Kubista RSS

Štítky: , , , ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. znáte obchod Kubista?

    http://kubista.cz/

    se přiznám, že jsem získal totální závislost na něm. furt tam chodim očumovat a snažím se malé věci kupovat druhým lidem jako dárky :)

    znáte máte rádi? hoffman? janák? :)))

  2. Znám, koukám, ale nenakupuju, je to na mě přeci jen příliš drahé. Jinak pokud se někdy vyskytnete v Brtnici, je tam Muzeum Josefa Hoffmana v jeho rodném domě – za zájezd to nejspíš nestojí, ale pokud se tam člověk vyskytne, tak za návštěvu ano.

  3. no já jsem zatim koupil jende pidi hrníček jako svatební dar a te'd taky něco pidi na svátky.. seny jsou opravdu crazy.

    o hoff tam mají úžasnou kinu, kterou vždy listuji :) díky za tip. pak mě tam ještě dělají ty pohovky a křesílka… achjo :) jen ty ceny no :)

    za rohem v soukenické je další pobočka futurista, tam jsou i věci současné. super plné to není, ale dají se tam najít pěknosti.

    a když už sem to nakous, docela fajn výběr designu mají i v novém DOX – http://www.doxprague.org/ který doporučuji co nejdřív navštívit… naprosto úžasný počin, a ta budova je přímo magická! :) http://www.doxprague.org/cs/designshop

  4. a vlastně jsem zapoměl proč sem to tu dával. když vidím ty věci v kubistovi, představuji si, že by tak byla vybavená celá jedna kavárna nebo restaurace.. to by byla oáza krásy :) teď ty moderní designy nejsou špatné,ale stejně z nich bolí hlava… stejn jako z kvality kávy na kubistou v krásné kub kavárně … :) chjooo :)

  5. 5. Bohužel při cenách těch kubistických kousků by taková kavárna asi nepatřila do cenové kategorie, která by se nechala útulně „zabydlet“. Bál bych se toho, že by takový počin skončil jako extrémně drahý místo bez duše… přitom některý ty věci jsou opravdu nádherný a zasloužily by si denní používání…

  6. Vybrala bych si tam určitě naušnice, vlněné deky a vázy, ačkoliv kubismu zas až tak nefandím. Ovšem ty ceny nejsou pro mě…:-(

  7. 4: a znate kavarnu U cerne matky bozi? ta je vzbavena kopiemi puvodniho kubistickeho vybaveni… Kava sice nic moc, ale maji hranaty venecky :-)

  8. Misa:

    no dyť o ní píšu… tragoška. krásný interiér – nesnesitelný servis a káva :/ lapačka na turisty a nešťastníky…

    Kytka:

    no tak aspoň na pokuk :)) třeba se čeští designisti vzchopí a nějakou šílenou kávošku jen s deisgn věcma udělaj, bla by to sranda :)

    Pivli:

    no ty ceny jsou spíš pro sběratele, to jó. určo to není ke každodennímu používání. ale ke každodennímu očumování ten obchod může sloužit výtečně :)) mě to tam vždycky nabije :)

  9. je tak to jsem nejak prehlidla, sorry. My tam obcas zajdeme, s obsluhou jsme nikdy poblemy nemeli a ja tam ocenuju hlavne absenci radia a samozrejme interier. Kafe je, pravda, na Prahu prumer – coz neni zrovna nejlepsi vizitka – ale aspon to uz neni Segafredo a cenove to jde, na centrum.

  10. Misa:

    ok, navrhuju kompromis znějící takto – v gr. cafe orinet se dá přežít! :)))))

  11. Já jsem z designshopu v Doxu zklamaná – máme to hned u bytu, tak jsem vyrazila. A jak jsem zatížená na šperky, tak mě zklamali – jak výběrem, tak (ne)označením výtvorů… Ale jinak jsem na okukování těhle krásností taky zatížená, monentálně jsem okouzlená z tohohle šperkaře: http://www.zdenekvacek.com/2007.html
    :-)

  12. 8. Možná by to sranda byla, možná by mě mrazilo podobně jako ve vile Tugendhat, když jsem viděl nádhernej promyšlenej barák navrženej pro život, kterej očividně silně trpí tím, že z něj je sterilní muzeum, navíc velmi nešikovně vedený…

    Podle mě aby to mělo vůbec šanci fungovat, musel by to být moderní design (tedy něco, co ještě není tak známé) a byl by to velmi náročnej prubířskej kámen – ono udělat na pohled zajímavou věc s nápadem není vůbec jednoduchý, ale udělat na pohled zajímavou funkční věc je ještě úplně jiná kategorie obtížnosti.

  13. Beru :-)

  14. 2. Musím napravit svůj omyl, pletu si Hofmana s Hoffmanem – ten o kterém jsem psal je Josef Hoffman a řadí se k secesi, i když některé jeho věci bych já osobně zařadil právě ke kubismu…

  15. Kytka:

    ahá :) tady:

    http://www.kubista.cz/…islav-Hofman-(monografie).html
    http://cs.wikipedia.org/…islav_Hofman

    zaujalo mě na něm to, že si udělal barák, do baráku nábytek, do nábytku nádobí a do nádobí lžičku :) sakum prdum komplet návrh:)

    ad starý design kaváren. dobrá case study je „U Myšáka“, doporučuji pozorně prohlédnout ty nástěnné dobové fotografie a potom srovnat s aktuálním stavem. proti tomu modernímu pojetí nic nemám, ale je tam smícháno 5–6 témat najednou. např. šest druhů svítidel, potom různé druhy procelánu od primitivního reklamního, až po nějaký custom-made kýčovitě malovaný. české židle TON vs. italský design a tak dále a tak dále… nejni to vyloženě škaredé, jen možná doklad toho že čistého designu se v ším všudy se v gastronomii jen tak nesetkáme.

  16. 15: JJ, to je přesně to, co mám rád – prostě návrh naprosto kompletní včetně vybavení.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.