Kde koupit celé lusky Kardamomu RSS

Štítky: , , , ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Má oblíbená kuchyně je indická a díky ní jsem se naučila používat (i velmi jednoduše) celé lusky koření kardamom. U nás je ale trochu problém je sehnat. Takže nabízím své dva snadné recepty a kontakt, kde kardamom nakoupit:)

    1. Voňavá káva s kardamomem
    Do čerstvě uvařené turecké kávy (může být i překapávaná nebo neskafé) vložíte 2–3 naprasklé lusky kardamomu. Koření jí dodá specifickou a příjemnou vůni. Lusky můžete po několika minutách vytáhnout a vypít si ozvláštněnou kávu.

    2. Voňavá rýže s kardamomem
    Rýži dáte vařit běžným způsobem. Osolíte a přidáte k ní do vody 3–4 naprasklé lusky kardamomu. Rýže bude mít příjemnou chuť a vůni. Po uvaření lusky z povrchu rýže jednoduše odstraníte.

    Pokud nevíte, kde toto koření koupit, je to na <a>http://www­.fairove.cz. Přímý odkaz je <a>http://www­.fairove.cz/8-FB1–16–016-Produkt-kardamon-20-g.html.

  2. Taky ho mají u Marks and Spencera.

  3. V Brně jde koupit v prodejně Zdravý život na Lidické 26.

  4. Lusky kardamomu? Snad tobolky, ne?
    Úplně mě slovo lusky popletlo a pomýšlel jsem v prvé chvíli na lusky karobu, myslím také zvané Svatojánský chléb. Jedny Vánoce (hluboko v minulém století) to byla pro nás malé děti sladká pochoutka.

    Tobolky kardamomu jsou v Anglii běžné v každém „indickém“ kšeftu s potravinami. Přidávám občas do rýže, napraskávám zuby, když je to jen pro mne a pro paní. Jak napraskáváte vy?

  5. kardamom nakupuji zde:
    http://www.cajkorenikava.cz/…kardamom.htm
    Mají mletý, zrna i tobolky.
    Ve Farahu přepokládám taky.
    Dávám do rýže, kávy, čaje, cukroví…
    napraskávám jako pan 1R, případně hodím do hmoždířku (respektive třecí misky) a jednou ťuknu tloučkem. ;-)

  6. Teď si to po sobě čtu… naprasklé lusky:D Mno nic, omluvte moji češtinu;) Já napraskávám mezi prsty, silná su:)

  7. V Praze ho mívají v obchodech s orientálními potravinami, např. „Mini Mani Market“, já ale raději nakupuji přes internet u svého oblíbeného plzeňského Koření od Antonína. Možná by se dal najít i v různých tureckých specialitách a co zkusit speciálky s kávou?

  8. Možná by ho měli v kořenářství u Salvátora, myslím, že v Náprstkově ulici. Další kořenářství je taky kousek od Staroměstského náměstí na rohu Dlouhé a Týnské uličky.

  9. Já je tudle koupil v tescu. :)

  10. Ahojky, já ráda nakupuji na eshopu, oblíbila jsem si profikoreni, které je vyloženě zaměřené na koření, čaje, sušené ovoce atd a tyhle všelijaké exotické koření a kořenící směsi tam mám už osvědčené :) V obchodech už koření vůbec nenakupuji :)

  11. ↪ 10 Arcueid: kardamom tam však mají pouze mletý (a ještě chybně pojmenovaný, takže na hledání slova „kardamom“ vyleze tak maximálně pepř).

  12. Dá se koupit třeba tady: http://www.chanar.cz/…uhove/3/9/2/
    plus spousta dalšího indického a orientálního koření, omáček atd. V Brně je kamenný obchod na Cejlu.

  13. v Olomouci v prodejně u Antonína, kousek od Koruny.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.