Budapešť - tipy RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jedem teď na prodloužený víkend do Budapešti, takže poraďte – kam v širším centru na cenově únosné jídlo (kavárny a cukrárny mám už jakž takž zmapované)? Díky moc předem.

  2. Určitě restaurace Tromphea! research lokace nechám na vás. Před 3mi lety all you can eat AND DRINK za 2600 forinthů na oběd resp. 3600 za večeři.

    Jinak za 2 týdny tam asi jedu také, nechte určitě čerstvý feedback;).

  3. Doporučuji řeckou tavernu Dionýsos, kousek od Centrálního tržiště. Na to místo nezapomenu. Supr je masová nebo rybí mísa pro 2, nají se z ní 4.
    Dělají perfektní lilkový kaviár (melitzanosalata), Horiatiko karbanátky plněné fetou a rajčaty, …
    Nebo jsme rádi jedli ve Fatal, kousek od Dionýsa. Moc mi tam chutnalo kdejaké kachní maso nebo fazolová polévka Bableveš.
    Jééé, já tam chci!
    A určitě langoše.
    Nejlepší jsem jídávala v centrální tržnici až v posledním patře.

  4. Není to maďarské, nicméně v Budapešti je ideální příležitost se relativně levně naprásknout docela slušným suši.

    http://www.wasabi.hu

    Za 3.990,– HUF je tam přes den runnig sushi. Není to sice kdovíjaká špička, ale určitě středoevropský nadstandard, na pásu běhají navíc i povedené škeble, vepřové, hovězí a kuřecí v různých omáčkách, asijské sladké dobroty…

  5. To by mi tedy přišlo jako hřích dávat si něco jiného a neochutnat co nejvíc maďarských jídel. Konkrétní doporučení ale nemám, vždycky jsme něco při cestě našli a ani jednou nebyli zklamaní. Do tržnice se také podívejte.

  6. Děkuji všem za tipy, snad to nějak pořídíme. Moc času mít nebudeme, snad jen večer (snídaně máme zaplacené). Jedeme semhle: http://eccc2009.dragonboat.hu/lang/en/

  7. Bali, čeká mě cesta do Budapešti a po přečtení Vašeho příspěvku, jsem byla docela natěšená, ale…

    Našla jsem si na internetu tu tavernu Dionysos a podívala jsem se na jejich stránky, jenže mě to přesměrovalo na tavernu Andreas, přičemž adresa sedí. Podle jídelního lístku to nevypadá, že by ještě měli tu masovou či rybí mísu pro 2.
     http://www.taverna-andreas.hu/…ap/index.htm

    Škoda. :(

  8. Dionysos doporucuji, ale uz jsem tam nejaky ten patek nebyla, tudiz nevim jestli tam neni nejaka zmena. Koukla jsem na jejich www a nic mne nepresmerovalo: http://www.dionysos.hu/…ap/index.htm
    A ty misy v menu jsou, tak nevim ;-)

  9. Byla jsem v Budapesti na jare a langos uplne nej maji u lazni Szechenyi v parku (delaji se syrem a zakysanou smetanou, dokonale:) uzasny perkelt jsem mela ve stanku v trznici…jinak bezva restaurace Platan, dalsi byly take skvele, jen se nepamatuju na jmena:( ale byla jsem trochu zklamana, protoze menu jsem cekala vic „madarske“…

  10. Bali, děkuji. Na této adrese asi sídli 2 řecké restaurace. Já jsem klikla na odkaz na nějaké stránce.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.