Outdoor jídlo RSS

Štítky: , ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jezdíte do přírody? Jaké potraviny si berete s sebou na cesty? Teď tak úplně nemyslím výlety od chaty k chatě v Alpách nebo prázdninový sjezd Vltavy stylem „kemp-kemp“. Ale situace, kdy s batohem na zádech „utečete“ před civilizací třeba do hor nebo vyrazíte na kole/lodi někam, kde jen tak nepotkáte obchod nebo hospodu. Prostě máte jen to, co nesete v batohu.

  2. Nosívala jsem si bochník chleba a hořčici :)

  3. Tak nevim, jestli by zrovna tohle uspokojilo mojí energetickou a chuťovou potřebu :-) Jak dlouho jsi na tom vydržela žít?

  4. Většinou dva tři dny :-) Ale je fakt, že po čase se to přejí :-D

  5. Ja jsem jezdival do jizniho Utahu, okolo Moab „kempovat“ do te nadherne bizarni krajiny bez lidi, rostlin a zvere tam clovek pozna sve hranice, teplota kolem 35–40C. Cedule „nejblizsi benzinova pumpa 83mil“ nas naucila, vybavit se na prvni den normalni stravou a potom uz jen voda (hodne), ryze, mrkev a cesnek. Tyhle potraviny vydrzi suche teplo i nekolik dni. A na zpatecni ceste v prvnim mestecku pivo a grilovane kure.

  6. Zpravidla potraviny, které chvíli vydrží. Chléb, sýr, sušená šunka, jablka a co příroda dá. Pro případ momentální žravosti se mi osvědčily jednoduché sušenky typu BeBe. Ale mluví ze mne zkušenost ze zahraničí, kde jsou suroviny kvalitnější, pravděpodobně i trvanlivější a dobou neztrácejí na chuti, spíše naopak :)
    Na čundry se mi taky osvědčila již zmíněná rýže a usušená kořenová zeleznina, někdy to celé i v předvařená a usušené formě.

  7. Tatranky :oD

  8. Špek. Je skladný a vzdrží. A k němu chleba. Potom třeba sušené maso (jerky)..ale to se asi trošku prodraží, když to někdo nedělá sám doma. Přece jenom nejsme v americe. Paštiky a česnek…s chlebem výborná kombinace. :) Čočka neni špatná…taky skladná, vařením nabyde…a někde venku ani tolik nevadí její učinky. :)) Ryže. Asi nějaké konzervy…i když ty jsou těžké, takže ne moc..ale třeba tuňák může být po delším stravování venku vskutku labužnický zážitek :) Čokoláda…ta se hodí když je potřeba energie. A když už jsme u sladkého, tak třeba sušené ovoce :)

    Jinak nevím..polívky z pytlíku asi nemají moc velkou výživnou hodnotu…

    Hodně to záleží na tom kolik toho chce človek táhnout na zádech. Důležitá je hlavně voda.

  9. často jezdíme s kamarádkou na týden do Tater či jiných hora s sebou máme na týden obvykle jídlo, které vystačí cca 2 dny a pak se živíme drobnými lesními plody a máme hlad:-(
    A co je to něco málo: lisovaný chléb, rozinky, musli tyčinky nebo Be-be sušenky, veget.paštiky (neb nejsme masožravci), suchary a instnt.polévky.

  10. Hodně to záleží na konkrétní lokalitě – jestli je tam dostatek vody(nebo jestli budeme šetřit každou kapku a tedy brát pouze potraviny, který se neslejvaj, ale veškerá voda z vaření v nich zůstane), jestli se tam dá snadno rozdělat oheň a udržovat ho (nebo jestli je potřeba nést i vařič a palivo do něj), kolik za den chceme ujít (a tedy jestli budeme mít čas a sílu na delší vaření).
    Osvědčený je kuskus, sušená zelenina, některý instantní jídla, základem bývá kvalitní špek a trvanlivý chleba, samozřejmě se hodí čokoláda, sušené ovoce, ořechy…Kamarádi, kteří choděj do opravdu drsných hor mi doporučovali pytlík cucavejch bonbónů – aby měl člověk něco v puse a neujídal si z nudy zásoby v době, kdy kvůli počasí nemůže ze stanu.

  11. Chleba, v případě trasy na více dní doma upečené placky (netvrdnou a neplesniví ani v horku), špek, instantní těstoviny s omáčkami (jsou lehké, což převažuje nad argumentem, že se to nedá žrát), paštiky v hliníkových obalech, pro doplnění energie sušené ovoce, ořechy. S ovocem a zeleninou je to bída, zelenina se rychle kazí a ovoce typu jablka je těžké a každé deko navíc pak zamrzí.
    Dobré je sehnat si special stravu US armády v nějakých vojenských shopech, je to sice docela drahý, ale lehký, chuťově dobrý a jsou tam zastoupeny minerály, vitamíny a já nevím co ještě. Jejich hovězí s fazolkami a bramborem je neskutečně vynikající a dokonce je možno si připravit i instantní citronový koláč. :-)

  12. Na snidani namíchany vločky, pres noc namocit a rano jenom ohrat. Pres den trvanlivej chelba se spekem nebo tvrdym syre nebo tvrdym salamem (vetsinou jen v prvnich dnech), potom susenky ci musli tycky vecer ryze, testoviny, pohanka a k tomu nejaky suseny omacky v pytliku popr kus speku ci salamu. Jo a trochu koralky na zahrati pred spanim nebo jako odmena pri vystupu na nejakej velkej kopec. Taky vozime multivitaminy do vody…

  13. Chleba na kostky a dukladne ususit. Pak neplesnivi a da se chroupat dlouhe tydny (ne ovsem mazat :-) ). Bramborova kase v prasku. Sojove masu (kostky, granulat). Kari.

  14. Nudle, těstoviny, tvrdý sýr, nějaký ta masový konzerva, předvařená rejže, luštěniny, vhodné koření, tatranky, cokoláda, dextróza v tabletkách, vitaminy a pro případ nouze nejvyšší energeticko-bílkovinná tyčinka. Pro první dny půlku chleba a paštiky v hliníku. Lisovaný zelený čaj.

    Salámy, polívy v pytlíku a další slané radosti jsem zavrhnul, jsou moc slané a v horách bývá největším problémem voda.
    Salámy, špek atd. lákají medvědy.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.