Ambiente Lokal RSS

Štítky: , , , , ,

54 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. dávám do oběhu první drby o novém hitu od Karpíška z Ambiente – nové síti zaměřené na obyčejnou ale poctivou českou stravu Ambiente Lokál

    poprvé zmíněna tady:

    http://jidlo.ihned.cz/…mas-karpisek

    lokalita má být v okolí Dlouhé ulice na Starém městě, datum otevření okolo září letošního roku

    tak co – má někdo přesnější info? ;)

  2. a kandidát číslo jedna na přesnou lokalitu je tu :)

    dlouhá 33 – v bývalém DAHABU, který končí 30.6.!!!

    seělo by to určitě, jen pár kroků od LDBB!!
    trefil jsem se? ;)))

    z citace z webu:

    DAHAB 30. 6. 2009 KONČÍ / DAHAB IS FINISHED at 30th of june 2009

    Dahab Mezze Restaurant končí po osmi letech svůj provoz na adrese Dlouhá 33, Praha 1
    Židovská obec Praha, jakožto pronajímatel, dala před pokračováním úspěšné arabské restaurace přednost konceptu obří české pivnice…
    Děkujeme Vám za Vaši přízeň a doufáme, že Vás budeme moci co nejdříve informovat o našem novém působišti.

    Luboš Rychvalský, zakladatel.

    heheheh ;) bye bye DAHAB! :D

  3. No, něco na tom bude, protože mi před časem někdo zarytě tvrdil, že Dahab vlastní pan Karpíšek :D

  4. Jsem zvědavá na otevření Ambiente Lokal, Karpíšek slibuje příznivé ceny!

  5. Tak vím pár novinek. Otvírat se bude 28.9 , otevřeno bude zhruba od desíti do půlnoci. Na menu kromě klasických jídel budou i domácí utopence a nakládaný hermoš. Celkově prostě klasika osmdesátky, i s jídelníček ve kterém se budou škrtat vyjedená jídla. Jen doufám, že příboru nebudou hliníkový!!! ;-)

  6. L.A.:

    díky. co jsem viděl pár náhodných fotek od lidí co šli okolo, tak tona zítřejší otevření opravdu nevypadá. remake po dahabu dal asi víc zabrat než se čekalo…

    takhle to vypadalo uvnitř v sobotu :)
    http://img15.yfrog.com/i/ydy.jpg/

  7. 8-) Tak to fakt ne, tam by se hooodně špatně vařilo. S těmi údajně příznivými cenami nejsem srozuměna, nicméně jsem vyrozuměla, že přes poledne budou dvě hotovky a dvě expres (?) jídla nabízena formou jakoby bufetu, ale hosté budou obsluhováni. Že si vyberou, co chtějí a bude jim to donešeno. V nápojáku se prý můžeme těšit pouze (hurááááá) na domácí produkci tzn. žádná cola,fanta, sprite, ale mošty a tuzemské limči. Doufám, že bude točená malinová!

  8. a k dodavatelům uzenin patří pan dolejší… prostě je na co se těšit :) http://www.dolejsi.cz/

  9. JJ a bude dodávat jitrničky a jelítka!

  10. No já se na to docela těším a věřím, že to bude zajímavé zpestření. S tím termínem otevření bych byl opatrnější, ja bych počítal prostě že to bude někdy během října.
    Každopádně nevím jestli to přirovnat na osmdesátky, jakékoliv jídlo se dá udělat dobře nebo špatně. V případě ambi zatím mám všude zkušenosti spíš dobré, zatímco z dětství mám vzpomínky na veřejné stravování (školní jídelnou počínaje) méně dobré.
    Když jsem četl s p. Karpíškem ten rozhovor, tak celkem souhlasím, že v Praze je dost tzv staročeských restaurací kde je klasika: guláš, grilované koleno a kachna, takže rozšíření nabídky českých jídel, pokud si k tomu stoupne dobrý kuchař, snad bude zajímavé. V Ambi mi řekli s úsměvem, že to bude hodně „jiné“
    Mohlo by to být přínosné i pro cizince co chtejí lépe poznat naší kuchyni.

    A taky mě zajíma, co tam budou mít za pivo, protože si pamatuju, že se ambi s Plzní nějak kdysi rozkmotřili a mají v nabídce Staropramen všude, což není můj šálek čaje.

  11. pivo by měla být tanková plzeň, s možností doplnění o jedno pivo z malého pivovaru do budoucna. start ale určo s plzní. ofiko fatum otavření mlo být 14.9. tak uvidíme… ;)

    hype je určitě velký (velká mohou být i následná zklamání), tak jen držme palce ať to vyjde a ať přibude na českou scénu něco nového vycházejícího z naší kuchyně :)

  12. tak dnes skutečně otevřeno, první foto via @fandor:

    http://yfrog.com/0pqxpoj

  13. První dojmy z včerejší otvíračky Lokalu: Interier velmi minimalisticky, podle mého názoru docela vtipný, je tam evidentně snaha o navození pocitu z let minulých, rozesmály mě fotky z erotických časopisů na pánských záchodech (ala šatna údržbáře :)

    Plzničce z tanku nebylo co vytknout, k jídlu jsem zkusil vepřové srdce na slanině s rýží, geniální to bylo, omáčka výborná, samozřejmě nezahuštěná moukou. V nabídce byly párky a klobásky z Davle, také 4 druhy povedených utopenců. Ceny nevím, protože vše bylo včera gratis. Obsluha tradičně vymazlená, nutili nám piva jako kdybychom je měli platit :-)

    Jedinou nevýhodu vidím v tom, že to tam bude zahulené, není oddělený kuřácký/nekuřácký prostor a vzduchotechnika to nezvládala.

    Palec nahoru.

  14. Trošku bulváru…není na té fotce od fandora „kubánský vězeň“ a nyní lovec hlav Jan Bubeníkm bývalý manžel Pavlíny Spálené-Wolfové?

  15. první dojem – na 1. karpíšek udělal velmi odvážný krok a jestli mu to všechno vyjde podle plánu, bude to gastronomický počin roku ;) skutečné oživení české tradice.

    tady pár fotek z menučka:
    http://www.facebook.com/album.php?…

    jinak připravte se na naprosto skvělé interiéry, má to vtip+sebeironi­i+koule. což není často k vidění, natož pohromadě. nad pípama tematické portréty v životní velikosti… čí asi (překvápko)??? ;)

    recenze v týdnu už brzy. moc dlouho to odkládat nevydržím :)

  16. http://www.ambi.cz/…otevreni.jpg

  17. Včera jsme tam s pár lidma vyrazili. Ochutnali jsme postupně skoro úplně všechno z nabídky a kromě salátů to byla fakt špička.

  18. Přišla mi pozvánka za Lokálu:
    5. 10. slavíme svátek piva a Prazdroj za 28Kč.

  19. uplne me dostalo panske WC … damy, nebojte se nakouknout, je to celkem sranda:)

    jidlo bylo vyborne, ceny trosku vyssi (zatim ale 50% sleva) … pivo super!

  20. Také jsem dnes neodolal. Dojmy trochu rozporuplné, předpokládám ale, že z velké části díky nově spuštěnému provozu. Obsluhující personálu je sice hrozně moc, ale přišlo mi, že si zatím vystačí sám mezi sebou i bez hostů. Doufám, že to nebude po záběhu stejná hrůza, jako Pizza Nuova. První dojem z jídla byl docela katastrofální, na davelské párky jsme čekali skoro 20 minut, podnik byl poloprázdný. Minutu před tím, než párky přinesli, se slečna servírka přišla omluvit. Párky byly.. moc dobré, ale přesto relativně obyčejné (i když poctivé) paprikové párky. Za 78 korun (plná cena jídeláku) vím, že si je už nikdy znovu nedám. Na hotovky po párcích jsme čekali dalších téměř 20 minut. Ovšem ty všechny předchozí nedobré dojmy smazaly. Telecí na paprice s knedlíkem bylo prostě geniální. Ale co mě nakonec rozsekalo nejvíc, byl smažák.. jo smažák. Prostě tak dobrý smažený sýr jsem nejedl. Byl to pořád jen smažák, samozřejmě, ale tipl bych, že smaží v arašídovém oleji a chutná prostě o dva řády jinak, než v české hospodě. Moc dobrá domácí tatarka. Sečteno podtrženo, držím Lokálu palce, jídlo je skvělé, možná s výhradami k některým cenám, servis by to ještě chtělo poladit. Líbí se mi směr, který pan Karpíšek nastavil.

  21. ha :) smažák je na… a te´d s podržte… na másle :)

  22. Mě celkem překvapuje, že hodně lidem přijde Lokal drahý. Možná vzbudili očekávání, že spolu s atmosférou české hospody budou ceny jako v obyčejné české hospodě, ale vždyť je to nesmysl. Pokud to nešidí + cepují personál, tak to prostě nemůže stát 50 korun. A kde jinde v centru si dáte neošizené jídlo za 100–150 Kč?

  23. Fakt..!? No tak to mě fakt podržte :)

    Ad. Michala: Mě Lokál drahý nepřijde, a to i přesto, že ceny hotovek jsou opticky snížené tím, že příloha se připočítává zvlášť a je docela drahá. Je to cena, která mi přijde na danou lokalitu a kvalitu jídla a surovin dokonce velmi sympatická. Ale párky za 78, ty fakt ne :)

  24. OK já nemyslela primárně Vás, Vy jste byl spíš spuštěč k reakci, četla jsem i reakce na FB a Twitteru a tak:)
    Párky teda musím zkusit:)

  25. Tak jsme dneska vyrazili také na první zkušební večeři v Lokále.

    Bezprostřední dojmy jsou:
     – obsluha (přestože milá a příjemná) absolutně nestíhá.
     – jídlo je lepší průměr.

    Pokud to trochu rozebereme:

    • Slepičí vývar byl bez připomínek, dobrota. Dršťová polívka s jemnou výhradu – byla lehce „vodová“.
    • Telecí na paprice – maso (málo masa) a omáčka bez připomínek, knedlíky, ač domácí lehce připomínaly ty kupované. Ale to je proto, že mám rád spíš žlutější jnedlíky.
    • Přírodní telecí játra s bramborem a tatarkou – opět, játra a tatarka dobrota, brambory slabší – zřejmě byly starší a ohřívané.

    Zklamalo nás, že na meníčku není jediný zákusek, resp. šišky s mákem pro dnešek došly.

    Co se pití týče, pivo jako křen, žlutá domácí sodovka byla jakási podivná.

  26. Hloupá poznámka – mě to pořád připadá jako víc jak lepší průměr, co se týče Prahy a to ho, co se tu dá dostat v oblasti českých jídel :)

  27. Zajoch:

    tak prosím alespoň dva tři podniky, které dělají to samé ;)

  28. Pane Cuketko, tož kdy bude ta recenze?
    Dnes večer jsem vyslechla další zkušenost: Dlouhé čekání na jediné „expres“ jídlo (přes 20 minut), kravál v Lokále, způsobený jediným hlučným dítětem v podniku plném ze třetiny, málo máčky vzhledem k množství přílohy, jídlo dobré, leč trochu málo teplé. Již za plnou cenu.
    Zjevně jsme při návštěvě měli začátečnickou kliku, chvilku potrvá, než se to celé usadí. Ale držím palce!

  29. …vyjde to až 19.10. :( bohužial, ofiko otevření bylo totiž až teď v pondělí. na 12. se to nestihlo. :)

  30. a jo, s návalem určitě počnou první provozní problémy a nutnost odladění az chodu. uvidíme jak se s tím vyrovají. podle počtu míst je to fakt velké :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.