Čajové nápoje a koktejly RSS

Štítky: , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Milí cuketkáři :-D, otevíráme si v Praze čajový klub, který bychom rádi pojali trochu netradičně. Nejen čaj v klasickém podání, na který chodí čajomilci do čajoven, ale i originální čajové nápoje, ledové čaje, koktejly alko i nealko… prostě cokoliv, ale na bázi čaje. Sháníme i čajové pivo, prý existuje. Pokud nějaké podobné nápoje máte vyzkoušené, přivítáme Vaše recepty. Ingredience by neměly být přemrštěně drahé, protože náš klub má být nejen o příjemném prostředí ale hlavně o příjemných cenách. Předem díky :-)

  2. To zní dobře – mít možnost jít na dobrej čaj někam, kde se to usilovně netváří jako v Indii, není to celý obložený kobercema a načichlý vonnejma tyčinkama by se mi líbilo – pokud to tedy něco takovýho bude. Jinak čajové pivo jsem pod názvem Smadný Láma ochutnával v Banskej Štiavnici, ale byl to jen napěněnej studenej čaj, nikoliv pivo jako takový – což ovšem nic nemění na tom, že to bylo dobrý a vypadalo to zajímavě.

  3. Vim, ze mate neni tak uplne caj, ale co treba mate russo? :) viz http://www.yerba-mate.cz/mate-russo

  4. V čajovně budou i čaje-nečaje… v podstatě nám jde o to, aby se to kolem čajových nápojů točilo a hlavně to chutnalo. Kolem nás je 5 dalších čajoven. My si na čajovníky roku hrát nebudeme. Ani prostředí nebude zcela čajové, spíš takové odpočinkové. Vlastně jsme to chtěli nazvat původně odpočívárna. Blíží se léto a velká část populace přesedlá na pivo. Abychom v konkurenci obstáli, musíme nabídnout něco zajímavého. Takže díky za tipy… a pokud se někomu bude chtít experimentovat a nějaký zajímavý koktejl vymyslí, pojmenujeme ho po něm :-D Mate-russo vypadá zajímavě, určitě to vyzkoušíme, díky.

  5. Jsem potěšen, že stránky můžou někoho inspirovat a děkuji za uvedení odkazu. Zrovna tento týden jsem přihodil článek o pár možnostech přípravy Yerba maté na studeno. Kombinací a možností je řada, příště uvedu pro inspiraci spojení Maté a Pressovače… :-)

  6. do horkých letních dnů doporučuji ledové karkade, neboli vychlazený nečaj z květů ibišku

  7. s čajem i nečajem se toho dá vykouzlit spoustu…jako klasika je vychladit silnější čaj (doma se nejvíc ujal obyč rooibos nebo černý assam) a přidat trochu ovocného sirupu…další možnost, co jsme v jedné čajce podívali jako čajové „pivo“ je dát do shakeru po 1dl studeného silného mate rancho(zelené) a kombuchy, trochu osladit a vyshakovat…udělá to pěnu, chutná to dobře a skvěle nabudí

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.