Teď jsem právě u Kolíčka přečetla komentář od Papáji, ve kterém
zmiňuje jedno z půvabných Babicových mouder, které jsem ještě neznala:
„Červená čočka, to je taková ta normální, no, jak ji známe, akorát je
voloupaná.“
A tak mě napadlo: co dát dohromady sbírku všech jeho vejšplechtů?
Tak jaké znáte další krom těch, co už tu ve fóru zveřejnil pan Cuketka?
Nenechávejte si je pro sebe! :-)
Babicovy hlášky RSS
-
-
Toto je zdroj, ze kterého pan C. čerpal – http://www.okoun.cz/…a_fetisismus
-
naví s křížkem po funuse :) první čerpala Moirain!!! :) a za to jí dík !
-
Všichni milovníci Babicových citátů, nechť si neopomenou pořídit příští (čtvrteční) magazín Mf Dnes. Pan Kuchař tam prozradí i něco o sobě!
-
Dv:
áááá :) to bude faknlub šjaleť!!! o 106!!! :)
-
faknlub = fanklub :)))
-
Právě udělal z vepřových žebírek (spareribs) udělal špéritz .. sákryš já nestačím valit bulvy .. uááá
-
Vědmo, k špéricům dělal špecle, což jsou švábské nudle, kdybyste to nevěděli. Bohajeho.
-
No dělal spätzle to se teda nedá říct, koupil je v obchodě a to bylo tak všechno. To snad zvládne úplně každý a nemusí to ukazovat v televizi :)
-
Nebude škoda utrácet peníze za MfD s takovými bláboly?
-
Čtvrteční Mfd doma bude – rodiče ji kupujou kvůli programu. Ale jestli bude Babica na titulce, možná ji stihne stejnej osud jako titulky s některými politiky. Na některé lidi se prostě týden dívat nevydržím, tak tu stránku jednoduše urvu.
-
Na titulce určitě ne :) hledejte v rubrice Tak žijeme dnes.
-
Já se na Babicu dívám jako na zábavný pořad. Fakt se někdy svíjím smíchy. A v neděli opět perlil, když se snažil přesvědčit diváky, jak je zelí zdravé:
„…Je tam céčko, áčko, béčko, minerály, zinek… prostě všechno na co šáhnete, je v zelí.“Anebo krájel maso na nudličky a jeho kolegyně pronesla, že ona krájí na kostičky. Na to vskutku vtipně zareagoval: „Jde to i na kostičky… anebo i na kolečka, ale pak je to docela složitý vytvarovat.“
-
Ale dejte pokoj! Ještě se do něj nakonec zamiluju!
-
14. Já už ho miluju:)
„Mně se jednou stalo, že jsme dělali jídelní lístek a já jsem tam napsal – to bylo v Německu – lečo a von si to nikdo nedal. A tak si řikám, já na vás vyzraju! Za měsíc jsem to udělal znovu a napsal jsem tam jenom učo a prodal jsem to třicet pět krát, si představ. Tam je důležitý, co tam člověk napíše, i nesmysl přiláká hodně lidí.“
Tak takhle von to dělá, kluk jeden mazaná, šéfkuchařská!
-
PROČ se v Česku nedají koupit pořádné suroviny? Kdy s tím někdo něco udělá? Neměli by se kuchaři vzbouřit?
mistrova odpověď:
Vše záleží na lidech, když budou jíst pořád ty samé věci… Potřebujeme jiný komunity, aby se to sem vyplatilo vozit – třeba Turkům.., pak toho tu bude víc, bude to levnější a čerstvý. -
kat: No ale to je vpodstaťe pravda. Anebo potřebujeme Babicu :).
-
MF Dnes Magazín 29.1. 2009 – Dotazník Jiří Babica
citace:
Kolikrát jsem vrátil číšníkovi jídlo ?
J.B.:
Dvakrát, jednou jsme si v pražské restauraci s kamarády objednali smažený sýr, byl to spíš obří špalek, ale pořád nebyl dost propečený, a nakonec jsme ho vrátili šestkrát. Předtím jsem si jěště jako student objednal guláš, ale přinesli mi ho bez masa. Tak jsem si nechal zavolat kuchaře a ptám se: „Kde je maso?“ Odpověděl, že došlo, tak jsem to pochopil a snědl to.Jak mi je, když se mi někdo vysmívá, že nejsem žádný velký kuchař?
Nesnažím se v televizi lidi učit vařit, snažím se je inspirovat, jak je možné rychle a chutně se najíst z věcí, které běžně nakoupíte v samoobsluze. To ale těžko pochopí člověk, který si zakládá na tom, že si nechává posílat čerstvé ryby z Venezuely.
-
táák: a všichni s pravdou ven! Ihned se přiznejte: kdo všechno si tu na Cuketkovi (a jinde) necháváte posílat čerstvé ryby z Venezuely? Já zcela běžně a několikrát do týdne.
Z věcí nakoupených v samoobsluze se dá najíst stejně chutně, jako z těch ryb z Venenzuely. K tomu skutečně není potřeba to patláma-patláma (pan Werich promine), co předvádí tento pán.
Děkuji pěkně za takovou ispiraci! -
19: čerstvé ryby z Venezuely
- mě je chytá sám Hugo, heč!
-
21.hahaha, jednu pro pana 1R, druhou pro Fidela, jednu pro pana 1R, druhou pro Fidela…
-
Já tušila, že Babica nezklame. Sice jsem to čekala ještě výživnější, ale i tak se autor textu prý dost nadřel..
-
Babica teď v sobotu pekl v Ostravě s paní Kamilou kachní stehna na zelí, pak prohlásil s hlavou u trouby: „Škoda, že tady v kuchyni nemůžete být s náma, jinak byste cítili, jak ty Kamily stehna krásně voní.“ Paní Kamila málem vodpadla. I se stehnama.
-
Jen tady tak brouzdám po foru a nedá mi, abych nepřihodila páně Babicovu perličku: Kurkuma je japonský šafrán, kupodivu se používá v Indii, blíží se to ke kari…
-
Já se picnu, je to tady JIRKA NÁM VYŠEL KNIŽNĚ.
Na to mi tu chybí smajlík! -
A koukám, že už nevařil jen v jedné prestižní německé restauraci ale hnedle v několika a navíc přidal i nějaké prestižní restaurace v čechách. To mě mrzí, jestli jsem něco prošvihl, na Jirku bych si zašel..
-
Ale jo, hlášky má hodně dobrý xD.. Nejlepší jsou tady http://www.okoun.cz/…a_fetisismus ..a tady taky http://babicovy-dobroty.ripp.cz/ – ,,Já si to tady teď budu dělat rukou, vy to můžete dělat na valu" – když hnětl těsto :)))
-
A to je jako vtipné?!