Thaiko, Thaiko. Kdepak jsi? :) RSS

Štítky: , , , , ,

24 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. v nuslích!

    http://www.firmy.cz/…a-nusle.html

    thajská a japonská za „rozumnou cenu“. zajímavé :)

  2. Tyjo, to vypadá zajímavě. Jezdím kolem, tak to prubnu.
    Hlavně kimchi. Chichi.

  3. Vidím, že pan Cuketka byl vcelku spokojen: http://www.tyden.cz/…_114165.html
    Sdílíte jeho názor? Zvažuji, že bych tam tento týden pozval kamarádku na večeři. Má ráda sushi, takže by se jí to tam mohlo líbit …

  4. Vaclav: Podle té recenze bych tam kamarádku vzala spíš na něco thajského než na sushi…:)

  5. Tak restaurace Thaiko změnila svůj název na Futomi; drobné změny doznalo i menu – novinkou je třeba polívčička Pho za 120 czk, zelené curry s krevetami a rýží za 125 czk v obědové nabídce je taky hodně lákavé…:-)

    http://futomi.cz/

  6. Po dnesni navsteve Thaiky alis Futomi nove smutne rikam no more…panove vedle si objednali Miso soup a ptali se obsluhy proc tak pali…" myslim, ze to bude wasabi ale radsi se zeptam…taaati­..?:„.“ tak to neni wasabi je to chilli…"
    chilli ma evidentne kuchar rad, protoze je krome zmrzliny ze zeleneho caje snad ve vsech dezertech…
    moje curry chutove mimo…
    skoda protoze stara thaika byla fajn..

  7. Tak to mě dnes opravdu pobavilo! Nejen že si Tessa plete Thaiko s Čajkou (tchaikou či starou Thaikou?) (Protože konstatování „stará thaika byla fajn“ jsem slyšel naposledy od svého strýce co si vyrazil do Slovanského domu na (thaiské) masáže) :)) Dokonce opomenu-li i to, že poslouchat cizí hovory nebývá považováno za slušné (pánové vedle u stolu ať si dávají a řeší co chtějí) dostávám se k dvojité pointě – Vsadím se že obsluha zcela určitě nevolala tatííí :)) Proč? Protože mistr kuchař Akira Hamanaka prostě slyší na jméno Akííí určitě lépe než na tatííí :)) a jako tečka milá tesko: Pokud je někdo schopen rozlišovat více druhů pálivosti (zkus například pepř, zázvor, chilli, česnek, wasabi a hle pokaždé je vjem jiný?!) :), často bývá zvědavý co způsobuje určitou pálivost. To se svým rozlišením chilli, nechilli, čajová zmrzlina a „curry chuťově mimo“ asi možná nepochopíš :) ale dost legrace jde do tuhého a také sdělím svůj názor na futomi po dnešní návštěvě:

    • velmi dobré suši
    • velmi dobrá tempura
    • nejlepší čajová (a sezamová) zmrzlina jakou jsem jedl mimo japonsko
    • velmi sympatický a vstřícný (ikdyž trochu zvláštní) personál
    • stav interiéru pokulhává za kvalitou jídla
    • povadlé květiny
    • občasná zmatenost obsluhy
    Jinými slovy: jídlo na jedničku, ale raději bych si ho dal v trochu „luxusnějším“ prostředí – zvážím-li cenu dá se to však akceptovat. Za návštěvu stojí určitě…
  8. Nějaká tipy na jiné thajské restaurace?

    Ve výběru Eura od pana Kurase je např. NOI restaurace na Újezdě, chystám se někdy brzo zkusit…

  9. Hydrogen > Za mne jednoznacne Modry zub v Jindrisske.
    Jinak jsem z thajskych zatim vyzkousel v Praze jen Orange Moon (neochotna obsluha, kvalita a ochuceni jidla slabsi prumer) a Thaiko a.k.a. Futomi (smradlavy pajzl s obsluhou v podobe usmudlaneho severomoravskeho lenochoda – nic proti severomoravakum :).

    Modry zub je v ramci moznosti autenticky thajsky noodle-bar (na jejich sushi jsem odvahu nesebral, ale nudle a curries mohu doporucit bez vyhrad). Moje tipy:

    • laoske nudle
    • nudle udon
    • kimchi
    • polevka s kokosovym mlekem a krevetami

    Preji dobrou chut! :)

    c.

  10. Díky,
    včera se hodilo a byl jsem v centru = okamžitě jsem využil.

    Červené kari přistálo okamžitě sotva jsem se vrátil z WC. První dojem hodně dobrý – správně pálivé a zároveň svěží. Taky dost sladké, což ovšem později převážilo. Poslední dobou zjišťuju, že pokud nějaká chuť zezačátku překvapí, později už necítím nic jiného, což byl přesně případ té sladkosti:(.

    Pokud to půjde si je vychovat, aby mi to nesladili, přijdu zas.

  11. 11: Smejte se, jak je jen libo. Ostatne, nejste sam – osobne me napriklad zarazi, ze obhajci Thaika (Sleeper, kuban88, Lenyi76) jsou vsechno nove profily, ktere tu dosud nikdy nediskutovaly, v zadne jine diskusi se neangazuji, a jen do omrzeni omilaji, ze Thaiko je sice v hnusnem prostredi, ale cena bla bla bla…
    Nerekl bych, ze mistni osazenstvo si primarne vybira podnik kvuli cene jidla (abych anonymniho hrdinu parafrazoval – tomu, kdo tak cini, nezbyva nez „poprat dobrou chut“), ale spise podle kvality.
    V Thaiku je kvalita mizerna a to pozna kazdy, kdo thajskou (Modry zub), vietnamskou (Holesovicka trznice / SAPA) nebo japonskou (napr. sushi ve Slovanskem dome, oproti seschlym chudackum v Thaiku) kuchyni ochutnal. Kdo ne, muze se placat radosti v poloinstantnim pho a chrochtat blahem.
    Ja si radsi vezmu zimni bundu a cepici a pochutnam si v Holesovicich na mrazu na skutecnem pho.
    Jestli si, „vazeni“ nahodou-nove-vznikli uzivatele, myslite, ze si tu udelate reklamu zadarmo, dovolil bych si Vam doporucit obratit sve sily spise ke zlepseni produktu vychazejicich z Vasi kuchyne, nez k placani na internetovych forech. Na to budete mit casu habadej, az pochopite, co obnasi provozovani restaurace, za kterou se netreba stydet.
    A pokud nahodou nektery ze zahadnych novych uzivatelu neni „nenapadnym“ provozovatelem Thaika, doporucil bych mu napr. na vyse uvedenych mistech ochutnat skutecnou asijskou kuchyni – pokusy z Thaika za ni totiz opravdu oznacit nelze.

  12. Aaa, koukam, ze pan Cuketka uz zauradoval a nenapadneho propagatora Thaika promazal.
    Diky, pane C.

    A za mne pro Thaiko jeste o poznani vetsi palec smerem dolu… :/
    Takhle se marketing vskutku nedela.

  13. carpaccio:

    tak tak, byl tu nepořádek a už není. nové komenty jen potvrdily moje dohady o pravosti těch předchozích.

  14. Servus,
    chtěl jsem si přečíst nějakou recenzi na thajské potažmo japonské restaurace a té se mi dostalo a určitě jmenované mňamárny navštívím. Ale píšu proto, že jsem se tady a teď děsně pobavil… nějaký trouba se tu naváží do nově vzniklých profilů, nevím co psali, to je mi jedno… ale vemte prosím všichni v potaz, že lidi, co nežerou internet a nežijou na něm, své přihlašovací údaje zapomínají a ztrácejí… a většinou když chtějí na něco reagovat, zakládají nový profil :-D. Já si ho znovu založil jen kvůli uďáku a vyhl. 50. a to žeru cuketku sakra dlouho. Takže si mě klidně smažte.. cuketku žrát nepřestanu…

  15. Futomi jsem nyni navstivila naprosto cerstve, misto je to myslim pro provozovani tak zajimave restaurace naprosto nevhodne. O to vic patri diky lidem, kteri to tam tahnou (v zasedlych Nuslich bych si nikdy netroufla podnikat). Pho je vynikajici, ale na Trznici to asi nema, nicmene po Praze je to druhe nejlepsi, co potkavam. Jinak obrovsky vyber za skvele ceny, coz skutecne ocenuji. Sushi za dobre ceny pro lidi, kteri si ho jinde nedaji. Obsluha je zvlastni, ale zaroven vyjimecna (prave svoji osobitosti mne upoutala – nemyslim, ze by tam praocval nejaky zevloun ci lenochod, mam dojem, ze spis tak vyckava nekde za rohem, aby se mne pak nenapadne zeptal. Takze spokojenost nejvetsi, obcas zasmradlo, ale i to za tu cenu a milou obsluhu mi stoji. Jedine, co mi tam vadi je pomalejsi obsluha, nekdy si rozmyslim dalsi objednavku jen proto, ze nikdo neprijde (to mi prijde zbytecne..¨). Jinak Futomi u mne v Praze vede! Klara B.

  16. Thajská nám chutnala v restauraci Bonaparte v Petříkově u Velských Popovic (i když na první pohled na thajskou ani nevypadá) a taky v Thai „Bamboo“ Restaurant v Řeži (www.allthai.cz, dělají i thajské masáže). Ale přímo v Praze jsem ještě žádnou thajskou restauraci nezkoušela. Fuomi jsem chtěla zkusit, ale ted nevím :-/

  17. Nemáte nějaké současné tipy na dobrou thajskou restauraci v Praze, cenově přijatelnou? Poslední příspěvky jsou tři roky staré… Děkuji.

  18. Já mám rád Modrý zub a Noi (ta je ale dražší). Lemon Leaf mi moc nesedl a třeba „thajská“ restaurace v Erpetu je doslova žalostná! Ani Bangkok u Karlova mostu není to pravé.

  19. ↪ 17 Krizik:

    S velkým náskokem nejlepší mi připadá Shahaf Shabtay v SaSaZu, příjemná je i zmiňovaná Noi a pokud neprobíhají nějaké zásadní změny, tak i thai fusion u Sofie Smith v Le Patio.

    Thajsko umí i Jiří Štift v Essensia – Mandarin Oriental, ale tam je třeba hodnotu price-value zvážit pečlivěji :o).

    Naopak lehce zklamaný jsem byl nedávno v podniku Farrango.

  20. ↪ 17 Krizik: Jako Sirnik. Sasazu, Noi a Le Patio. Naopak podle me dosti klesnul Modry zub. Kdyz vas v thajsky restauraci zkasirujou o dvacku za mini misticku s rybi omackou, tak to povazuju za nehoraznost. Jako kdyby po me chteli v hospode zaplatit navic za sul:-(
    Lemon leaf me taky nikdy moc neuchvatil.

  21. Díky všem za odpovědi. Kdysi jsem byla v Modrém zubu, jinak nemám s thajskými restauracemi zkušenosti. A po dovolené v Thajsku bych MOC ráda do thajské restaurace. Strány Le Patio jsou v současné době nedostupné, a obávám se, že Mandarin Oriental bude pro rodinnou oslavu pro více lidí zase nedostupný cenově :-) V SaSazu nemají na stránkách ceny, takže netuším, jak je to tam cenově… Takže z toho vyjde asi nejlépe Noi…

  22. ↪ 21 Krizik:
    Ceny v SaSaZu jsou někde mezi Noi a Mandarin, spíš blíže k Noi, uvážíme-li zejména víno.
    Pro rodinnou oslavu více lidí lze v SaSaZu snadno domluvit téměř cokoli ohledně velikosti porcí a dělení mnoha různých chodů mezi více osob.

  23. SaSaZu je thajská kuchyně???

  24. ↪ 23 mpik:
    Řekl bych jihoasijská – Thajsko (pad thai, papaya salad), Vietnam (Saigon roll, Ga karí), Indonésie (blado agar, rendang), Malajsie (jehněčí karí), Hongkong (Hongkong roll), Singapur (krab), Kambodža (lak lok), Čína (baca, pekingská kachna), Indie (tikka masala), Japonsko (sashimi, yam yam, yakitori) apod :o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.