Restaurace v Pardubicích RSS

Štítky: , ,

150 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím pěkně všechny, co znají Pardubice: jsou tam nějaké restaurace, které opravdu stojí za to nevynechat? Můj kamarád se teď přestěhoval do Pardubic a moc se mu tam líbí, shání však tipy na dobré jídlo, protože zatím nebyl oslněn. Budu rád za jakékoli tipy, děkuji :)

  2. nedávno jsem narazil na toto:

    http://www.bedecker.cz/

    nejsem si jist věrohodností, ale alespoň nějaký start to je :) za sebe můžu poradit návštěvu v Chez Miro, je to ale spíše takový high-end pro zvláštní příležitost. ve střední třídě se PC nevzynám ani náhodou… ;)

  3. Vítek:
    O pardubických restauracích jakž takž přehled mám a není to žádná sláva. Doporučila bych ale z té střední třídy restauraci U dvou kohoutků: http://www.udvoukohoutku.cz/cs/ Byla jsem před 14 dny s kamarádkami na nedělní oběd, mají nádhernou zahrádku a jídlo velmi slušné, pokud nemáte přehnaná očekávání.

  4. 2. bedecker je trapny pokus postaveny na naproste neznalosti gastronomie p. Licheho a jeho spolecniku, takova tistena verze Babicovych dobrot

    3. Prosim Vas, doporucovat na tomto foru restauraci, jez ma na jidelnim listku cca 70 polozek je, dle meho nazoru, veliky preslap. Ovsem pokud Vam nevadi pokrmy vyrobene ze zmrazenych surovin a typicke oblohy ci prilohy, tak budiz.Mmj. na menu se vyslytuje lanyzova omacka, ackoliv nikdo z personalu lanyz jeste nevidel a to mimo sezonu.To snad hovori za vse.

    Pardubice jsou gastronomicke peklo se spoustou restaurateru, kteri si mysli, jak jsou skveli. napr. U lva, Bonte atd. Ovsem staci se podivat na jejich weby a cloveku, kterem neni jedno co ji musi byt vse jasne, zmrazky a hnus. Je zde pouze jedna restaurace, ktera nabizi cerstve a kvalitni suroviny a osobne si nemyslim, ze je to cenovy high end, cena srovnatelna s rodinnymi podniky napr. ve francii, italii ci spanelsku, 3 chodovy obed za 20 euro je na teto urovni v CR velikou vyjimkou.Pro zajimavost: Cena talire v teto restauraci je cca 75 euro, J.L. Coquet deep plate with rim.

  5. 4: Když budete jen nadávat a nakonec ani nenapíšete název té Pardubické výjimky, tak tazateli moc nepomůžete.

    Z vašich předchozích příspěvků chápu, že za gastronomické peklo považujete celou ČR naprosto šmahem. Já jsem spíše přesvědčen, že má cenu rozlišovat i mezi „jednookými a slepými“

  6. Je tam odkaz v pouzitem anglikanismu high end u restaurace zminene panem Cuketkou, Musim Vas vyvest z omylu, je zde jedna nadprumerna,par prumernych restauraci a zbytek je podprumer, ale Pardubice to je peklo.Vzdy posuzuji dle pomeru PR-kvalita-cena.Z tohoto duvodu povazuji napr.La degustation za podprumer, kdyz nekdo hlasa mol. kuchyne, nejlepsi suroviny atd. a pak se z toho vyklube nudna navonena bida, prospikovana milionem E-cek, tak teda ja si z toho na zadek nesednu.Vzdy musi byt na prvnim miste surovina, ovsem to dnes jiz rikaji i sefkuchari od nichz to zni jako,spis vtip.Opravdu doporucuji zkusit restaurace na francouzskem venkove, ktere vam doporuci tamni gourmeti, casto preferujici jednoduchy auberge pred 3makaronovou restauraci, tam prijdete do styku s opravdu dobrymi surovinami a potom mozna budete mit stejny nazor jako ja.

  7. 6: Ano, chápu, že situace u nás není ideální a srovnání se západní evropou naše gastronomie nesnese. Ale když jsem v Pardubicích a chci na večeři, jsou mi veškerá fakta o úrovni restaurací na fr. venkově nanic. A mezi podniky v ČR podle mě JSOU kvalitativní rozdíly a stoí za to ty lepší vyzdvihnout a doporučit. Je to jediná šance, jak z toho, co je dnes v ČR špička udělat běžný standard a donutit tak tu špičku posunout se zase výš.A to i když vím, že za hranicemi by byly tyhle podniky třeba běžný průměr. Nadávat na všechny šmahem situaci opravdu nezlepší.

    Znovu opakuji: napište prosím název té restaurace o které mluvíte, cena talíře mě nezajímá.

  8. Ja Vam rozumim a zcasti s Vami souhlasim, nicmene jak ste sam napsal/a srovnani je nemozne, v tom pripade, proc mam platit mnohdy o 100% vyssi cenu, nez prave v zapadni ci jizni evrope, mozna muzu znit dost neustupne, ale me zkratka vadi, ze pokud chci zajit na prumerne dobre jidlo, musim za to zaplatit 2× az 3× vic, nez v mnoha michelinovych podnicich, pricemz uroven je opravdu nesrovnatelna a pokud si k tomu obednam vino mohu se lehce dostat az na petinasobek ceny a to proste neni fer.Chybi zde rodinne podniky varici kvalitni kuchyni, kde majitele zaroven vari a provadi servis, diky cemuz se cena nesplha do astronomickych vysin, ze kterych se pak da cerpat inspirace pro restaurace excelentnich kvalit.

    Restaurace se jmenuje Chez Miro.

  9. Vítek: já jsme byla v Pardubicích spokojená s pizzerií Galéra na hlavním hisotrickém náměstí.

  10. mirces: Já chápu, že jsou pro Vás Pardubice peklo, ale holt občas se člověk chce i v Pardubicích najíst venku. A pak třeba Kohoutkovi jsou z té bídy ještě celkem přijatelná alternativa, to jako sorry:) Chez Miro super, ale levné to prostě není. Přiměřené kvalitě, OK, ale pro 99 % obyvatel Pardubic včetně mě je to místo pro zvláštní příležitost…
    velrybka: V Galeře se to sníst dá (teda jak co), ale co tam v 90 % předvádí personál, to jako sorry podruhé:)

  11. 9. doufam, ze to myslite jako vtip, viz mozzarelova nahrazka, prumyslova konvenience, jidelni listek formatu Vojna a mir atd., zkrataka vse co napr. p. Pohlreich kritizoval ve svem poradu.

    10. Ano Michalo, mate pravdu, ale musite si uvedomit, ze dobre jidlo nemuze byt levne, ackoli zalezi na uhlu pohledu, jelikoz pro prazskou klientelu je tato restaurace velice levna. zkuste si nekde dat Dom Perignon 99 za 3800,–.

  12. 11: Opravdu dobré jídlo nemůže být levné, to je fakt, ale to prostě neznamená, že všichni začneme chodit do restaurací, na které nemáme. Většina z nás má tohle omezení, tak ho musíme brát v úvahu. Ne že by nebylo zajímavé si něco přečíst nebo poslechnout o restauracích kam hned tak nezajdu, ale rozhodně se mi nechce číst a poslouchat jenom o nich.

  13. 12. Vitek zadal tip na dobre jidlo, jelikoz doted byl jeho znamy zklaman, tak jsem reagoval z duvodu, ze radit nekomu ve stylu u dvou kohoutku a galera je zpusob, jak ho nastvat a pripravit o penize.Osobne nevim zda, ma cenu cist a poslouchat o podprumernych restauracich a pajzlech kde je hl. chod servirovan na rozbitych a studenych talirich, technol. postup= maso na panev plus hranolky a obloha ci salat s kurecim masem za 150,– udelany z chemicke zeleniny, mrazene prso z velkochovu a prumyslovy cesnekovy dresing. Pokud nebude tlak ze strany spotrebitelu, tak se to nezmeni.Mimo CH.M. v pardubich neni podnik, ktery by delal vlastni omacky, testoviny, zalivky, dezerty(to co prodavaji jako palacinky nepocitam), zmzlinu, cokoladu a to je prave to, co ja povazuji za peklo.

  14. 13: Nevím, neznám to tam, ale pro zajímavost: Jaké restaurace byste doporučil v Praze? Klidně do nového vlákna. Mám prostě pocit, že vaše nároky jsou extrémní a cokoliv je pod nimi absolutně nerozlišujete – a přitom já tam rozdíly vidím a velké.

  15. Z tech radoby luxusnich ani jednu a to kvuli cenam vin, to je mezinarodni ostuda, nemuzu rici bezte tam a tam, ale vino si nedavejte jelikoz je to zlodejina.Sym­paticky se mi jevi Le cornichon, ale jeste jsem nevyzkousel.Kdyby ste se me zeptal/a na Londyn tak Vam dam 10 tipu, kde zazijete chutovou nirvanu, jen namatkou Capital restaurant, Orrery, Chez Bruce, Sketch, Pied a terre ect. Jestli se vam jevi narok na domaci kuchyni z dobrych surovin extremni, tak uz asi vim kde je v CR zakopany pes.

  16. Zpřísnění hyg. norem „po čtyřech hodinách vylej“ posunulo u mnoha podniků vlasní přípravy do nerentability. Začali prosperovat polotovarové provozy podle norem EU. U nás se na normy EU pohlíží jako na dogma – polovina francouzských restaurací by v Čechách ani nespustila provoz, zvláště těch malých. To, co u nás nesmí smrdět, jako např. olomoucké tvarůžky, (a proto se to zmrtví) to ve Francii vesele smrdí. Říká se tomu národní pecifikum francouzské kuchyně a prezident tohoto státu z nedodržování norem, ke kterým se zavázali, chtěl vytvořit památku UNESCO. Jiný kraj, jiný mrav.

    Hotovky z čerstvých surovin jsou již dávno mrtvé, pane mircesi.

    (To samozřejmě neznamená, že by se z polotovarů nedalo vařit alespoň nápaditěji.)

  17. 16. jste uplne mimo, pokud mate shocker muzete pracovat vesele dal, zajimalo by mne kolik malych provozu jste ve Francii videl, ja jsem byl prekvapen vybavenosti ,o ktere ja si mohu nechat zdat, vse se da svest na normy, ale je zatim pouze lenost.Vlastni priprava je levnejsi, ale je to drina a to se v CR nenosi btw: neni to jen francie, napr: spanelsko, italie, nemecko i rakousko.

  18. Teda, bouřlivá diskuze, co se tu rozvinula, mě trochu překvapuje :) Děkuji ale všem moc za odpověď! Šlo hlavně o to, že můj kamarád Pardubice vůbec nezná. Hledá jen nějaké přijatelné místo, kde se bude moci najíst bez některých základních nepříjemností, které jsou bohužel českým restauracím vlastní jako psovi chlupy. Zároveň však pochopitelně nehledá absolutní špičku :) prostě nějaký takový ekvivalent pražské restaurace Na Kopci by úplně stačil :)
    On a side note: Souhlasím s mircesovými požadavky a také nikdy nemohu být spokojen, přesto ale dávám za pravdu i Kytkovi: výběr je omezený, ale chci-li si vybrat, vyberu si (co mi zbývá), protože hlavně hosté a jejich peníze rozhodují o přežití podniku. Je to boj.

  19. „prostě nějaký takový ekvivalent pražské restaurace Na Kopci by úplně stačil :)“

    Tak to je skromný:))

  20. nevim, jaká je restaurace Na Kopci.. asi ani nezjistím, jaká je jediná nadprůměrná a přijatelná restaurace v Pce Chez Miro.. protože my lidé, kteří máme průměrné a podprůměrné platy, si přeci jen nedovolíme dávat 1000 Kč za jídlo.. osobně, pokud se chci dobře najíst a posedět, zajdu do mexické restaurace La Cabana nebo do restaurace Na Haldě.. a i když to neodpovídá Vašim kritériím na top restaurace, za jejich doporučení se opravdu nestydím..

  21. 20: Na Kopci rozhodně není drahá restaurace.Chodím tam občas na oběd a polední menu stojí 95,–

  22. V Pardubicich jsem se narodila a jezdim tam za rodici na vikendy, v mistnich restauracich slavime narozeniny, chodime na pivo a tatarak a tak…neni to rozhodne takove peklo, jak tady nekteri chytraci naznacuji…res­taurace Bazalka (v historicke casti mesta), Rybárna (krásny výhled na jezero), Plzeňka, U černého orla, Galera…a kavu jedine u Bajera, otevrel po kavarne i cokoladovnu, na delikatesni dorty dava megakopec domaci slehacky a prostredi kavarny nema chybu!!! Pardubice mozna nejsou gurmansky raj, ale dobre najist a napit se tu da, takze klidek, o hladu tu nikdo nebude:)

  23. KatkaL: Nic proti vašemu názoru, máte na něj právo, ale „chytráky“ a „klídek“ jste mohla klidně vypustit, znělo by to líp. Tak hnusné špagety, jako jsem měla nedávno v Bazalce, mi už dlouho nikde nedali, u Bajera servírka nevěděla, jakou vlastně mají čokoládu, cappuccino na tř. Míru bylo příšerné (skořice a špatně udělaná pěna), v Galeře většinou narazíte na zpruzenou obsluhu.
    Jako jo, o hladu v Pcích nebudete, to je tak jediné, s čím bych souhlasila:)

  24. 19. + 20. Mně právěže Na Kopci nepřipadá jako naprosto nejvymazlenější a nejluxusnější restaurace, ale je celá řada rozumných důvodů, proč ji užívám jako měřítko a proč se tam na jídlo neustále vracím. Rádi mě tam vidí, komunikují, jsou milí, nejsou vlezlí, jsou profesionální, vědí, co dělají, mají lístek, v němž se člověk snadno orientuje; který se obměňuje; který báječně chutná; v němž zatím snad každé jídlo bylo promyšlenou kombinací, navíc mají i pití, ve kterém se vyznají a vědí, co nabízejí, vždycky jsem se tam dobře najedl, nikdy to nebylo přemrštěně drahé (pokud si člověk nedá nějaké dražší víno, je tříchodová večeře asi za 600,–), vždy je tam čisto, nekouří se tam (což jsem považoval za zásadní při prvním očuchávání na internetu) a tak dále ad nauseam.
    Chápu, že někdo náročnější by u nich našel i nějaké chybky, ale prostor pro zlepšení a nové nápady je vždy. Pro mě je pak jen otázkou, proč některé z těch nejzákladnějších věcí, které by člověk v normálním světě kvitoval jako standard, jsou pro spousty českých restaurací takový problém.
    Nechci tím říct, že v pivnici Na Růžku bych taky měl dostat jídlo podobného formátu, jen by mi stačilo, aby mě takovéhle věci (opaky vyjmenovávaných, zdánlivě samozřejmých, předností Na Kopci) neodrazovaly od opakovaných návštěv jiných podniků, kde by jistě nebyla taková potíž se do nějakého toho základního standardu vejít.
    Zkrátka: určitě taky znáte ten pocit, když vyjdete z restaurace po zaplacení a říkáte si, že to bylo celkem fajn, ale že se tam už asi nevrátíte, protože jste dlouho čekali/jídlo bylo nějakým způsobem mimo vaše představy/ x jiných otravných maličkostí, na které zkrátka nemůžete zapomenout. Na Kopci mě tohle téměř nepotkalo, vždy jsem si tam přišel pro příjemný zážitek, a to se bohužel dá říci o málu míst.
    Už končím svůj rant :)
    Díky všem za tipy jak na každodenní bezproblémové jídlo tak i na něco trochu vymazlenějšího, o to tu, přece jen, jde především :) (o ty rady :)

  25. Vítek: Já to myslela ze srandy s tou skromností, kdyby bylo něco v Pcích jako Na Kopci, jsem víc než spokojená. A taky na Praze 2 a 6 třeba:)

  26. To já zrovna jen chytil psavou slinu :) a pokusil se úplně všem dopodrobna vysvětlit, o co mi vlastně jde, ačkoli to nejspíš bylo zbytečné (protože je to každému asi jasné), ale to nevadí, ulevilo se mi :D

  27. Zuzik: „Na Halde“ me dost prekvapilo, pred deseti leti zaplivana pivnice a ted moc prijemna restaurace…

    Michala: kazda mame holt jine zkusenosti, ja na Bajera nedam dopustit a v Bazalce mi opravdu vadi jen potupne cekani pred damskou toaletou v chodbe, to jako sorry:)

    Pardubice nejsou moc turisty navstevovane mesto, naopak jsou na tom s cestovnim ruchem dost na stiru a mistnaci nejsou v postaveni, kdy by pro ne Chez Miro nebo Bonte byla jejich cenova relace, tak se tu klidne drzi protivna obsluha (kterou ale potkavam naprosto vsude posledni dobou) a podobne nesvary:)

  28. Prosim nespojovat Bonte a Chez Miro a to ani v cenove relaci, nejdriv vyzkousejte a pak hodnotte, dekuji.

  29. Nedekujte, mam vyzkouseno, Bonte bylo nejvetsi zklamani, jake jsem v restauraci zazila…

  30. a chez miro?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.