Záhada rýžového návodu RSS

Štítky: , , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. mrkněte se na obrázek tady:

    http://www.facebook.com/photo.php?…

    čí myslíte že to je? v diskuzi jsme na to nepřišli, jediná stopa vede tady:

    http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?…

    víte někdo přesně? ;)

  2. Vždyť v tom patentu z druhého odkazu to v části o dosavadním stavu techniky je jasně popsáno – rýže při skladování vysychá a proto potřebuje různý množství vody podle toho, kolik času uplynulo od sklizně. Ten patent vypadá na první pohled (nečetl jsem to celý a nedíval jsem se na nároky) na rýžovar, kterej tenhle problém řeší samostatně tak, že má v paměti tabulku, podle který v kombinaci s nastaveným datem upravuje v jednotlivých měsících proces vaření rýže – časy při různejch teplotách.

  3. jo je to vono zčásti a ještě přidám odjinud:

    Rice in storage is subject to moisture migration caused by differences in graintemperature. This is particularly true for grain stored in metal bins. Figure 1 showslikely locations of wet spots. In the late fall and early winter, stored rice tends to bewarmer than the outside air. Warm air rises slowly out of the center rice, when thisair contacts cold rice on the top of the bin it cools and increases in relative humidityand causes the top rice to gain moisture. Sometimes the temperature differences aregreat enough to cause condensation on the top rice. Air and rice close to cold wallsor floors drops in temperature during this period. This causes the air around therice to increase in relative humidity, which in turn causes the rice closest to the coldmetal to gain moisture. Cold air entering through the fan causes a cold highhumidity area near it

  4. Já tipuju, že je to hlavně ta doba od sklizně a že nepředpokládaj, že soudnej člověk bude tu rýži uchovávat i druhej rok, i když vydržet jedlá by měla.

  5. já si furt nejsem jistej, ale asi jo! ;)

  6. Na obalu jasmínové rýže Thai Choice se přímo píše, že rýže během své trvanlivosti ztrácí vlhkost a proto se s rostoucí dobou od sklizně musí zvyšovat množství vody při vaření, aby se to kompenzovalo. (parafrázuju, nemám to před sebou…)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.