Řecká taverna v Ostravě Agiu Georgiu RSS

Štítky: , , , , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. nový zásek na zámečku v porubě:

    http://www.agiu-georgiu.com/

    předtím tam už jeden úspěšný pokus byl, ale nevydržel, tak jsem zvědav :)

  2. Vypravili jsme se s rodinou dneska a byl to opravdu luxusní zážitek. Vydařilo se počasí, takže jsme seděli na nádvoří, retsina byla správně vychlazená a servírka příjemná. Co víc si přát? Že by vynikající olivy, tzaziki, lilek na grilu se sýrem, smažené kuřecí na citrónech se sýrem a paprikami, vodu zdarma pro celý stůl a osvěžující kávu? :) Jako pozornost kuchaře nám byl nabízen meloun, ale byli jsme rádi, že jsme se dokutáleli k autu. A to jsme si nesli domů zabalené zbytky. Budeme se rádi vracet a opravdu doporučuju :)

  3. Včera jsme se tam s manželem vypravili na pozdní večeři a nelitovali jsme. Usadili jsme se v nekuřácké části a za okamžik u nás byla příjemná servírka s jídelními lístky a s lahví vody a sklenicemi. Nechala nám tak akorát času na výběr a protože jsme si nebyli moc jistí tím, co si dát (napoprvé jsme chtěli sníst asi polovinu jídelního lístku), zkušeně nám poradila.
    Jako starter jsme si dali česnekovou pastu, která se velice hodila k rozpečené bagetě s bylinkovým máslem, kterou servírují před jídlem. Ještě jsme to nestihli ani dojíst a už nám na stůl přistály hlavní chody – gyros, citrónové brambory a pečená brambora plněná sýrovou směsí a sušenými rajčaty. Gyros byl příjemně opečený a okořeněný, servírovaný s čerstvou cibulí, plátky rajčete a jogurtem s okurkou. Osobně bych ho uvítala teplejší, ale manžel horké jídlo nerad, takže mu to vyhovovalo. Přílohové pečené brambory s citrónem nebyly dobrou volbou – nevyhovovaly našim chuťovým preferencím, takže jsme jich zkusili jenom pár. Moje plněná brambora byla výborná – obrovská brambora (250 g), do půlky efektně zabalená do alobalu, plněná směsí z vydlabaného vnitřku a nahoře zakrytá množstvím jemně pikatní sýrové směsi a pokladena sušenými rajčaty naloženými v oleji. Pochutnala jsem si.
    Jako zákusek jsme dali baklavu, která byla skvělou sladkou tečkou a naštěstí byla dostatečně malá, aby se do nás vešla.
    Odcházeli jsme příjemně nasyceni a velmi spokojeni. Určitě se budeme rádi vracet. Už se těšíme na další položky v jídelníčku, které se do nás napoprvé nevešly.

  4. Restauraci jsem navštívil s 3 přáteli asi před 14 dny během jednoho parného sobotního podvečeru. Usazeni jsme byli v kuřácké části u většího stolku, na kterém na nás čekala karafa s vodou a konvička na olivový olej. Voda se rozhodně hodila, protože vedro bylo nesnesitelné. Pokud si dobře pamatuji, konvička na olej byla prázdná. Věřím ale, že by nám na požádání doplnili.

    Hned na začátku nás obsluha seznámila s jídlem a s denní nabídkou. To jsem v Ostravě ještě nikde neviděl.

    Objednali jsme si něco předkrmů, hlavních jídel a pár konviček Retsiny. Nakonec ještě přišla řada na Baklavu, ořechový dezert s medem.

    Osobně jsem si objednal sýl Chaloumi a jehněčí na grilu. Maso bylo jemné a voňavé, jen po okrajích trošku tužší.

    Pro mě je Agiu Georgiu v tuto chvíli jednoznačně nejlepší podnik v Ostravě.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.