Černá listina restaurací českých RSS

Štítky: , , , ,

37 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vedou se zde diskuze o dobrých restauracích, o tom kde si chuťové pohárky labužníka budou medit, kde byla excelentní kvalita jak obsluhy, tak jídla, jak ceny, tak množství krmě na talíři…

    Možná by stálo za to podělit se i o opačné zážitky. Vedou mě k tomu hlavně mé čerstvé zážitky z letní dovolené a putování a stravování se po našich vlastech českých…

  2. V jednom oddělení fóra jsem toto už psal,ale proč se nepodělit i tady. Nuže: když zavítáte do Brněnské restaurace „King's Head“(tř­.kpt.Jaroše), nedávejte si jakékoli jehněčí. Ostatní jídla tam jsou dobrá, často tam chodívám, ale jednou jsem tam jedl jehňátko a podle mě se jim nepovedlo. Možná to bylo špatně voleným kouskem masa,ale ujišťuji, že „pachutí“ masa oveček to nebylo…Jo a trochu na obranu jmenované restaurace-neodvážil jsem se jehněčí zopakovat, tak fakt nemůžu zaručit, že ho mají vždy špatné. Ale jednou měli, a to mi stačí…

  3. Zajímavý nápad, osobně tomu ale moc nefandím. Mám takové přesvědčení, že čím víc negativ by se dávalo najednou hromadu, tím by to nabíralo víc a víc negativní obrátky.

    Mám totiž dojem, že na rodzíl od vypichování pozitivní příkladů, by ty negativné akorát přitahovaly pomluvy, falešnou konkurenci etc. ;)

    Plus samozřejmě platí to, že občas se nedaří všude. I v té nejdokonaljší restauraci! ;) Naopak v té špatné se dobrý zážitek většinou nepovede i kdyby měli já nevím jaké štěstí!

    Jestli máte ale nějakou konkrétní zkušenost, sem s ním. Dá se na tom vyhrabat spusta poučení pro příště a to nejen ve smyslu „nechoďte do tohoto podniku“ ;)

    Třeba to jehněčí – v čem to bylo špatné? Dělaj jehněčí jako specialitu, nebo to byla nárazová akce? Kolik druhů masa tam připravují? Oběd/večeře? :)

  4. Mají na skladě prasátka, kravičky, rybičky, ovečky a kuřátka. A to jehňěčí bylo…nevím,jak to popsat…celkově jídlo nemuselo být špatné. Bylo to masíčko se švestkovou omáčkou…nevím, mohlo to být stářím, přípravou, čímkoli. Jedl sem už něco jehněčího, ale toto mi fakt nejelo(jen maso, zbytek byl perfektní)…asi tak bych to popsal :o)

  5. no já to z vás snad nedostanu? :)))

    takže to maso zapáchalo, mělo divnou barvu, nebylo dobře propečené, krvavé, chutnalo po něčem divném, nedalo se jíst, chodilo po talíři?

    ;)

  6. no dobrá tedy…nesmrdělo(páchlo jen jako ovečkovitý masíčko), jen bylo vysušené(možná až moc propečené-možná se i přichytlo,páč místama kůrka nepokousatelná), chutnalo jako…no nikdy sem nic takovýho nejedl, tak nemůžu přirovnat…

  7. pro mě patří na černou listinu Brasserie M. Detaily jsem poslal ke schválení jako příspěvěk do příspěvků čtenářů. Pokud to mám shrnout, tak hlavní důvod je naprosto tragická obsluha, která je v restauraci této cenové kategorie prostě nepřípustná.

  8. ano, zajímavé postřehy:

    http://www.cuketka.cz/?…

    v BM jsem bvyl celkem asi na třech návštěvách, dojem zůstal stejný – draho + špatný servis

  9. Díky, měl jem nervy, jestli ten text projde přísnou cuketkovou kontrolou. A škoda, žes tu svojí zkušenost tady nepopsal, ušetřili bychom si zklamání

  10. Já přidám svou zkušenost – o dovolené jsem byl v Kerkonoších a v Harrachově jsme zabrousili na jedinou volnou zahrádku široko daleko. Později jsem zjistil proč byla tak volná… Jednalo se o penzion (hotel?) Varšavjanka… zahrádka plná plastových židliček byla pokryta kobercem, který již několik dní držel srážky na něj spadlé a krásně se pařil. Už to nás mělo vyhnat, ale to my ne… Nabídka jídel byla čtyřkovitá, tzn. vepřo-knedlo, guláš, táborská bašta apod. Dal jsem si vepřoknedlo, dorazilo v hlubokém talíři a v kvalitě, za kterou by se musela stydět i školní jídelna. Dýchla na mě osmdesátá léta… vážně jsem byl naprosto rozčarován, co se dá v třetím tisíciletí nového věku ještě vykouzlit. V záplavě západně orientovaných podniků se jednalo o skanzen socialismu v pohostinství. Věřte – nestojí to ani za těch osmdesát.

  11. 6.Michalush Napadá mě, že to jehněčí maso, které jsi popsal, bylo buď nevyzrálé, nebo ze zvířete prošlého před porážkou stresem. Každé maso potřebuje určitý čas na to, aby vyzrálo po porážce a zbavilou se posmrtné ztuhlost (biochemie), ale málokdo, kdo vaří z jehněčího, ví, že i toto relativně mladé maso by mělo zrát v chladu minimálně tři dny, ale radši pět. Kuřecím prsům stačí pár hodin, ale zase chutnají jako polystyrén. Noa stresové maso, s tím se nedá dělat vůbec nic. Takže pokud měl kuchař takovouto surovinu, mohl se postavit na hlavu a stejně to byla podrážka.

  12. 10: doporučuju jizerky, hotel permon, tma je pocit návratu do minulosti opravdu intenzivní, tka moc, že neměli ani tatarku na smažák :)

  13. Dnešní zážitek, ze kterého jsem opravdu otrávená.
    Byla jsem v CAFÉ BY TRETTER´S v Pa­lladium. Zaměstnanec za pultem, připravoval zákazníkovi pití, který seděl někde u stolu, v průběhu přípravy barman OLÍZL lžíci, kterou nápoj míchal a tou olíznutou lžící ji začal zase míchat a připravovat zákaznikovi. A aby toho nebylo dost, můj spolustolovník našel v jídle část gumičky… Myslím si, že v podniku kde stojí voda Bonaqua 39,– Kč, by se něco podobného stávat nemělo :(

  14. WOW :)

    jsem dostal záchvat smíchu :))) podle mě si ani nebyl vědom!!! chudinka…

  15. Michaela: no, to je mazec. Tam už jsem byla několikrát, na kafi, na dortu atd. Příště se budu pořádně dívat. Ať žije žloutenka

  16. možná to byl poctivý barman a ochutnával váš drink předtím, než vám ho podá… :) HEP A BY TRETTER'S ;)))

  17. Bych řekla, že taková domácká atmosféra tam vládne :)

  18. Máte nějakou zkušenost s Bohemia Bagel v Holešovicích? Včera jsem je navštívila, objednána byla polévka dne + bagel a středozemní talíř – tedy hummus + zelenina bagel chipsy. Polévka (čočková) byla zbytečně přesolená, na bagel se zapomnělo a po upozornění byl přinesen – bohužel nerozpečen, protože „nějaký přístroj“ nefunguje. Hummus bez připomínky.

    Co mě ale naštvalo nejvíc byla obsluha. Neobyčejně zaneprázdněná při poloprázdné restauraci, slečna servírka si na chvíli odskočila zakouřit si na bar a poté co jsem dojídala poslední sousto už byla u mě s otázkou chcete ještě něco? Ne, tak zaplatíte? Po zaplacení nás ani nenechala obléknout a už běžela utřít stůl a zahlásit „Nashledanou“.

    Uf. Máte s nimi lepší zkušenost? Těšila jsem se na pravidelné návštěvy, ale tohle mě tedy dostalo.

  19. Já jsem měla ráda Bohemia Bagel na Tylově náměstí, ale bohužel ho zrušili :-( Tam byla moc příjemná obsluhu a v létě jsme se tam opalovali na zahrádce.

  20. Pavli:
    O tom jsem také slyšela v superlativech :) Jinak mám ráda Bohemia Bagel v Masné ul.

  21. 18. Já jsem do Bohemia bagel šel po přečtení recenze od brewsty na nejlepší hamburger v Praze a byl jsem spíš rozčarovaný. Asi došly sezamové housky, takže místo housky byl na hamburger použitý bagel s dírou uprostřed. Hovězí bylo docela suché a bez šťávy a co mě úplně rozčarovalo, byly hranolky. V Bohemia bagel je dělají z čerstvých brambor, takže jsem se těšil, protože to se v Praze moc nevidí. Jenže ten večer je dělal někdo, kdo to prostě neuměl. Byly to v podstatě jen nakrájené brambory uvařené v oleji, úplně měkké, nekřupavé a olejem nacucané.. :/

  22. Tak včera jsem měla katastrofální zážitek v restauraci Na Mělníku na Letné-pivo (tanková Plzeň) hrozný podmírák, když jsme se ozvali, jednou přinesl lepší a pak řekl, ať si jdeme jinam. Na objednané jídlo zapomněl a po půl hodině, když byl námi upozorněn, už nevařili.
    Tak hrozný přístup už jsem dlouho nezažila, takže také poprvé v životě jsem si nechala vrátit do koruny:-(

  23. skip:
    Hamburger z bagelu, vážně :) ? A to Vám ho přinesli bez upozornění, že housky došly? Přitom na Expats.cz i pohled do zákulisí vypadá hezky.. viz.: http://www.expats.cz/…-the-burger/

  24. Kate.Alice: No vážně z bagelu a bez upozornění, docela jsem koukal :) Je pravda, že byla neděle večer, což na návštěvy restaurací není ideální, šéf měl už asi po víkendu volno. Ale nejhorší byly ty hranolky. Battle of burger jsem viděl + jsem předtím četl tu recenzi od brewsty, která mě hlavně zlákala:

    http://czechoutchannel.blogspot.com/…-burger.html

    Příště pro srovnání zkusím burger v Jámě, která vypadá slibně.

    Když jsme u těch špatných restaurací, dost otřesná je také Zvonařka na Vinohradech. Krásné místo, nádherný výhled, pěkný interiér a kečupoidně-sojovkové minutky v jídelním lístku. Ani prsa s broskví nechybí. Co mě ale dostalo byla servírka. Objednali jsme víno a než jsme stačili cokoli říct, zmizela, chtěli jsme objednat nějaké vody. Když se znovu ukázala a požádali jsme o minerálky, vyjela nakvašeně: „A to ste to jako nemohli říct rovnou? Kdo pro to má chodit“. Jeden z mála případů, kdy jsem si pak nechal při placení vrátit na korunu přesně…

  25. Ja musim naopak Bagel v Holesovicich pochvalit. Chodim tam vicemene obden a temer jsem tam jeste nebyl nespokojeny. Zajimavy denni menu i nabidka celkove + doby ceny koktejlu a vina a vyborny burgery, predevsim vikendova nabidka nema chybu. A uterni kridylka za 85kc 12 kusu a vyber z asi 6 omacek… co se tyce obsluhy, tak nekdy je slabsi, ale posledni dobou se to podle me docela zlepsilo. Me spis vadi obcas hlasita hudba a jeji extremne spatny vyber, protoze si tam obsluha pousti co chce. Jinak si zrovna myslim, ze v zaplave tuctovych a spatnych restauraci patri BB v Holesovicich spis mezi to vyrezne lepsi… ale co clovek to nazor :o)

  26. 25. Ono to není možná ani názoru, jako o problémech s konzistencí kvality v restauracích. Já tam byl v neděli večer a dostal rozměklé hranolky a burger v bagelu, protože kuchař si už asi vzal volno. Vůbec nepochybuji o tom, že vy jste se tam mockrát dobře najedl. Plyne z toho, že recenze a závěry psané psané na základě jedné návštěvy mají velmi omezenou vypovídací schopnost…

  27. Skip:
    To je jasné, proto jsem se ptala „Máte s nimi lepší zkušenost?“ Ale já osobně se nerada vracím tam kde jsem nebyla spokojená. Vypadá to, že konzistenci kvality mají zatím jen fast foody.. :)

  28. Vypadá to, že konzistenci kvality mají zatím jen fast foody.. :)

    a většina úspěšných finedining restaurací :)

  29. pan Cuketka:
    Prostě dva „extrémy“ :)

  30. Praha – náměstí Míru. Údajně skvělé párečky v rohlíku, teda HOT DOGY. Měl jsem asi smůlu. Od sympatické prodavačky s nečeským akcentem jsem obdržel dobrej rohlík s dosti podměrečným párkem a kremžskou hořčicí, která měla divnej šmak. Něco mezi plastickou hmotou a dezinfekcí. A navrch – bylo jí strašně moc. Někde to tu někdo chválil, tak nevím, nevím. Ještě možná zkusím kečup nebo jinou hořčici :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.