Internetové obchody s kávou a jejich ceny RSS

Štítky: , ,

42 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. přeposílám zápisek uživatele josef:

    Dobrý den, rád bych se na tomto fóru zeptal na Váš názor a zkušenost s internetovými obchody s kávou například http://www.kavovnik.cz – mají mnohem lepší prodejní ceny než tradiční dovozci kávy a nevím jestli nejde o nějaké napodobeniny či co? Děkuji za radu. Josef F.

  2. Tak koukam ze se nachazi v Brne a pri objednani z jineho mesta, jako jedina moznost dodani je PPL, coz prodrazi objednavku o 150 Kc. Ale pokud nekdo je z Brna, muze tam osobne dojit, a nevadi mu kava u ktere nevi kdy byla uprazena (nevadi mu mesic a vice stara) – tak nevidim duvod to nezkusit :)

    Ja osobne bych doporucil spise najit nejakeho lokalniho prazice, a kupovat kavu rovnou od nej, nekolik dnu po uprazeni.

  3. http://www.oxalis.cz/kava/cz/c-977/

    Ale vyzkoušeno nemám – kupuji tam jen čaje.

  4. Já vytrvale propaguji kralupskou pražírnu http://www.longberry.cz Osobní přístup, zásobování až do kanceláře i pronájem mašiny

  5. 3: Viděl jsem, jak skladují kávu v obchodech a kolik jí asit ak prodávaj. Takže bych si jí u nich nekupoval.

  6. mohl bych jeste doporucit Has Bean Coffee, pokud chcete vyzkouset nejake zajimave kavy. Tady je o nich vice informace http://jaknakavu.eu/…bean-coffee/

    4. Podivam se, dekuji za tip.

    5. Jojo, muze byt trochu starsi, asi :) Holt nejlepsi je kupovat rovnou od prazicu.

  7. 6: Přesně tak, já si prostě vždycky dojdu na poštu pro balíček z LBC a je to (-:

  8. 7. Jakou tam nejcasteji kupujete? Jaka Vam nejvice chutna?

  9. 8: Teď mám to jejich kávové předplatné na jednodruhovky, takže pokaždé dostanu jinou, ale jinak mi hodně vyhovuje jejich směs La Boheme Espresso a Guatemala Finca entre rios (snad to píšu správně, je to jedna z těch jejich bio káv.)

  10. La Boheme Espresso je perfektni! V tom se s Vami shodnu :) Tu guatemalu jsem jeste nezkousel, diky za tip. Jinak jsem zkousel jeste yirga cheffe, a colombii supremo – nelibily se mi vubec – zdaly se mi preprazene, na muj „vkus“ moc horke.

  11. Vynikající a cenově dostupná pražírna je http://www.primacafe.cz Mají velký výběr jednodruhové kávy, ale taky několik espresso směsí, vždy čerstvě upraženo a ihned expedováno. Majitel Vám ochotně pomůže s výběrem nebo se můžete podívat na obsáhlé forum. Rozhodně doporučuji ! Podobné kvality dosahuje asi jenom La Boheme.

  12. kafemil: muzete mi dat vedet sarzi, resp. datum spotreby tech kav? Colombia Supremo a konvencni Yirga jsou obe prazene max na City+, takze o nejakem preprazeni nemuze byt rec … diky (tucek zavinac labohemecafe cz)

  13. 12. Zdravim. Koukam ze jsem se spatne vyjadril. Mel jsem na mysli ze pro me, subjektivne, jsou moc horke, ze chutove pripominaji vice prazena (preprazena). Cislo sarze nevim, pytlicky uz jsou vyhozene. Ta Columbie je ale skvela ve french pressu, Yirgacheffe mi nechutnala ani v nem. Ted jsem se podival jeste jednou na zbytky Columbie a zrna preprazena nejsou, proste chutove v espressu se mi nelibily. Ale to je jasne, ze nekomu chutna tohle, jinemu zase tamto… :)

    11. Dekuji za tip, podivam se tam az dodelam Jawu Blawan :)

  14. 13: V tom případě berte prosím i to moje doporučení s rezervou, tu Guatemalu jsem v espressu nepil, jenom ve french pressu a vac-potu, tam mi opravdu chutná, jaká bude v espressu nevím.

  15. 14. Ale ne, urcite ji rad vyzkousim. :) Vsak pit furt stejnou kavu je nuda, tak to stridam tak casto jak se da.

    12. Jeste buch se rad zeptal zda Vam dorazil muj mail, poslany pred nekolika tydny (adresa zacina na snow). Nebo neprosel nejakym spam-filtrem?

  16. Když už se tady probírají ty pražírny, v poslední době zkouším Majkafé (http://www.majkafe.cz) a jsem příjemně překvapen (jsa zmlsán kávou z Primacafé). Měl jsem od nich zatím směs Intonato (ta mi vysloveně sedla) a arabiky Honduras Santa Rosa (výborná!), Colombia Medellin Excelso, Kenya AA fag plus (obě kávy kvalitní, ale Primacafé možná o chlup lepší – ale taky o dost dražší) a Brasil Santos NY (spíše průměr, na můj vkus příliš výrazná kyselinka). Určitě tato pražírna stojí za vyzkoušení.

  17. 16. Tam jsem uz behem tydne poslal dva maily, a dosud zadna odpoved. Ani nevim co si o nich mam myslet :)

  18. 17. Já od nich bral naposledy pred 14 dny a komunikace pres e-mail byla v pohode. Nicmene je pravda, ze web i e-shop by mohli mit zpracovany o neco lepe; pri prvnim nakupu jsem tam taky docela tapal (napriklad jak provest platbu prevodem) . Co zkusit telefon?

  19. 18. email je pro me komunikacni prostredek cislo 1. Jestli ho maji uvedeny na strankach, tak me maji venovat nalezitou peci :) Tak proste prisli o zakaznika, jejich skoda.

  20. Byl jsem v Řecku a zachutnalo mi jejich Frappé. Chtěl bych si ho koupit i u nás, ale zatím jsem na něho narazil jen na http://www.dmhermes.cz , kde mají jenom 2,5kg balení. Prosím poraďte..

  21. Tromen: shodou okolnosti jsem si v Recku taky koupil dva balicky jejich frapovacich sad, pro ucely napsani clanku. Jejich frappe mi ale vubec nechutnalo, delaji totiz z nezkafa, a ta chut tim dostava nepekny smer. Verim ale ze s dobre pripravenou kavou to bude neco uplne jineho. :)

  22. kafemil: Mohl bys mi prosím doporučit nějakou vhodnou kávu na frappe?

  23. 22. Tromen: Ja bych to osobne delal z nejakeho kvalitniho espresso :)

  24. kagemil: Jakou značku by si doporučil :o)

  25. Zkouším http://www.mamacoffee.cz/uvod/
    Tedy ne přes net, byla jsem v jejich obchůdku na Vinohradech i ve Vodičkově. Zatím spokojenost, vyzkoušené druhy musím dohledat doma a připíšu je.

  26. 24. Tromen: znacku kavy asi zadnou. Spise bych doporucil to kupovat v prazirnach. Pokud jste z Prahy tak muzete zkusit zajit do Coffee Source nebo mamacoffee. V jinem pripade se to da objednat a koupit pres internet, klidne i v Anglii (hasbeancoffee).

    Co se tyce mamacoffee, tak tam bych doporucil tmavsi Yirga Cheffe, a Tanzanii.

  27. díky za rady

  28. Stavil jsem se v mamacofe ve vodičkově na jedno espresso a celkem mě zklamali. Maj tam sice „cimbál“ jak kráva, ale espresso je pro ně lungo+
    Tak uvidíme, jak se vyvinou ty dvě kávy, co jsem si tam koupil.

  29. 28. Zajimave, ja jsem tam dostal poctive 30–35 (by voko) espresso. Asi co brigadnice to jina mira :) Zkusim se tam zas stavit na jedno, podivam se.

    p. s.: koukam ted, ze mate na mysli Vodickova. Tam jsem nebyl. Byl jsem vzdy u te vedle IP Pavlova.

  30. Naja, já dostal kýbl, a je to škoda. Koupil jsem si tam Etiopia YirgaCheffe (medium roasted), udělal jsem z toho ristretto a bylo fakt dobý, bez hořkosti, s takovou zvláštní vůní sušených lesních plodů, či jak to nejlíp označit. Taky to pěkně cremovalo a vůbec se to v páce chovalo slušně. I když podle toho, jak se elektrizovalo v mlýnku bych řekl, že to tam v tom teple nějaký tejden leželo.
    Jenže když to natočí do kýblu, tak je to jen nahořklá řidina a vyhle zvláštní chutě zmizí.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.