať přímo před vámi otevřou celý karton a stočí vám ho do kanystru, že si to potom budete upíjet v průběhu dvou týdnů.

    Osvěta je tu určitě na místě. A stejně tak je na místě třeba i politika prodejce, který pro tyto účely kávu odmítne namlít.

    Myslím, že když se to řeší s úsměvem a bez emocí, tak není potřeba nějakého zbytečného konfliktu :)

    Tohle je spíš vellý dluh prodejců domácích espresso kávovarů, kteří na 100% ví, že bez mlýnku jsou ti lidé doma naprosto bez šance (na dobrou kávu). A i přesto adekvátní mlýnky nejsou v sortimentu. Prodají vám „A“, ale už vám neřeknou, že to nikdy nebude fungovat bez „B“. Prodejce kávy pak už jen přijde k rozlitému mléku… :)

  12. ↪ 11 pan Cuketka: Máte dojem, že mi jde o konflikt? :-)
    Jak jsem psala, o koupi mlýnku uvažuji, je mi jasné, že jde o nejlepší řešení. Ale i teď, bez mlýnku, ten kávovar dokáže připravit kávu, která je lepší než káva v 90% restauracích (opravdu restauracích, kavárny do toho nepočítám), pokud ovšem prodejce kávy ji umí správně umlet. No a pokud to neumí nebo pokud je to v rozporu s jejich obchodní strategií, nebudu se zlobit, že mne odmítne, OK, s tím nemám problém. Přístup Double B pro mne problém je.

    Poznámka na okraj ke kvalitě kávy v českých restauracích: nepřestává mne překvapovat, že i restaurace, které se snaží o kvalitu, často nakonec u kávy skončí maximálně na Illy (a to je ještě ten lepší případ). Kdy se to zlepší, to by mne zajímalo.

  13. ↪ 12 molie: No problém to je, protože ten barista se vám snažil vyjít maximálně vstříc a i tak to vede k nespokojenosti a zbytečnému pomlouvání podniku :)

    Nenapadá mě ani jedna možnost, jak by ten člověk mohl bez věštěcké koule trefit hrubost mletí tak, aby vám v kávovaru protekla podle vašich zvyklostí. To prostě není možné :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.