Sýry do raclette RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. K svatbě jsme dostali racletovač. Je to přístroj, který bych si osobně asi nikdy nepořídila, takže byl za půl roku využit jen jednou. Nicméně když už doma je..Poradíte, jaké české sýry vyjma blaťáckého zlata by se do něj daly použít? ne vždy má člověk cestu kolem Cheesy či Francouzů a ne vždy má taky úplně naditou peněženku. Sýry ve vaničce na Raclette prodávané Tescu hrubě zklamaly.

  2. a je to ten s těma lopatičkama dookola? mě se děsně osvědčil tenhle setting (baví mě to tak od 5 lidí víc)

    sýroviště – niva a hermadur, hermaduru tak pětxpět balení :)
    kyselotiny – stříbrné cibulky + okurčičky (po flaštičce)
    maso – vepřová panenka na plátky, slanina
    obyč cibule na kolečka + uvařené brambory ve šlupce na cca 1cm
    na pití grappa

    tohle napoměrovat dle masožravosti účastníků. nahoře (teda předpokládám že to má gril placku nahoře a lopatky dole) se pořád dělá maso, slanina, brambory, cibule. dole si lidi skládájí na lopatky kombinace. moje nejvíc nejlepší – plátek slaninky dolů, na to už udělaný plátek panenky, na to brambůrky se změklou civulkou, na to hermadur a celé to zapéct do zlata :))

    disclaimer: toto mé podání už NEJSOU raclettes :D

  3. Hm, to zní velmi dobře! Že to nejsou ty pravé raclettes mi vůbec nevadí! (a je to ten s lopatičkama dole a grillem nahoře :)

  4. jo tak to je von :) jak se dá celá ttato mnou popsaná mašinérie do pohybu… tak už není možné zastavit… :)) a ty vůně… já myslím že je v podstatě jedno co se nakombuinuje /s rozumem/ přijde mi ale důležité aby bylo rovnoměrně věcí nahoře i dole :) aby to nevázlo :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.