Domácí příprava kávy RSS

Štítky: , , ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. zajímá mne Váš pohled na domácí přípravu kávy bez složitých mechanizmezečků. french press? mokka konvice? vacuum pot? turecká káva? filtrovaná káva? kterou preferujete? co máte doma za vynálezy?
    já osobně tíhnu k mokka konvici. baví mě ten úžasný proces, nic se nemusí stopovat jako u french pressu a klasická konvička je stylovka jako prase:)
    btw. nemá někdo zkušenost s novým systémem bialetti brikka (ventil pro krémovou kávu)?
    http://www.bottegaonline.cz/…ema-980.html

  2. Já tíhnu pokud je v dosahu víc lidí, kteří si daj se mnou k vacpotu (zábavná alchymie a výborné kafe k tomu) a pokud jsem sám tak malej french press. Na ledničce mám magnetem připnutou minutku, takže nastavím a stopování za mě zařídí stroje. To vše samozřejmě, pokud se z jakéhokoliv důvodu rozhodnu vynechat pressovač. Mokka konvičku doma nemám, ale kafe z ní mi nikdy, když jsem ho pil nějak nesedělo.

  3. vietnamské caphé (drip), ve více lidech vacuum pot :) mokka konvičky mám, ale už mi z nich nechutná :)

  4. Já vždycky toužila po mokka konvičce a kupovala jsem si ji tak dlouho, až jsem dostala pressovač, ale bohužel, ne vždy se mi káva povede přesně tak, jak bych chtěla:-( Navíc mám problém s kapučínem (dlouho to trvá, je s tím mytí a nemám vhodnou nádobu- no hrůza problémy:-)) Nemáte nějaké vychytávky?

  5. 4: Při přípravě cappucina v pressovači, pokud tedy nemáte nějakou tu super drahou mašinku, je důležitých pár věcí: Musíte mít čistou trysku na páru (v domácích podmínkách, kdy si neděláte kafe za kafem) to znamená po použití sundat gumový nástavec, opláchnout a otřít kovovou trysku (to je ale záležitost pár vteřin), jednou za týden trysku odšroubovat a umýt, případně zprůchodnit jehlou). Jakmile není tryska čistá, tak napěnění mléka dlouho trvá, nebo se nenapění vůbec. Pak to chce pravidelně odvápňovat celou mašinu. Na mléko je nejlepší kovová nádoba, která se směrem k hrdlu zužuje, ale používala jsem i obyčejnou porcelánovou mléčenku a šlo to taky. Až pojedete do Itálie, podívejte se do nějaké větší samoobsluhy (Coop, Despar…), konviček na mléko mají přehršel a stojí pár eur.

  6. Běžně vaříme kávu v mokka konvičce. Na cappucino jsem dostala Mukka Express od firmy Bialetti.

  7. [2] Koukám, že Cuketka se namlsal a z konvičky mu už nechutná :-)

    [4] Kapučíno to jsou hodiny dřiny, zatím jsem ještě nodosáhl kýženého výsledku.

    Diskuse podrobněji na http://www.primacafe.cz/…iewtopic.php?…

  8. Asi jsem levá, ale správnou pěnu na kapučíno jsem se vyšlehat nenaučila.
    Tak jsem si koupila od Nespressa blbu-vzdorný přístroj Aeroccino a jsem naprosto spokojená – naliju mléko, zmáčknu čudlík a za minutu mám krásnou pěnu. Fakt doporučuju.

  9. Nordy: tak to jste asi bohuzel zatim neochutnala dobre naslehane mleko na cappuccino:) veskere automaticke „kapucinatory“ jsou pouhou parodii oproti klasicky pripravenemu mleku na pare … nedavno mi znamy privezl mleko z Nemecka, 3.8 tuku, pekne cerstve … po takovym cappuccinu bych se umlatil …

  10. 9: Ale to já beru, že profíci jako vy to mléko našlehají lépe. A taky si moc ráda dám dobře udělané kapučíno v kavárně. Ale při domácí přípravě je prostě tahle mašinka blíž tomu ideálu, než jsem se já kdy s konvičkou a tryskou dostala (ano je to rukama,já vím :o))

  11. 10. Úplně stejnou práci udělá i mixére z Ikei za 29 Kč. Pěnu sice ušlehají, ale mikropěnu tyhle udělátka prostě neumí. Díval jsem se na videa na Youtube a jako výsledek vidím přešlehanou příliš hustou pěnu vhodnou do poháru, ale do cappuccina? Třeba tady: http://www.youtube.com/watch?… (1:20 min) nebo http://www.youtube.com/watch?… jsou výsledky prostě tristní, s mikropěnou to nemá nic společného.

  12. no, já se pro to docela nadchnul, sice šidítko, ale ošidilo spoustu kafomilců…
    čtěte reviews:
    http://www.amazon.com/…p/B0002MIETK¨
    http://coffeegeek.com/…alettibrikka

  13. V domacich podminkach, nejlevneji a nejjednoduseji na dobrou kavu? Asi french press http://jaknakavu.eu/…rench-press/ nebo Chemex http://www.chemexcoffeemaker.com/ Ale ten uz se hur shani. Kdezto french press je skoro vsude, i v Ikea. Nejlepsi jsou ale od Bodum – Chambord.

    Zakladem je, ale, samozrejme mit cerstve uprazenou kavu, a ne tu ze supermarketu. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.