Jak to máte s kaprem? RSS

Štítky: , ,

26 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kde ho kupujete? Jak ho kupujete? Mlátíte ho paličkou sami? Nebo vám ho kuchne děda či soused :)))

  2. Hm, u nás je to tak jak jsem psala v tématu Kapr, kapr, kapr.
    Máme od souseda, kapřík je vyloven v listopadu, hluboce zamražen a pak velmi , ale opravdu velmi pozvolna rozmražen. Zamezí se tak tomu, že je maso vodnaté. Naopak, chutná skvěle, není to žádný bahňák.
    Kapra by u nás nikdo zabít nedokázal. :-)))

  3. Koupila jsem na základě zdejšího doporučení v sobotu v Lahovicích v sádkách (zabít, vykuchat atp.) Byl výborný, ještě zbylo dnes na večeři.

  4. u nás to mlátil děda paličkou :)))

  5. Masakruju sam, pote co detem poslouzi jako nazorna predloha … ryybiššškaaaa :)

  6. Miloušká?

  7. s kaprem nic nemám neb nejsem zoofilní .o)

  8. Glum, glum…

  9. 8: Takhle kazit rybišku! Dej nám jí syrovou.. :o)

  10. U nás sa kapor nikdy nekonal..chva­labohu. Je to snáď jediný vodný živočích, ktorého fakt nemusím.

    (Už len snáď ustrice u mňa požívajú podobný mimoriadny status…aj keď celkom rovnaká kategória to zrovna nie je:)

  11. Kapr je fajn, ale musí být koupený už naporcovaný :-).

  12. Kapr je výborná věc k tomu, ukázat dětem v příslušném věku, že než bylo maso na stole, tak dělalo například ve vaně šplouchy, šplouchy a (O) (o) (O) (o) (O) (o)

  13. :-( pan Drapek kapra neji, nebot vi, jak tyto krasne rybicky trpi:
    http://www.goveg.cz/…ci/index.jsp

  14. No, to kytky taky.

  15. 14: JJ strašně. Jíst rostliny je vražda… (-: Jenom proto, že chudinky neuměj kňučet a řvát…

  16. Kytky, potazmo rostliny nemaji centralni nervovou soustavu, tedy nemaji cim citit, tudiz Vas argument je mylny.

  17. Omyl je na vaší straně. Můj argument je založen na poměrně komplexní znalosti rostlinné říše. Rostliny cítí pachy, pohybují se, komunikují mezi sebou, reagují na poškození, a to velmi podstatně, varují například rostliny kolem sebe atd. mají imunitní systém, vyvíjejí se a rostou. Z toho jednoznačně vyplývá, že poškození a další projevy okolí cítí, protože na něj reagují. To že nemají CNS je jen falešný argument, který svědčí o sebestřednosti toho, kdo jej užívá.

    Kdekdo se pozastaví nad chcíplou krávou na mezi, ale váza s řezanýma kytkama nikomu eklhaft nepříjde – přitom je to hromada položivých, polomrtvých, jednoznačně strádajících jedinců – de fakto rozmnožovacích orgánů.
    Kdybych si dal na stůl vaničku s několika penisy varlaty, vagínamia a dělohami, zavolají na mě policii. Ale když si tam dám řezaný kytky, tak to nikomu nevadí. Svět je divnej …

    Nebo třeba bonzaje, to už je vysloveně perverze. Nebo naklížený zrní … tfuj, řezat dětem hlavičky.

  18. 17: Zajímavě a dobře argumentujete.
    Existují extrémní formy veganismu, tzv fruktariáni. Požívají pouze to, co rostliny k požívání de facto produkují a nabízejí: sním-li rajče, pomáhám vlastně rajčeti rozsít jeho semena (kterým průchod zažívacím traktem nijak nevadí) po širším okolí. Ovšem přežít takto v našich zeměpisných polohách jen na ovoci je o držku.

    Byli jsme s paní J 18 let vegetariáni + ryby. Nyní opět jíme maso teplokrevných zvířat, ale kupujeme pouze tam, kde na 100% víme, že zvířata byla chována a poražena s respektem, který jim náleží.

  19. 18. To je pochopitelné a lidské – teď už není potrava klíčovou otázkou přežití a nepřežití, můžeme si dovolit zvířata chovat a porážet „jako v bavlnce“. Nicméně – emo-vegetariánství z přesvědčení mi připadá jako pohrdání principy přírody. Jiná věc je, že někomu maso prostě jako potravina nesedne.

    Nesmíme ale zapomínat na fakt, že každá smrt je vždy a zcela přirozeně doprovázena určitou mírou utrpení. A je jedno, zda se jedná o rosltinu, zvíře, nebo člověka, stejně tak je jedno, jeslti je to smrt přirozená nebo předčasná. Ignorovat tento fakt, nebo před ním zavírat oči, je pokrytecké.

    Shrnuto a podrženo, každý by měl čas od času useknout hlavu slepici na polívku, aby si uvědomil pomíjivost života.

  20. Oznaceni emo-vegetarian bych si fakt odpustil. Vegetarian jsem proto, ze neverim v zabijeni. Neverim v zabijeni tisicu zvirat na na jatkach a stejne tak neverim v „bio“ zabijeni. At tam ci tam, vsude vidim smrt. Samozrejme uznavam, ze je asi lepsi, kdyz se pred smrti to zvire ma aspon dobre, coz je pripad bio chovu. A chapu nazor pana 1R o tom, jake maso ji a neji. Ja vsak nemam potrebu se zivit na jakemkoliv druhu smrti, takze maso odmitam uplne. Ad rostliny, co se tyce frutarianstvi. Je to sice velmi pekna predstava, ale presne jak rika 1R, v nasich zemepisnych polohach naprosto nepredstavitelna vec. Tedy bohuzel, budu nadale vrazdit mrkve, masakrovat brambory a utlacovat brokolici…
    A co se tyce pomijivosti. Myslim, ze nejlepsi zpusob, jak si ji uvedomit, je ten, ze si tam tu hlavu date sam…

  21. Ano, tohle je typický příklad emo-vegetariánství. Vnucujete svůj názor ostatním, označujete je za špatné, pokud ho s vámi nesdílejí a navíc se chováte pokrytecky. Smrt vám vadí, když je to smrt zvířat, ale smrt rostlin vám nevadí, protože jsou to jen rostliny. Ale život je jen jeden – uříznete hlavu krávě – umře. Rozemelete zrní, umře. Nebudou se dál množit, neporostou, nebudou nic, budou mrtvé, mrtvé, mrtvé.

    Buďte tak laskav a neobtěžujte svoji vírou ostatní. Za prvé to není slušné a za druhé je to otravné.

  22. Booože, už je to tu zas! :-(
    Tohle všechno jsme probrali v tématu Maso ano či ne?
    A voni to furt vypouštěj! Ha..pššš, ha..pššš!!!
    Na zdraví! Baba asi někde nastydla!
    (ze scénky Setkání v čekárně OÚNZu – Šimek + Sobota)

  23. Nikde jsem nerekl, ze mi smrt rostlin nevadi. Ale prece jsem psal, ze frutarianstvi zde neni ani mozne. A pokud je, tak nejsem takovy masochista, aby to zkousel. Maso jsem prestal jist kvuli tomu, ze mi prestalo chutnat a az po nejake dobe, se ve me vytvorila myslenka, kterou jsem popsal vyse. Svuj nazor nikomu nevnuciji, jen jsem ho zde psal, ale jak vidim, jsem tady opet jako ten spatny, ktery, ac zvirata neji (a snazi se byt treba i timto zpusobem ohleduplnejsi k nasi planete a tvorech, co zde ziji), je zase ta nejvetsi devka, protoze je vlastne strasny pokrytec, jelikoz vrazdi rostliny, ktere jsou taky zive. Pokud Vy sam nejste frutarian, ci snad neco podobneho, nemate jakekoliv pravo me osocovat z pokrytectvi. Pokud tento zpusob zivota skutecne provozujete, hluboce se stydim, lituju toho co jsem napsal vyse a chovam k Vam obdiv. Pokud nejste, tak uz Vam nemam co rict.

  24. pane Drábku, ale no tak! Téma k diskuzi je: Jak to máte s kaprem? Založte si vlastní vlákno nebo pokracujte na Maso ano či ne.

  25. Ad topic: Posledního kupovaného kapra, je to už nějaký ten rok zpět, jsem si nechala klepnout, pak vykuchala doma. Letos nebude, protože je u nás drahej. (a stejně mi nechutná)

  26. Anžto ryby jíme dost často – naposledy dneska k obědu byl losůsek – tak je považujeme za běžné jídlo, a proto o vánocích jíme řízky, ty jsou u nás sváteční pokrm. Pánové se cpou vepřovými a my dámy zas kuřecími. O štědrém dnu totiž u nás bývá i tchýně s tchánem, takže je to 3:3 :-). K tomu uvaříme dobré brambory a upatláme bramborový salát a každý si vezme, po čem jeho žaludek touží.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.