Burger King porusuje hygienicke normy? RSS

Štítky: , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravim.

    Nejak mi porad vrta hlavou jak to je s retezci rychleho obcerstveni a moznosti umyti rukou. Zkousel jsem to u BK na Florenci a na Hlavnim nadrazi – ale nikde nemaji umyvadlo ve kterem by si zakaznik mohl pred jidlem umyt ruce. V obou podnicich manazeri odkazuji na placene toalety ktere jsou soucasti nadrazi.

    Na Florenci manazer rovnou rekl „Ano“ na dotaz zda tam mam jit a ze sveho zaplatit za umyti rukou pred tim nez jist v jejich podniku (10 Kc, 1/9 ceny jejich pokrmu, to se mi zda nejak moc za to co mam mit zadarmo jako samozrejmost).

    Na Hlavnim nadrazi to bylo jeste zajimavejsi. Taky odpirali moznost umyti rukou, a po chvilce diskutovani mi dali nejaky stary sek s tim ze ho muzu jit ukazat na toaletach a ze me tam pusti si umyt ruce. Tam samozrejme se mi vysmali a rekli ze o nicem takovem nevedi a ze jsou ty toalety placene pro kazdeho.

    Chapu ze BK manazeri/zrizo­vatele se muzou ohanet tim ze hamburgery u nich jsou zabalene do papiru a ze clovek nemusi se te houzky rukou dotykat, ale co hranolky, a co hygiena obecne? (nemluve o tom ze ne kazdy chce zmoulat jidlo v papire) Pred jidlem je preci normalni si umyt ruce.

    Muze mi nekdo znaly to nejak vysvetlit, popripade rict zda mi neco uniklo a ta umyvadla tam opravdu mit NEmusi, a pripadne zda to neni pripad pro Hygienickou stanici nebo nejakou podobnou organizaci?

    Dekuji predem.

  2. Nevím jak v jiných podnicích, ale například v Mcdonalds i KFC na I.P. Pavlova jsou také pouze placené WC a umyvadlo tam nikde není.

  3. 2. Jenze to ti pak odectou od ceny jidla. A v KFC na IP Pavlova je pred schodama umyvadlo, takze to je v poradku – ruce se umyt daji.

  4. Ještě jsem nezažila, že by zákazník v KFC nebo u McDonalds platil za použití WC. jak u nás, tak v zahraničí (konkrétně v UK).
    S BK zkušenost nemám, ani mě to neláká. V KFC si dám 2× do roka Twistra a v McDonalds nic nebo občas ovocnou taštičku.

  5. Jedna věc jsou hygienické předpisy – ty pravděpodobně nic takového nenařizují, jinak by tu nemohly fungovat tisíce stánků s rychlým občerstvením všude na ulicích, v holešovické tržnici a podobně. Nikdy jsem u nich žádnou možnost pro zákazníky umýt si před jídlem ruce neviděl (dokonce někdy nejsou poblíž ani ty placené toalety).

    Druhá věc je potom to, že mě to zrovna na tom hlaváku taky přišlo divné a že bych jako zákazník očekával, že si s tímhle poraděj líp. Asi ne vlastníma záchodama zdarma (by jim tam chodili úplně všichni), ale aspoň tak, jak to maj KFC a McD v centru – poukázkou, která se dá potom použít při placení. A ideálně i umyvadlem volně k dispozici. Na druhou stranu ty franšízy na hlaváku a Florenci provozuje afaik firma Jídelní a lůžkové vozy a přiznávám se dobrovolně, že od očividně bývalé součásti ČD nečekám, že by jejich služby fungovaly ideálně…

  6. 5. Ja jen ze pokud vim, tak kdyz chce nekdo otevrit restauraci, nebo cukrarnu, nebo neco podobneho (chapu ze rychle obcerstveni na nadrazi je neco jineho (nemluvim o mobilnich stancich vubec)) – tak musi mit tri zachody, urcite odvetrani atd atd. Proste si na nem poradne hygienici a dalsi instituce svezou, az to vse bude splnovat ruzne normy a narizeni. Prijde mi proto prinejmensim divne, ze u BK nikdo se neobtezoval naridit aspon umyvadlo, nebo poskytnout zakaznikum jinou moznost si umyt ruce (alkoholove uterky?).

    Chapu kdyby BK mel jen okno ven, kde by prodaval jidlo, zadne zidle atd. Jenze oni maji prostor na posezeni, stoly, zidle, ocekavaji ze lide to koupi a budou tam konzumovat – neni to ted zadna bagetarna, kde se to kupuje na konzumaci behem chuze. Proste me zarazi ze hygienici jim nenaridili zajistit pro zakazniky moznost umyti rukou (kdyz uz tak vehemente se dozaduji splneni vseho mozneho i nemozneho u jinych provozu).

  7. imho BK na Florenci je celej blbě. stolky jsou jakože mix dvou zón – odpočívací a jídelní. přitom v praxi došlo akorát k tomu, že zákazníci BK vytlačili obyčejné cestující,kteří si pak nemají kde sednout. všechna místa k sezení navíc zasahují do hlavního koridoru haly, kudy proudí desítky lidí. na jídlo ani na odpočinek před cestou to tedy není. podivnej mixung akorát…

  8. a ad předpisy:

    není nic jednoduššího než zavolat na hygienu a zeptat se jak se věci mají. mají tuším i webový formulář :)

  9. 6. Třeba v těch předpisech nutnost záchodů a podobně uvedená je, ale už tam není že by musely bejt zdarma. A záchody (placený) na Hlaváku i Florenci k dispozici jsou. Stejně je to řešený i ve většině obchodních center s tím rozdílem, že ty záchody jsou zdarma, nebo za dobrovolnej poplatek (Arkády), ale taky je neprovozujou společnosti, který tam provozujou ty restaurace. Ale souhlasím s panem C. nejsnazší bude napsat na hygienu.

  10. 8., 9.: no chtel jsem to nechat jako posledni moznost, myslel jsem si ze nejdrive to properu tady, z ruznych uhlu. :) Vsem dekuji za nazory, zkusim to tam.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.