Který gril je nejlepší? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

19 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Léto je za rohem a grilování všeho možného je příjemný způsob, jak strávit nedělní odpoledne. Chci koupit zahradní gril, ale nemůžu se rozhodnout jaký – lávové kameny/jenom plyn/vodní…? Těch druhů je na mě moc, takže uvítám zkušenosti, tipy i rady.

  2. Ehm – vodní gril? Jak to vypadá a především funguje? Slyším to porvé.

  3. K vodnímu grilu mě kdysi jednou někdo pozval a moc dobré to tedy nebylo (v podstatě vaříte v páře a nakonec to přičmoudnete), zato to bylo super zdravé:-( Ale věřím, že bude mít své příznivce. Já mám nejradši klasické dřevěné uhlí. Kdybych měla kupovat dražší gril, tak asi na plyn a lávové kameny. Mám jenom malý lávový gril v kuchyni a moc nám z něho chutná (tedy poté, co pořádně vyvětráme:-)

  4. Jaka je presne funkce tech lavovych kamenu? Maso se nedela na rostu ale na zhavem sutru? Takze se spis na tom sutru smazi a nema pak na sobe tu krasnou mrizku?

  5. mřížka je tam taky, ty šutráky jsou jako sekundární tepelný zdroj (rozpálí se plynem) a jejich hlavní výhoda je, že lapou tuk :)

  6. Na odpoved na Vasi otazku by blo dobre znat, jaky způsobem hodlate gril pouzivat a jak moc date na posuzovani vlastnosti grilu s ohledem na zdravotni stranku grilovanych vecicek. Lavove kameny jsou sice fajn, nedochazi ke spalovani tuku a tedy vzniku rakovinotvornych latek (aspon pry ne v takovem mnozstvi jako na klasickém grilu), ale vyžaduje to mit sebou plynovou bombu a celkove je to proste vetsi bazmek. Proto bych ho doporucil zejmena k baracku, kde bude mit svoje misto v kulne a nebudete ho nikam transportovat. Naproti tomu grill na uhli se vyrabi casto jako skladaci zalezitost od pomerne malych velikosti a da se tedy slozit, strcit do kufru vozu nekdy i do batohu a zagrilovat treba v parku nebo jinde on the road. Mam kamarady, co si jeden takovy vyrobili a podnikaji pravidelne vypravy za tzv. extremnim grilovanim. Grill na uhlí ja preferuji, protoze mam rad vuni ohne. Griloval sem i na lavovych kamenech a co se tyka technologickeho zpracovani masa, tak vysledek je podobny, jenom to proste nevoni po kouri. Vodní gril neznám, ale podle toho, co se o nem shora pise, tak mozna stejny efekt udela mikorvlnka a krabocka sirek:-)

  7. Extrémní grilování – to zní zajímavě :-) Jinak se také přikláním ke klesickému grilu na uhlí, teď před létem je spousta příležitostí koupit je za velmi příjemné ceny.

  8. Tady mají stranky http://www.extremegrill.estranky.cz/ . Sice stranky jeste nejsou moc rozbehnuty, na akci Stemberk je videt extremgrill partu v terenu. http://www.extremegrill.estranky.cz/…ce-sternberk

  9. 6. Co se týče velikosti: Pokud máte místo, pořiďte si časem dva grily. Velký, aspoň čtyřmužný, aby návštěva nemusela čekat, až postupně ogrilujete kilo masa, a malý skládací na cesty (teď jsem viděla v Halfordsu takový pěkný, malý, kulatý). Pokud chcete grilovat větší kusy, kupte si gril s poklopem, případně pokud máte dokonale ohnivzdorný (tedy ne teflonový) wok, tak ten poklop nahradí.
    A až gril budete mít, přečtěte si tuto pěknou debatu o mase a marinování: http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?….

  10. 6: Gril chci pořídit na terasu, kam ho postavím a moc s ním hýbat nebudu, takže může být i velký/těžký. V podstatě mi jde o to, že chci, aby to grilování bylo relativně zdravé (tj. necpala jsem se karcinogeny), aby netrvalo moc dlouho, než se gril rozpálí a aby se to maso opeklo rychle a zůstalo uvnitř šťavnaté.

  11. A ještě jeden požadavek mám – aby se to dalo relativně snadno čistit. Třeba o těch lávových kamenech jsem slyšela, že se čistí hrozně špatně, ale zkušenost s tím nemám.

  12. 11. Lávové kameny se nečistí, ty se prostě časem vymění:-) Nádoba, ve které leží, se dá vyčistit běžnými prostředky, já mám dobré zkušenosti se značkou Hagesan, prodávají ji v OBI nebo v Baumaxu. Rošt je znečištěný stejně jako při jiném grilování. Co se týče karcinogenů: Domnívám se, že na to má víc než druh grilu vliv technika grilování (tj. správně připravená marináda a teplota grilu, mrkněte na tu debatu na Labužníku). A ad požadavky na gril: Já bych asi řekla, že by byl vhodný plynový, lávový.

  13. Nordy, podle toho, co píšeš, bych Ti asi doporučila plynový gril s lávovými kameny.
    O vodním grilu jsem zatím jen četla (a neznělo to špatně, ale nepořizovala bych si ho jako jediný gril, spíš na střídačku)
    Gril na dřevěné uhlí má své neopakovatelné kouzlo a atmosféru, ale píšeš, že to chceš i trochu zdravější. Navíc na terase by mohl více vadit sousedům, přece jenom hodně čoudí. Je spíš na zahradu a na cestování.
    Gril na plyn s lávovými kameny – můžeš do něj místo lávových kamenů použít také keramické brikety, prý rovnoměrněji vedou teplo. Taky jsou světlé, tak je líp vidět, kdy je vyměnit.
    Menší grily (na elektřinu nebo plyn) s odkapáváním tuku do vody – ty jsou perfektní pro rychlé použití a tam, kde se hodí souvislá deska (ne mřížka)

  14. Děkuju moc za rady:o) Kouknu se pořádně na ty grily s lávovými kameny (a i ty keramické brikety zní dobře).

  15. Ahoj, já si nedávno koupil tento gril : http://www.grilovani.cz/…cerveny.html
    a nemůžu si ho vynachválit. Fakt jsem s ním spokojenej, a ceny nelituji;-)

  16. Nordy, vzhledem k tvým požadavkům na zdravé a rychlé grilování bych pořídila gril plynový.
    Je to opravdu jednoduché, nemusí se nic rozpalovat předem, nic nekouří a když hřeje plyn shora, mělo by to být vhodné i pro děti…
    A také se dělají skladné grily, co se dají složit do kufříku, jen ta bomba je větší.

  17. Měla jsem zálusk na Webra,ale manžel mne zaskočil a bez varování dovezl nerezové Colloseum z Mountfieldu­.Mračila jsem se,dokud jsme ho nevyzkoušeli a spokojenost veliká.Stabil­ní,jednoduché a rychlé roztápění,rychlá likvidace zbylého žhavého uhlí.Dostatečně velký rošt,silný nerez.Pro nás plně dostačující.

  18. vodni gril je pecka… hlavne bez toho lavoru s vodou. Je velky… takze se tam dasi prikladat i vetsi kusy dreva. Rost je dostatecne vysoko aby plameny neolizovaly maso. Pri otevrenych spodnich prikladacich dvirkach se vytvori neskutecny kominovy efekt… takze staci prikladat velice malo.
    A jedna ovrovska vyhoda ze v tom… ze pokud grilujete venku v zime nekde na chate… po ukonceni cinnosti lze gril naladovat drevem a pak se u nej ohrivat jako bezdomovci v americe (v kombinaci s kapknou neceho ostrejsiho… zkusenost k nezaplaceni) ;-)

  19. Já si domů na zahradu pořídil tento http://www.top-gril.cz/…-grily-weber plynový gril Weber a grilování na něm je naprostá paráda. Ta úspora času a nervů při rozpalování klasického grilu na dřevěné uhlí je k nezaplacení. Tedy za mne rozhodně plyn. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.