Jeden metr RSS

Štítky: , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. přeposílám post od uživatele boseli, který jsem nepustil do čtenářských zápisků. podle mě patří tady do fóra:

    Po roce občasného pročítání recenzí a úvah cuketky, jsem již na začátku byl v údivu, jak relativně prestižní časopis nechá psát (a platit) názory člověka který sice netvrdí že je kritikem ale jeho hodnocení pro většinu čitatelů je tak chápáno. Je to stejné, jako kdyby svět motorů nechal psát pravidelnou rubriku zubaře s přezdívkou volant a jeho moudra rádoby znalá ovlivní pohled čtenářů, kteří jsou z absolutní většiny (konzumenty) v této oblasti. Chápu, že jde o to, aby časopis nebo webovky byly zajímavé a čtené, ale prestižnost časopisu je tím pro lidi, z oboru na minimu. To že po přečtení hodnocení restaurací a poté přečtení všeobecných úvah o tom jak jídla jsou bez fantazie, kreativity, nápadů a následné vytýkání nedodržování originálních receptůr je bolestné pro ty restaurace, které on navštívil a vytkl jim obojí. Našel jsem jeho recenze na restaurace, které znám a raději se jen smutně divím, co snese papír, nebo vydavatel. V pár případech jsem našel neznalost surovin, které posuzuje či výtka o její absenci, přestože ji určitě spolkl a nepoznal. To není ani amatérizmus, ale … Stejně tak nechápu hodnocení jedné až deseti cuketek. Když restaurace, která má jídelní lístek o 100 a více položkách, a k vytknutí jí byla též kvalita aspoň jednoho chodu dostane srovnatelně a někdy i více cuketek s restaurací u které cuketkovi nesedl téže jeden chod. U ostatních kritérii to bylo ve prospěch hůře hodnocené. Takových protichůdných názorů jak na kvalitu restaurací, tak na znalost receptůr lze najít mnoho. Třeba se cuketka jen pomalu vyvíjí (a podle mého si toho z internetu už vyhledal dost) a mi se můžeme těšit, že si konečně najde jeden metr pro všechny a pro sebe.

    S pozdravem Boseli.

  2. z textu se velice těžce vybírají konkrétní výtky, pokusím se zareagovat na ty nejvíc k věci.

    Je to stejné, jako kdyby svět motorů nechal psát pravidelnou rubriku zubaře s přezdívkou volant 

    klasika ze zlatého fondu, která v žádném lamentovaní nad foodkritikem nesmí chybět. k té můžu poznamenat – moje jediné štěstí, že s kuchaři a s tím jak se v česku obor oficiálně prezentuje/vyučuje (např. akc čr) nemám nic společného ;)

    Našel jsem jeho recenze na restaurace, které znám a raději se jen smutně divím

    nedivit, ale uvést příklad! rád se nechám opravit ;)

    V pár případech jsem našel neznalost surovin, které posuzuje či výtka o její absenci, přestože ji určitě spolkl a nepoznal.

    dtto + tady mimochodem uklouzlo, že pisateli leží v žaludku jistá konkrétní recenze :)

    Když restaurace, která má jídelní lístek o 100 a více položkách, a k vytknutí jí byla též kvalita aspoň jednoho chodu dostane srovnatelně a někdy i více cuketek s restaurací u které cuketkovi nesedl téže jeden chod.

    jediná poznámka k věci – hurá. a rovnou rád vyjasním. návštěva podniku se odehraje 1 – 3 krát, ochutnáno je minimálně 6 chodů. do rozsahu sloupku se vyjde 1,5NS. z pozitivních i negativních zkušeností proto vybírám jen ty pro čtenáře nejzajímavější. hodnocení naopak zahrnuje zkušenosti všechny – tedy i ty, které se na papír nevešly.

  3. Kde je paní učitelka?? (Krmí u Jadranu žraloky?)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.