Korea Mart RSS

Štítky: , , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V Praze u Palackého náměsti (ulice Gadzova 3) je obchod s korejskými potravinami. Jmenuje se sice Korea Mart, ale našla jsem tam i věci s původem v Japonsku (např. čaj sencha) a asi tam bude i něco z jiných koutů asie. Hned v u vchodu jsou hromady velkých pytlu rýže. Mají tam regál plny ruzných omáček a marinád, mají tam regál s všemožnými úpravami řas, regál s čaji, polici kde je to samá sezamová pasta. Spostu polívek v pytlíkach. V místnosi vzadu různé křupky a sladkosti. V mrazícím boxu mají nějaké polotovary..třeba něco co trošku vypadá jako ravioly ale ravily to asi nejsou. :) Polici s podivnou zaprášenou keramikou. Nevim proč se tam da koupit i čokolada Milka… Ani jsem pořádně neprohlídla co to tam všechno prodavají, asi i proto že větsina obalů (kromě té milky) je popsaná rozsypaným čajem (i když na všem jsou i male české přelepky). Co se čerstvých nebalených vecí týče, tak tam měli jenom lísku velkých nashi. Mimo jiné se mi tam podařilo pořídit i nudle soba (od korejské firmy Sukina) 300g za 37 korun což je oproti tomu kolik stojí jinde cena skoro podezřelá. Ve složení jsem žádnou zradu v podobe Eček nenašla…pšenicna mouka, pohanka, voda, sůl (to je z anglickeho složeni přímo na obalu..na těch českých přelepkách jsou někdy úplné hlouposti…už se mi stalo že se hruškový džus pokoušeli v čestine předelat na hroznový..a to pear a grapes nejsou slova příliš podobná :)…na českém složení je pšeničná pasta, pasta soba, sůl, voda). Je asi docela mozne že oproti těm nudlím soba co stojí tak třikrát tolik maji menši poměr pohankové mouky ku mouce pšenicné. Já jsem se nikdy nerozhoupala k tomu koupit balíček nudlí za stovku a proto by mě docela zajímalo co by na tyhle levné soba nudle řekl někdo, kdo už vyzkoušel i ty dražší. Nechcete to někdo zkusit? ;) Já jsem se ešte nedostala ani k tomu vyzkoušet tyhle korejské…hlavně proto že nevim co s nima. Na obalu mi chytře poradili že si je mám dát s omáčkou soba, kterou ale bohužel nedisponuji. :D

  2. Já jsem minulý týden taky koupil soba nudle (v Tesku, v Anglii, vyrobené v Číně, prý bio) a taky jsem nevěděl, co s nimi.
    Nakonec jsem na ně dal kus lososa ve vlastní šťávě z plechovky (z Aljašky), trochu sójové omáčky Kikkoman vyrobené v Holandsku a sezamový olej neurčeného původu.
    Měl jsem hlad a tak mi to celkem chutnalo, ale díru do světa s touto mezinárodní asembláží tutově neudělám!
    Pro sichr bych si to ale měl copyrájtovat, aby mi takový recept nějaký Babica nešlohnul. :-)

  3. 1. asi máte na mysli ulici Gorazdovu, ne?
    Pan C. a jiní tam nakupují, ochutnávali jsme např. kimchi(Velký Smraďoch byl tuším z Gorazdovky). :-)))
    Musím tam zajít hlavně pro tu pastu kimchi, co přinesl na scuk Kytka. je bombová!

    2. Pane 1R vy se nám nějak globalizujete! ;-)))
    Což mi připomíná tento vtip, přišel mi mailem od kamaráda a současně i od tetičky:

    Otázka: čo je globalizácia?
    Odpoveď: Smrť lady Diany.
    Otázka: Na základe čoho ste tak usúdili?
    Odpoveď: Anglická princezná so svojím egyptským priateľom havarovala vo francúzskom tuneli, na nemeckom aute, v ktorom bručal holandský motor,ktorý šoféroval belgičan, ktorý slopal škótsku whisky a ktorého prenasledoval taliansky paparazzi na japonskej motorke. Následne sa ich snažil zachrániť americký doktor indickými liekmi a toto všetko poslali tebe, Čechovi, ktorý si oblečený v čínskych šatách a čumíš do taiwanského monitoru. A navyše si to čítaš vo slovenčine!

  4. k soba nudlím je klíčová ta „jejich“ omáčka k soab nudlím spešl udělaná (dá se koupit i po butelkách):

    http://www.justhungry.com/…ipping-sauce nebo http://vegweb.com/index.php?…

    podávat studené a nejlépe s něčím na zub k tomu, smažená cibulka,hedvábné tofu, jarní cibulka čerstvá, petžel, pečený celer, pastiňák etc etc stačí vždy jedna surovina + ta omáčka :) a je to mega dobrota!!!! :)

  5. Yenneffer:

    a zpět hlavnímu dotazu. já sem levnější soba nudle z gorazdovy zkusil (to velké kilové balení) a dost mě zklamaly. alespoň oproti těm co kupuju běžně (bohužel 100 /balení). měl jsem v nich podivnou pachuť, kterou tak nějak nejsem schopen skousnout.

    ale nechám na vás, já jsem beztak rozežraný těma domácíma, nebo japonskýma z kladenského shochiku ;)

  6. Jo Gorazdova to bude ono. Ja někdy nevim co píšu.:)
    Hmm domácí nudle soba :) nejdřív zkusim nedomácí a pak se uvidí. :) Hlavně protože potom co jsem pekla dva medovníky a dělala domácí těstoviny se špaldovou moukou jsem docela uválena :)

  7. 1.
    Omacka na Soba nudle se dela z Dashi(wiki), Svetle a tmave sojovky a vina Mirin. Primichat muzete jarni cibulku a Wasabi. Japonci vodu po vareni nevylevaji, ale smichaji se zbylou omackou a vypiji.
    Soba je Novorocni jidlo a drive se take davaly nudle novym sousedum jako darek na privitanou.

  8. Yenneffer:

    kdybyste našla odvahu,t ak moje poksu s domácíma sobama jsou tady:

    http://www.cuketka.cz/?…

    ;)))

    a jsou jak jinak ne ž parádní. chuťově o dost jinde než sušené kupné, byť origo japonské :)

  9. Někdy to určitě zkusim..baví me delat takovýhle pokusy :) Škoda jenom, že nemám takovej ten obr sekacek jako ti japonci co sobu delaji :)

    Anebo tenhle přístroj :))) http://www.youtube.com/watch?…

  10. Tak jsem se včera zašla podívat ješte do Japa Shopu ve Verdunské ulici (http://www.japafoods.cz/) a udělala další nákup. :) Pořídila jsem si Yakisoba omáčku na smažené nudle a Hon Tsuyu omáčku (jako jediná byla hned u Soba nudlí tak jsem usoudila, že by se snad na ně mohla hodit ;) ) a dneska jsem je obě vyzkoušela. (Hon Tsuyu se studenými soba nudlemi s trouchou řas nori, s jarní cibulkou a bobečkem wasabi hezky a potom smažené soba nudle se zeleninou a Yakisoba omáčkou) Koupila jsem i balíček soba nudlí dražších než ty z Korea Martu a zkusila je porovnat, ale popravdě jsem moc nepoznala rozdíl až na to, že ty z Korea martu byly kratší a tmavší. Jednou zkusím udělat i ty domácí..tam už snad rozdíl poznám. :) Příjemně mě v Japa Shopu překvapily ceny. Třeba ta Yakisoba omáčka byla za nějakých 117 korun zatímco třeba v Hana Trading internetovém obchodě je ta stejná za 150 (a pan Cuketka myslím ve svém článku psal, že ji Shochiku pořídil za 135). A pokud by si někdo třeba chtěl zapůjčit nějaké Anime tak tam mají výběr DVD a dokonce i komiksy…ale bohužel v Japonštině, kterou moc neovládám. ;)

  11. Zajímalo by mě, co byly všechny ty věci co tam měli v mrazáku. Připravené mražené porce ryb an sushi jsem eště poznala ale u těch to zdaleka nekončilo. :)

  12. Yenneffer:

    tak to je super!!!! že jste se nat ot ak vrhla :) že je ta prostá kombinace majda, nudle, tofu, cibulka naprosto boží? já se potom mohu utrhat :)))

    ceny japan věcí jsou ale jinak v praze děsné. človek pak mlátí hlavou o zeď koli kde přeplatil. vššchno je to tak po 100,– / krabičku/pytlík a děsně se to nasčítá :)

    proto ty domácí soba :) daj se dělat ve velkém objemu a i u yakisoba imajdu uděláte, když si koupíte základní suroviny mirni, sojovku, etc :)

    v mražáku ej kromě ryb tuna polotovarů, jsou to jejich hotovky,které jim tu nikdo neudělá :) taky se v tom ale nevyznám a vždy jen čumim jak tele! :)

  13. 10. To je ten obchod Tomio Okamury, ne? Přestěhovaný z Puškiňáku?

  14. Já se do vaření ráda vrhám. :) I když je pravda, že občas narazím i na něco co mi moc nechutná…ale to přece neznamená že přestanu zkoušet…to bych se ochudila o všechny ty dobroty na které eště můžu narazit. :)

    Japonská kuchyně mě začíná opravdu bavit. Všechno je tak hezky barevné…jak vzhlkedově, tak chuťově. :) Soba nudle byly výborné jak studené, tak smažené. Akorát mě trošku svojí chutí zaskočily řasy…možna i pro to že byly nějaké ochucené. Ta Hon Tsuyu omáčka měla takovou zajímavou uzenou příchuť…a Yakisoba byla zase krásně sladkokyselá.

    Některé ty jejich hotvky vypadají opravdu podivně…to už asi chce pořádnou dávku odvahy. :) Příště asi něco zkusím.

  15. Pivli:

    Myslím, že ano. :) Přestěhovali se do většího.

  16. Pivli: jo, je to ten jeho obchod.

    Pane Cuketko, trochu OT, ale nezkousel jste nahodou poslat ten sushi dotaznik taky T. Okamurovi? Sice nema restauraci, ale jen obchod (a ryby myslim jen mrazene), ale jako 50% Japonec urcite sushi basti v hojnem mnozstvi, tak by mohl mit nejaky tajny tip na ryby a pripadne vedet, jak a co se sem dovazi.

  17. Podrobne recepty s foto, jak a s cim pripravit soba nudle muzete najit na strankach japa shopu – vareni s Tomiem Okamurou, bud
    http://www.japafoods.cz/cooking.php?cl=8 (nudle soba na 2 zpusoby)
    anebo
    http://www.japafoods.cz/cooking.php?cl=3 (yakisoba nudle s veprovym)
    Nevim, jaky je rozdil mezi soba a yakisoba nudlemi, ale v receptu se uvadi, ze nudle yakisoba jsou v baleni jiz uvarene.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.