Petra Hůlová: Bioteror RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://respekt.ihned.cz/…960-bioteror
    Četli jste? Co vy na to?

  2. Strašný výlev. Ne že by nebylo potřeba trochu mírnit euforii okolo bio potravin a vrátit celé to vyznění na zem, ale takhle teda prosím ne:)

  3. Ale reakce od čtenářky pod ním je fajn;-)

  4. Ta paní se ptá…kam jsme se to dostali.Do pěkné p…e chtělo se mi zvolat po zhlédnutí tohoto filmu…
    http://www.csfd.cz/…aglich-brot/
    Bio by mělo být přirozené a pro všechny.Proč žijeme a podporujeme takový systém, který nás nutí si za něco přirozeného připlácet???

  5. „Bio by mělo být přirozené a pro všechny. Proč žijeme a podporujeme takový systém, který nás nutí si za něco přirozeného připlácet???“

    To je jen takový výkřik, že? Nerozumím tomu moc, ale předpokládám, že kdyby se všechno pěstovalo podle biozásad, a ne intenzivním zemědělstvím, tak tu půlka planety umře hlady? Nebo jsem mimo? Díky za případné upřesnění.

    Ale „bio pro všechny“ zní jako dobrý slogan:))

  6. bio pro všechny je nesmysl. půlka planety je ještě skromný odhad. za něco dnes ‚přirozeného‘ se prostě připlácet musí. respektive chemická klasika je za sníženou cenu.

  7. btw. článek nic nevyvrací a je naprosto neškodným subjektivním pohledem zapšklé odpůrkyně diskuzi nepřístupné…

  8. Autorka je, dle svého přiznání, poznamenaná tím, že jako dítě trpěla v oblečení z druhé ruky. Strašné to trauma, zasluhující si shovívavosti a soucitu a vysvětlující, z větší části, její světonázor v článku vyjádřený.

  9. Autorka fejetonku má pravdu. Od té doby, co se bioprodukce chytl marketing, se sice víc prodává, ale taky se to víc zkomercializovalo. Jen si přečtěte ty seznamy éček na bioproduktech, všude samá biokampaň a kdo není zelenej je out. A všichni jsou happy, jen svědomitým lidem přibyl další důvod k frustraci.

  10. 5. Vemte si kolik se toho každý den vyhodí a kolik půdy využívá na pěstování žrádla pro psy a další domácí mazlíčky…z toho by šlo nakrmit 10 planet.

  11. 10.Mirek: Mirku, ono by na všechny údajně zbylo víc jídla, kdybychom se všichni stali vegetariány, tak neobviňuj nebohé pejsky z toho, že se bio nedostane na všechny:-) Normální psi navíc žerou maso, které nebylo uznáno za vhodné pro lidi, tedy odpad, na tom nevidím nic neekologického. A ti ostatní snad taky jednou přesvědčí své pány, že kukuřice není pro psy:-)
    Co se týče Petry Hůlové, tak té bych snad doporučila jedině odvar z kopru, možná i koprové koupele, to je dobré proti hysterii:-)

  12. 10.Ano to je pravda (sám jsem umírněný masožrout a přemýšlím o přechodu na vegetariána).Ja psíky z ničeho neobvinuju :).Obvinuju lidi, ze misto aby vyuzivali pudu a zdroje (vetsinou samozrejme ne ve vlastni zemi) pro sebe ale na obrovsky byznys se zradlem pro domaci mazlicky, kteri jsou nehorazne premnozeni (opet byznys).

  13. Kdyby příslušné plochy nezabírali lidé, tak by je zabírali mazlíčci v prapůvodním stavu. To je zcela marginílní záležitost.

  14. Ale no tak. Berte ten text víc jako autorskou licenci, dyk je to fejetonek, pointa tomu napovídá. Nepochybně ty lahvičky, co kupuje svému dítěti, jsou bio (to už jsou dneska skoro všechny, snad vyjma klasické přesnídávky. normy na kojeneckou stravu jsou velmi přísné.) Jeho účelem není podle mě horlit proti bio, spíš právě proti marketingové hysterii, že kdo nejí bio, není snad ani plnohodnotný člověk. Bio potraviny jako takové textík nijak nezostouzí.

  15. Hmm, zapomněla jsem uvést, kdo vlastně PH je. Tady je stručné heslo z wiki: http://cs.wikipedia.org/…%AFlov%C3%A1
    Podle mého je to jedna z nejnadějnějších současných českých spisovatelek a jako taková má jistě právo na svůj názor.

  16. aida: Však jí taky snad nikdo právo na názor neupírá, jen tu zase sdělujeme svůj, od toho jste tu odkaz dávala ne?:)

  17. Michala: jasně, máte pravdu, přesně tak jsem to myslela.

  18. No já nevím, mě to jako antimarketingový fejetonek moc nepřipadá, buď to prostě nechápu, nebo je to blbě napsané. Mimochodem, tohle jsem nerozklíčoval „S bioživotosprávou si zkrátka velkou hlavu nelámu. Říci, že mi zdraví mého syna za ty peníze nestojí, zní nemorálně.“ Může mi to někdo přeložit?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.