Wasabi jaké koupit RSS

Štítky: , , , , , , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Sháněla jsem wasabi, což je, jak jsem se domnívala, japonský křen. No, ale vše, co se mi v obchodech i na stránkách e-shopů nabízí, ať už jde o pastu nebo prášek, je prostě křen + hořčice (event. kurkuma) + dvě opravdu hnusná barviva tartrazin a brilantní modř, která ze žluté barvy a modré barvy vytvoří zelenou barvu wasabi. Některé produkty uvádějí obsah wasabi japonica 1–2%, jiné produkty uvádějí jen křenový prášek nebo křen. Nakonec manžel koupil tuhle http://www.mixbox.cz/…bi_pasta_43g
    ale prostě nechutná, je to umělé, chemické. Nechci věřit, že i v japonských restauracích dávají k suši tohle. Jedla jsem bramb. kaši ochucenou wasabi v Kolkovně a v Gao Denu, nevím co do toho používají, zda tuhle chemickou směs nebo něco jiného, ale já tohle jíst nechci.
    V každém případě jsem nic jiného nesehnala, i v Chef shopu nabízejí tohle:
    http://chefshop.cz/…-prasek-50-g
    v prodejně na suši: http://www.susi.cz/…prasek-50-g/
    složení: křenový prášek, hořčice v prášku, vitamin C, barvivo: E102 (může mít vliv na aktivitu a pozornost dětí), E133.
    Nejmíň chemické jsem našla tady, ale je možné, že tam ta éčka prostě jen neuvedli, v každém případě japonského wasabi je tam jen 2%: http://www.japamania.cz/…ek-30g-p1479
    Kde koupím skutečné wasabi? Jaké používáte? Díky za radu.

  2. ↪ 1 Krizik: Pracuju v Gastro společnosti a mnoho sushi restaurací (včetně těch nejlepších) od nás wasabi bere, tak vám hážu složení dvou prášků;-)
    křen (80%), hořčice v prášku, tapiokový škrob, vitamin C, barviva E102 a E133

    křen (88%), hořčice v prášku (10%), kukuřičný škrob, wasabi (0,1%), regulátor kyselosti: E330, antioxidant: E300, barviva: E102, E133

    A tady tuba, ale tu žádný restaurace neberou: KŘEN, E420, škrob, řepkový olej, sůl, woda, glukoza, přichuť hořčici a celeru, E330, japonský kořen wasabi, stabilizator E415, barvivo E102, E133.

  3. ↪ 2 snookie: Díky za info. Ta barviva mne celkem odrazují. A také celkem nechápu, jak se tyto produkty mohou jmenovat „wasabi“, když jsou z klasického křenu a wasabi je tam jen 0,1%?

    Nakonec jsem vygooglila v zahraničí a dovezu si jen wasabi bez té chemie:
    http://www.iherb.com/…z-43-g/51908
    http://www.iherb.com/…z-25-g/13686

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.