Autogrill v Česku RSS

Štítky: , , , , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. poprvé jsem zaznamenal jejich logo v nově otevřené části pražského hl.n., prý už jsou na několika pumpách od benziny:

    http://www.tyden.cz/…p_10463.html

    bude to pro nás vůbec zajímavé? alespoň co se týče kávy? nebo jen další globalizovaný koutek po cestě? ;)

    jsem zvědavej

  2. Tak na jejich legendární kávu jsem zvědavý. Mám dojem, že poprvé jsem o ní četl právě v týdnu…tak uvidíme:).

  3. Tak Autogrill svoje první provozovny na D1 (2×) a D5 (2×) otevřel už před několika lety, ale pak se jejich expanze zastavila a dlouho se nic nedělo (netuším proč).
    Z těch pravidelně navštěvuji akorát motorest na 96km D1 v Mikulášově (směrem na Prahu před Humpolcem).
    Vaří na poměry českých motorestů velmi dobře (výborné kuře s rýží nebo lasagne) ale spíš draze, obsluha je rychlá a příjemná a záchod je zdarma (fuck off Melikana !!!).
    Káva je bohužel průměrné české Segafredo, silné ale nahořklé, trochu vodové a bez cremy. Škoda, kávovar mají dobrý (tuším La Cimballi), ale asi to tam nikdo neumí seřídit.
    Pokud nemáte „svůj“ osvědčený kávový motorest nebo benzínku, největší sázka na jistotu jsou benzinky Agip, ale i tam kvalita kávy silně kolísá.
    Dobrým konkurentem by jim bylo ÖMV, kdyby tam tu kávu nedělali tak strašně „dlouhou“ a vodovou…

  4. kocour:

    s tou kávou to můžebýt na zajímavou studii – co tedy vlastně ovlivňuje kvalitu podávané kávy nejvíc? – 1) mašiny? 2) káva? 3) personál? 4) hosté? ;)

    já hlasuji za 4)!

  5. 4: Podle mě jednoznačně 3)

    1) asi v případě profi pákovky a mlýnku hned tak sám od sebe neselže (čištění a nastavení u mě spadá pod článek 3)).

    2) vzhledem k tomu, že zdroje kvalitní kávy tu jsou k dispozici a nebo se dá vozit odjinud, tak pokud se toto nepovede, je to zase 3)

    3) často, ale nemusí přitom jít o personál přímo u mašiny, chyba může být výš – viz. body 1) a 2).

    4) to je faktor, který sám o sobě nepokazí nic. Může jen špatným směrem tlačit na článek 3). Ale jak psal k tomuto tématu JardaT na LBC blogu – člověk si má za svou prací stát a neprasit ji ani na přání hosta. Já taky nikomu na fotky ze svatby nenapasuju růžovej rámeček s mašličkou. A to ani na jeho výslovné přání. Takový věci ať si kdyžtak udělaj sami, ale já se jich účastnit nebudu.

  6. Stavoval jsem se jednou nebo dvakrát v Autogrillu na D5.. poprvé jsem se těšil jsem na kus Itálie a byl jsem dost zklamaný. Káva opravdu český standard, jídlo taky tak nějak standardní benzínkové. Tak těžko říct, jak to bude na hlaváku, ale moc bych si od toho nesliboval. Jak psal Kocour, nejlepší na cestách na jídlo je asi Agip, mám moc rád jejich bagety a plněné croissanty, jsou k prasknutí nacpané salámem, sýrem a salátem… taky hot dogy nemají špatný.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.