Odměřovátko na americké míry RSS

Štítky: , , , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. často vařím podle us receptů nebo kuchařek a nechce se mi přepočítávat cups a oz na metrické míry. používám improvizovaný kontejner na ovocnou šťávu, který má míry vyznačené, ale chci přejít na něco spolehlivějšího, praktičtějšího.

    jestli s cups & oz vaříte, co používáte a jak se vám to osvědčilo?

  2. Na odměrce mám jak naše, tak anglické (us) míry a na váze si to můžu přepnout. :-)))

  3. Mám odměrku s anglickýma mírama. Ale když je to na hrnečky, tak jsem líná a používám na všechny ingredience jednu velikost hrnku a vychází to bez problémů. Ale když jsou v receptu záludnosti jako „1/2 stick butter“ tak googluju. Nejčastěji používám tyhle stránky:
    http://www.traditionaloven.com/…_weight.html

  4. Doporucuji http://www.onlineconversion.com/

  5. děkuji, přepočty jsem právě nepotřeboval, na ty používám jednoduše google (zkuste sami, stačí zadat „1 cup to ml“ a podobně", pokud máte prohlížeč FF nebo Chrome zadávate navíc rovnou do adresbaru, aniž byste museli někam chodit)

    jde mi o to že při převodu na ml dochází k takovým nepěkným šíslům, které se buď musí zaokrouhlovat nebo na stupnici 50ml např. odhadovat.

    právě proto se ptám jeslti nepoužíváte nějakou šikovnou sadu odměřovátek nebo jedno větší a pořádné odměřovadlo

    něco v tomhle stylu:
    http://www.amazon.com/…p/B0000644FF

    nebo tohle:
    http://www.amazon.com/…/ref=sr_1_10?…

    ta jednotlivá odměřovátka jsou ještě přesnější (tedy jestli se dá o objemových mírách při vaření hovořit jako o přesných, tady stále vede vaření podle hmotnostních jednotek – pečení např. ;) hladina se zarovná rukou, ve větší nádob těžko

  6. a tohle už mi přijde jako ultravychytávka, míry se dají odečítat shora,m netřeba se štelovat k nádobce z boku:

    http://www.amazon.com/…E/ref=sr_1_2?…

  7. Tu odměrku z posledního odkazu mám a docela používám. Pak mám i sadu asi 5 nádobiček (jako jsou v druhém odkazu), ale ty moc nepoužívám – prostě zaohrouhluju od oka. Jestli to bude čtvrt kávové lžičky, nebo půl podle mě v naprostý většině případů stejně nehraje roli. Oboje jsem si nechala přivézt od kamarádky z USA, takže bohužel neporadím, kde to u nás sehnat.

  8. Já mám nerez odměrku cca 800 ml/4 cups, s průhledným okénkem cejchovaným v ml i cups. Stála mě v Makru určitě pod 100 korun.

  9. Já mám ty červené malé z Ikey charm mamka má ten nerez džbán, jsou tam jak mililitry tak šálky, a ten umělohmotný za 29,– má také škálu kontinentální i šálky

  10. ja mam krasnou odmerku z usa http://www.trudeaucorp.com/…0998119.html a jeste lzicky ktery spolu drzi magnetem… az na 1/8 lzicky – je to roztomile. jinak v tescu v kuchynskych potrebach maj takovou tu pullitrovou, kde jsou z jedny strany mililiitry a z druhe cups:-)

  11. ty lzicky jsou http://www.italiankitchen.com/…/product.cfm?… … proste mám je moc ráda, a tyto dvě sady jsoui muj nejhlepsi suvenyr z meho pobytu:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.