Cukrářský sníh a šlehačka RSS

Štítky: , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. O víkendu jsem se trochu snažil o nějaká cukrátka, narazil jsem ovšem na problém se sněhem a šlehačkou. Jak kdo děláte? Ručně metlou je to utopie, metla v robotu(v mém podání) vyrobila takový zmetek. Je jediné řešení ruční ponorný šlehač?

  2. Já šlehačku šlehačem, tím s metličkami a sníh, pokud je do 3 bílků, tak rukou metličkou a pokud je to nad 3 bílky, tak také tím šlehačem. Ovšem bacha, vše musí být na sníh dokonale čisté a nesmí být mastné, jinak nevyšleháte. Taky pozor na malé kousky žloutků v bílku…A pro dobré vyšlehání přidejte špetku soli

  3. Šlehačku také el. šlehačem, ovšem hustá „domácí“ jde vyšlehat i růčo. Doma mám někde takový ten umělohmotný šťouchací válec. Je jasně růžový a starý asi 35 let. Ovšem stále funkční.
    S bílky to mám podobně jako Terezka. Jeden či dva jdou bez problémů vyšlehat ručně, více šlehám el. šlehčem. Kapka octa či špetka soli bílky sněhu prospěje, je pak pěkně pevný.

  4. hlavní tipy už zazněly :)

    tak snad jen k té šlehačce – na šlehání poctivě vychladit (pod 8st.), vplatí se zchladit i nádobu a klidně i metličky :)

    jinak co se týče vajec – pokdu jsou úplně čerstvá (do 3 dnů od snůšky), můžete natrefit na takové, které opradu blbě vyšleháte. co se týče teploty, tak je to naopak, jajinka při teplotě pokojové :)

  5. Teď už šlehám elektrickým ponorným, ale ten máme doma asi tak rok – předtím jsme používali plastovej s klikou -
    cca 1,5 l plastová průhledná nádoba, na tom různobarevná plastová víčka z nichž dovnitř čouhaj tři páry šlehacích tyček a nahoru klička. Ta nádoba od šlehače je taky skvělá na pití, pokud se člověk nechce zdržovat neustálým doplňováním skleniček.

  6. hih:) obe veci sleham rucne a jde to:) bilky odvazne kontroluji obracenim misy nad hlavou, aby byl nejaky adrenalin:)))

  7. Plastovej s klikou pouzivame porad, je spravne retro :)

  8. Já jsem teda lenoch a oboje šlehám elektrickým šlehačem s metlama :o)

  9. 5: Kytko, to měli doma naši zřejmě, byla to taková skládanka, ozubené kolečko s metličkami muselo zapadnout do ozubeného víčka? Já to měla jako Merkur :D

  10. Používám elektrický i na jeden bílek. Použít metličku, vyšlehnu si rameno z kloubu…

  11. 9: JJ, to je přesně on, bílé ozubené kolečko s metlama nasadit do otvoru v barevném víčku a na vyčnívající tyčku se závitem našroubovat kličku a pak už jenom točit a točit

  12. ;-)) to mi ani nedošlo, že ten plastovej s kličkou už je takový retro, taky ho pořád souběžně s elektrickým šlehačem používáme

  13. 10: Mám sešitou šlachu uvnitř :D

    11: Červený víčko…

  14. 13: My máme taky s červeným, ale viděl jsem myslím i jiné barevné varianty.

  15. tento šlehač jsem cca v 12 nebo ve 13ti u babičky rozmetal a překonstruoval na jakousi podivnou scifi zbraň s vysokým počtem laserových výstřelů za sekundu :)

    krásně to hučelo a vůbec se s tím fajně střilalo!

  16. 15: ano, já s tím taky střílela. a těma metličkama namotala třásně z dečky tak, že jsem pak usoudila, že je třeba je ustříhnout.

  17. tééda vy jste ale čísla! :-)))
    Hm, my doma neměli takovouhle vychytávku, ale ten válec s pístem byl taky dobrej. Když svítilo sluníčko, koukala jsem se skrz něj, jak byl růžovoučkej a průhlednej – bylo tomooc hezké. Aspoň tenkrát, coby dítku mi to tak přišlo. Navíc byla sranda s tím pracovat.:-)))

  18. Ale takový šlehač, spolu s mokrým celerem a cedníkem funguje jako erotická pomůcka – viz britský seriál Haló, haló!

  19. Nějak se to tady zvrtlo ve vzpomínkovou akci :-)
    Děsí mě ty kousky žloutků v bílku.

  20. Kousky žloutků se vám dostanou do bílku jen, když vejce rozklepnete s takovou vervou, že porušíte tu žloutkovou blánu a žloutek se vám rozlije. Při opatrné manipulaci, když žloutek drží vcelku, tak je to v pohodě.

  21. Kamarádky maminka je cukrářka a sníh třeba do kremrolí dělá „vařený“, teď jsem se jí schválně na to ptala.

    bílky smíchám s moučkovým cukrem v nerezové misce, posadím na hrnec, ve kterém se mírným varem vaří voda, a šlehám mixérem… do té doby než to krásně ztuhne. navíc takhle přejdou bílky vlastně horkem a nehrozí tak salmonela apod…
    a třeba kokosky dělám taky tak, do sněhu pak jen přidám kokos a nemusí se pak sušit hodiny, ale jen se rychle nechají zrůžovět na povrchu…

  22. 21. wow! To je ale vychytávka!

  23. 22. on je pak hlavně ten sníh takovej pevnej tuhej a hned se nerozblemcá. prostě tu bílkovinu za stálého míchání částečně srazíš

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.