Brasserie M down, Fama up RSS

Štítky: , , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. přeposílám zápisek od uživatele ego:

    Brasserie M skončila, tomu kdo se pohibuje v centru to určitě neušlo. A dnes jsem šel taky kolem a už je tam čilý pracovní ruch. Na letácích na okench jsem se dočetl, že to bude FAMA GRAND s BIO kuchyní a exotickými pochoutkami, no jsem zvědav… Vždyť hned naproti je taky FAMA.

    ofiko vyjádření z http://www.brasseriem.cz/

    Vážení hosté,
    Po tøech a pùl roce bohužeI ukonèujeme provoz naší restaurace Brasserie M. Pøeji Vám, aby jste našli novou restauraciraci s kvalitním jídlem a pøijatelnou cenou. Pøeji Vám hodnì štìstí a snad se brzy uvidíme na novém místì.

    mě osobně chybět nebude, jsem ale zvědav co bude s tou lokalitou.

    po dahabu druhý známější podnik, kdo bude další?

  2. Byl jsem ve čtvrtek ochutnat molekulární kuchyni, POZOR za 15Kč raviola z hovězího consomé a roastbeef, je to jednohubka, ale luxusní.. Výborný design jídla. A k tomu jsem měl mojito za 70Kč (sprejové) musím říct že bomba!!! A na webu mají další fotky molekulárních jídel, vypadají výborně. http://www.famarestaurace.cz/grand/

  3. pan Cuketka > další „relativně“ známý podnik je thajský Arzenal, včera mi říkali, že ukončili provoz.

  4. FilipV: škoda že s eto nedá nějak exaktně počítat, aby šly vidět měsíční přírůstky a úbytky :) podle mě nově otevírané stále nepolevují (i když teď v létě trošku pauzírují)

  5. Dle recenze na Fama restaurant p. Cuketky se stalo to, ceho jsem se obaval. Kuchari podprumerne urovne si nakoupili Sosa kit v makru a jali se varit molekularni kuchyni.Dle meho nazoru ma gastronomie logicky vyvoj a nelze preskakovat, myslim si, ze nejprve je potreba mit sit restauraci s vybornou domaci kuchyni zalozenou na kvalitnich surovinach a sit dodavatelu, kteri vedi co delaji, pote je mozne vybudovat opravdu kvalitni restaurace vyssi tridy a nakonec muzou prijit excelentni podniky svetove tridy. Uvedomte si, ze Ferran Adria nevari poslednich deset let, je to clovek, ktery vi, kde koupit to nejlepsi (ne nejsou to delikatesy co najdete v retezcich) pote to za pomoci celeho tymu biochemiku dat do takove formy az to bere dech.Osobne mi molekularni gastronomie prijde absurdni, pozadovat co nejlepsi suroviny a pak do nich nacpat chemii a hromadu ecek, pouze pro dosazeni urcite textury, nevim.

  6. K recenzi p. Cuketky hodnotit restauraci v prvním týdnu po otevření je trošku masakr..A co se týče molekulární kuchyně ve FAMA tak jí njdřív přijďte ochutnatp Cuketko a pak pište, jak už jsem jednou psal molekulární kuchyně je ve FAMA ve čvtrtek mají to napsaný na dveřích.

  7. ego:

    zrovna od vás jsem ani žádnou jinou reakci nečekal – díky, nezklamal jste ;)

  8. 6 – možna jsem blba ale nějak mi uniká z čeho soudite že p. Cuketka tam nebyl ve čtvrtek? V recenzi jsou přece dokonce i fotky jídel.

  9. lidiab:

    ego je samozřejmě vedle. nabídka jejich „molekulárních“ pokusů je samozřejmě zařazena i na stálém menu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.