Turbo Oven RSS

Štítky: , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ma nekdo praktickou zkusenost s hrackou, ktera se nazyva Turbo Oven, Flavor Wave Oven? Bohuzel nevim jestli existuje cesky nazev. Je to skleneny hrnec s vikem a ve viku je infracerveny element, ktery ma udajne zdrave varit (rekl Mercola). Provedeni mi pripada Made in China.
    Cena je mezi 80 a 100US. Ja jsem ve sve podstate konservativni a tak spise nez marketinkovemu BS verim hlasu lidu.
    (BS =bullshit=kecani (slusne prelozeno))

  2. Ten princip mi připomíná českou remosku (pečící hrnec se zdrojem tepla ve víku – http://www.remoska.cz) ale ta byla v originále hliníková se skleněným okénkem uprostřed víka, nynější modely jsou potažené teflonem. Jinak to z odkazu je originál, pod lehce pozměněnými názvy tu podobná zařízení prodávají i jiné firmy.

    Tam jsou zkušenosti takové, že to docela dobře funguje jako taková menší, jednodušší a úspornější náhražka trouby. Zázraky bych od toho rozhodně nečekal, fungovat by to mělo.

  3. Kdyz ma clovek k dispozici jenom jednu dvouplotynku, kde jedna plotynka nefunguje vubec a druha tak, ze na nejvyssi stupen ztezi zvladne uderzet varici vodu, tak je remoska (i jedna staricka, hlinikova) uplny zazrak. :) Turbo Oven neznam, ale remosku bych tu mohla vychvalovat az do nebes. Pekla jsem v ni jak masa, tak strudl a kolace a vsechno se povedlo. Jeste se mi nepovedlo v ni neco zkazit.

  4. Yenneffer, zdá se, že vaříte v podmínkách přímo polních. Zasílám tímto obdiv, spolu s přáním všeho nejlepšího, včetně zlepšení kuchyňského vybavení – dle vašich představ.
    (Představy můžeme mít každý jiné.)

  5. Nastesti uz mam k dispozici normalni kuchyn. :) I kdyz i ty polni podminky mely neco do sebe…kdyz se neco povedlo, tak z toho mel clovek o to vetsi radost. :)

  6. Zpatky k tematu.
    Kytko pamatuji se na starou Remosku jak ji popisuje Yeneffer. Remoska ma topnou spiralu ve viku, t. zn. tepelna energie se prenasi konvekci, radiacni slozka je mala. Turbo Oven ma misto topne spiraly infracerveny topny prvek (infrared element), kde podil konvekce je minimalni a prevazuje ohrev pomoci infracerveneho zareni. Ma to nejaky zasadni vliv na potravinu, ktera se ohriva pomoci infracerveneho zareni?

  7. Zmiňovanou flavorwave oven vlastním, jsem s ní spokojen, jen bych rád sehnal další recepty. Já mohu poskytnout ty co jsem dostal s výrobkem, od slovenské firmy globalmind.sk, mají i českou adresu.
    Pokud bude mít někdo zájem pošlu po dohodě.
    josefroh. (jovaro@centrum.cz)

  8. Neni FlavorWave ta trouba, kterou ted v teleshopingu propaguje Mr. T? :)

    http://www.youtube.com/watch?…

  9. Ano, je to ona, jen ji někde nazývají jinak, např. halogenový varný hrnec, je to výrobek firmy John Mills z USA, vyráběný německou pobočkou firmy někde v Číně. Prodává to několik firem za různé ceny http://www.topshop.cz je zatím nejdražší.
    Mám ji teprve krátce, ale jsem na výsost spokojený. josefroh.
    odpověď pro Yeneeffer

  10. pro estixe – ptáte se, zda je možné halogenový ohřev u flavor wave oven vypnout. Nelze, je to součást činnosti této trouby. Mohu ji jen doporučit, V Košicích máte firmu globalmind.s.r.o. navštivte jejich www. stránky (www.globalmin.sk), tam se dozvíte více. Dle mého je tato firma zatím nejlevnější, zaplatil jsem včetně dopravy 71,55€.
    Například kuře vcelku je z této trouby přímo vynikající !
    zdraví jovaro@centrum.cz

  11. tady je recenze (sice je to jiný výrobce,ale princíp ten sám a možná i stejná čínská manufaktura). sice je to anglicky,ale i to,co rozumím,mi minimálně rozehnalo počáteční zájem. asi zbytečně drahý další krám do kuchyně. zdravím.

  12. link na recenzi – http://www.choice.com.au/…Article.aspx?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.