Mlýnek na kávu RSS

Štítky: , , ,

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtěl bych si pořídit mlýnek na kávu. Máte někdo nějaký tip ?
    Kávu doma připravuju hlavně french pressem a pak taky drip.
    Cena max. 3000,– Kč

    Koukal jsem třeba na Gaggia MM, nepoužívate ho někdo ?

    Co jsem procházel weby o kávě, přijde mi, že podle ohlasů se kvalitní mlýnky pohybují s cenou o patro nahoru. Což mě lehce děsí. Není nakonec lepší, nechat to na pražírně a namletou kávu rychle spotřebovat?

  2. zdravim, na french press a drip by mel cepelovy Gaggia MM stacit … osobne mam celkem dobrou zkusenost s Bodum Antigua (cca 3 tis) … behem brezna by mel byt uz konecne k dostani Mahlkoenig Vario, ktery je podle meho nazoru idealnim domacim mlynkem (espresso+french press+drip), ale cena je trosku vyssi (7–8 tis)

    ad otazka: NE! mlynek je zaklad … :)

  3. Já jsem nejdřív přehlédl pomlčku: „…ale cena je trošku vyšší (78 tis)“ a vyděsil jsem se, než mi došel můj omyl. Ten Vario, to už má kameny?

  4. hehe, 78 tis za mlynek ale neni nic zvlastniho:) Vario ma keramicky kameny, ale jsou spickovy … pokud si ale pamatuji tak ten bodum ma konicky kameny, kdyby byl zajem tak se ozvete, bodum je, vario bude v breznu …

  5. Nebo z druhe ruky na ebay … Gaggia MDF za cca 2500 kč.

  6. Ten Mahlkoenig Vario vypadá šikovně.
    Jen by mě zajímalo, jestli je poznat rozdíl mezi Vario a Antigua v kvalitě mletí nebo jestli je ten cenový rozdíl dán jen ve zpracování přístroje (použité materiály) nebo možnostech nastavení.

    Což takhle napsat menší článek na téma „grinders“ třeba na La Boheme Blog nebo k panu C. a třeba i tyhle mašinky představit a porovnat? :-)

  7. http://www.primacafe.cz/…iewforum.php?f=65
    Tady je nějaký přehled

  8. Jěště mě napadlo: jaká je životnost takového mlýnku?
    Jak dlouho vydrží kameny? Dají se případně koupit zvlášť nebo „naostřit“ ?

  9. ht:
    ad clanek o mlyncich .. velmi rad, mam jich tady par na stole v tovarne rozrezanych na kusy, urcite by to bylo pro lidi zajimave .. pisu si, ze az zvladnu tech asi 6 clanku, ktery musim do konce tydne napsat, tak se na to vrhnu:)

    ad vydrz: co se tyce kamenu od Dittingu/Mahlko­enigu, ktere jsou povazovany za jedny z nejlepsich, tak se uvadi obvykle 700 kg – 1000 kg kavy … kolik ji vypijete vy?:) podle zastupce Mahlkoenigu maji keramicke kameny snad jeste vetsi vydrz … o kamenech Bodumu nevim nic, nemel jsem cas ho rozebrat, jsou konicke a hodne malinkate … Na trhu jsou uzasne mlynky jako Anfim, Mazzer Robur, Mahlkoenig K30ES, Compak WBC atd. … v oblasti domacich financne dostupnych mlynku je to ale dost problematicke …

  10. Tak myslím, že s mojí roční spotřebou ~ 13kg kávy nemusím mít o život kamenů starost. :-)

  11. Ahoj, testoval jsem ted doma mlýnek Eureka MIGNON INSTANTANEO, docela zajímavý, malý domácí mlýnek „on demand“ (bez násypky na uz pomletou kávu – obrázek si vygooglujte :-)
    Splnil co jsem cekal, ale nenadchl. Mikrometrické štelování je sice fajn, ale neprecenoval bych ho, spís me mrzel slabší motor, subjektivne se mi zdálo, ze mu obcas delá problém vůbec kameny roztocit, nehlede na vyssí teplotu na kterou se hrál, kdyz se mlelo více kávy…chybí mu také praktická miska, do které padá káva, kdyz se netrfíte uplne presne do portafilteru. Na lince je pak pekný neporádek…cena za tento mlýnek je nekde okolo 8 tis kc bDPH, ale asi bych do toho nesel, jeste hledám dál

    …ad keramické kameny- urcite mají delsí zivotnost, je to dáno lepsí tepelnou stabilitou, a u mahlkonigu jeste i nizsimi otackami nez u klasickych mlynku – materialove platí uplna analogie jako u keramickych brzd v supersporotvních autech…

  12. Mám ruční kousek, ale je to s ním hrozná dřina, protože ani není určen na kávu, jak jsem se dočetl v komentáři :-) Sháním elektrický. Rozumný kompromis výkon/cena. Pět tisíc za mlýnek dávat nehodlám.

  13. Tak jsem chvíli hledal, padl mi do oka GAGGIA MM za cca 2 tisíce CZK, ale tady ho strhali http://www.primacafe.cz/…iewtopic.php?…

  14. 13: Problém s Gagia MM je myslím v tom, že nemá mlecí kameny, ale nože jako mixér, takže se od něj nedá chtít, aby všechny částečky byly stejně velký. Ono najít slušnej mlýnek, kterej by stál podstatně méně, než 5000 bude co jsem tak četl dost problém.

  15. 12: Tak si kupte z 2. ruky. Gaggii MM strhali především na cofegek.

  16. Ještě váhám nad Concept KM-5002

  17. <skryta reklama> ten nahore zmineny mlynek Mahlkoenig Vario je jiz dostupny v CR … lepsi domaci mlynek jsem zatim v ruce nemel … a nerikam to proto, ze je dovazime:) </skrytareklama>

  18. Gaggi mdf jsem kopil na ebay za 2500 Kč … a fachá bez problémů. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.