Indická restaurace Ganga v Pardubicích RSS

Štítky: , , , , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Indická restaurace Ganga se stěhuje z Chrudimi do Pardubic, přímo do centra na Pernštýnské náměstí.
    Web http://www.restauraceganga.cz/ vypadá celkem fajn, takže se dost těším, na Pardubice je to celkem událost:)

  2. prijemny rodinny podnik s prijemnou obsluhou a pomerne autentickou kuchyni, mam odskouseno lamb curry a windaloo spokojenost, chleb trochu sussi, ale domaci, dezerty jsou spatne.Kazdopadne pro Pce prinos a urcite budou na same spicce, jen doufam, ze 250 za curry nebude pro pardubaky moc.

  3. Minulý týden jsem Gangu otestoval a byl jsem nadšen: výborná lokalita (indická restaurace na centrálním náměstí je v Česku unikátem), příjemné prostředí (až na nevkusný nástěnný obraz hezký interiér, nekouří se zde), velmi ochotná obsluha (česká). O jídlo se údajně starají dva nepálští kuchaři a musím říct, že jim to jde skvěle.
    Objednal jsem si polévku Dal (30,–) a kuřecí Vindaloo (150,–) s rýží (35,–). Dal byl připraven z obyčejné čočky (většinou se používá žlutá), nicméně chuťově se polévce nedalo nic vytknout. Vindaloo servírované v nahřívací ploténce při přinesení na stůl ještě bublalo a krásně vonělo čerstvě nastrouhaným zázvorem. Ostrost pokrmu byla mírně uzpůsobena středoevropským konzumentům, přesto je chuť autentická a v pošmourném říjnovém večeru Vindaloo příjemně zahřálo. Mým dosavadním favoritem byl břevnovský Tandoor, ale musím říct, že od pardubické Gangy by se tato indicko-bangladéšská restaurace mohla lecos přiučit…

  4. bohuzel po me posledni navsteve musim konstatovat velike zklamani, chleb plneny mletym masem to bylo jedno z nejhorsich jidel co jsem kdy jedl, jehneci ve spenatu spatne, a jehnecu curry me pritelkyne bylo naprosta sladka tragedie, snad to byla vyjimka, byla by to velka skoda

  5. Tak jsem dnes konečně absolvoval svůj dlouho chystaný výlet do Gangy. Po sestoupení do podzemí (cestou minete WC a kuchyni) se dostanete do nekuřácké restaurace, která působí lehce stísněným dojmem. Místa je tu na cca 8 stolů, jeden malý stoleček pro děti s pastelkami, autíčky a dinosaury a bar. Po usazení obsluha (česká) pohotově nabídla jídelní lístek a zase zmizela za bar. Za chvíli se vrátila s otázkou, co si dáme k pití – inu, zkusíme Kofolu :) Kofola dorazila ve značkové sklenici notně teplá, čímž v dnešním horkém počasí nepotěšila.
    K jídlu jsme zvolili Chicken Vindaloo a Chicken Kormu s plackami (Tandoori Chapati). Jídlo bylo na stole do 30 minut, což potěšilo – servírováno bylo (jak tu již někdo psal) na nahřívacím nádobí, pod jídlem hořela svíčka, takže nehrozilo vychladnutí. Dojem z jídla byl velmi dobrý až výborný, Vindaloo mohlo být ostřejší, ale otázkou je, jestli by na něj našinec potom ještě chodil. :)
    Při placení se obsluha poněkud zapomněla – obsazeny byly tři stoly – a přinesla nám účet někoho jiného. Po upozornění se „omluvila“ slovy, že přesouvali stoly a pořád si to plete…
    Napodruhé již účet (a číslo stolu) trefila a my tak mohli zaplatit a odejít.
    Celkový dojem – nebýt v restauraci všudypřítomných umělohmotných květin (fuj!) a závěrečného renoncu obsluhy, věděl bych, kam zajít při příští návštěvě Pardubic na jídlo (je opravdu netradiční). Nicméně takhle si nejsem jist a zřejmě budu i nadále hledat, kam v tomhle městě zajít…

  6. My jsme byli v indické restauraci ještě v Chrudimi a moc nadšení jsme nebyli.

    Číšníci nic moc a jídlo nás zklamalo. Masové kousky tandoori sice nebyly úplně špatné, ale za tu cenu by si člověk doma udělal masa asi desetinásobek (opravdu pár malých kousíčků).

    Jehněčí směs ušla, ale zázrak to taky nebyl. Jediné co nás nadchlo, byly teplé placky chapati.

    Celkově nám to přišlo dost peněz za málo muziky a když jsme jedli v pražském indickém bufetu, chutnalo nám o dost víc!

  7. Dnes jsme zašly do Indické v Pardubicích.
    Obsluha celkem dobrá,pití také v normě.
    Jídlo je doslova hnusné .Přijde mi že si provozovatelé delají legraci z lidí v Pardubicích­.Nedoporučuji je to vážně odporné.

  8. @Pavel007 Co bylo na jidle nejhorsi? Snedli jste ho, i kdyz vam prislo odporne nebo jste ho reklamovali? Ptam se proto, ze jsme v Ganze byli uz alespon trikrat a jidlo bylo pokazde vyborne: dobre ochucene i upravene a tak dobre, ze se radi vratime.

  9. Byl jsem v Ganze oslavit úspěšnou zkoušku, dal jsem si jídlo z menu, fazolovou polévku a chicken dal. Fazolová polévka byla skvělá, jen mohla být možná trošku výraznější, zjemnění máslem prospělo esteticky i chuťově. Chicken dal jsem si dal s indickými plackami, které byly nakonec nejslabší článek oběda, bylo jich na mě příliš moc, nevěděl jsem jak to jíst a vzhledem k tomu, že obsluha mě asi ne úplně dobře odhadla a chovala se dost odměřeně, jsem se bál zeptat, přitom ostatních hostů se pořád ptala jak jim jídlo chutná atd. prostě vstřícně, zpět k plackám, spodní placka byla i mírně připálená tudíž tužší, ale jsem zvyklý sníst vše, tak jsem tak učinil i tady. Samotný dal (kuřecí kostky v čočkové omáčce) byl výborný, skvěle ochucená omáčka s rozpadajícím se kuřecím mi udělala radost. K pití jsem si dal místní Pernštejn, dobře vychlazený, chutnal dobře. Celkově musím říct, že jsem se více než dobře najedl a určitě se sem rád vrátím, takže výše zmíněný příspěvek o „odporném“ jídle se mi opravdu nezdá :-)

  10. Aktuální je další přestěhování, a to do prostor bývalé restaurace Bazalka, byl jsem tam na soukromé události; objednaní dopředu, jeden druh jídla, první dojem po příchodu byl otřesné. Nebýt to už zaplacené zvednu se a jdu. Takhle jsme tomu dali šanci. Obsluha ne že nestíhala, byla mimo, jídlo nám chladlo na stole a příbory natož placky nikde. Na pivo jsem čekal půl hodiny. Rozhodně nedoporučuji.

  11. My jsme se tam vydali 30. dubna – z jejich webu jsem o přestěhování věděl, takže jsme šli rovnou na novou adresu. Ač byla na plotě cedule „dnes otevřeno“, všude bylo mrtvo. Na dveřích byla další cedule – něco v tom smyslu, že dveře jdou špatně otevřít a tak je potřeba zabrat. Zabral jsem. Opakovaně. Nepomohlo to. Kromě téhle cedule bylo na dveřích ještě telefonní číslo. Volali jsme – nakonec to kdosi zvedl, na dotaz, zda mají dnes otevřeno zněla odpověď NE a na připomínku, že mají před podnikem ceduli, kde se píše něco jiného, pak zase zdůvodnění, že to obsluha zapomněla smazat a že otevřeno je až zítra.
    Při odchodu se nedalo přehlédnout množství špíny a zahradní nábytek výrazně poznamenaný zubem času na „zahrádce“ restaurace.
    Mrzí mne to, chodil jsem tam rád, ale jak to tak vypadá, s Gangou už není potřeba počítat.
    Na budově, kde sídlila Ganga dříve, je ale poutač, že se tam v průběhu května chystá otevření nové indické restaurace Namaste, tak třeba tady nám Vindaloomilcům pokvete pšenka.

  12. Tak Ganga ode mě dostala ještě jednu šanci – na zahrádce lépe uklizeno, než před měsícem (pískoviště chce buď doladit, nebo zrušit), restaurace tentokrát otevřena, prostředí jistě lepší, než v dřívějších prostorách. Kuřecí vindaloo bylo v dětské variantě, nebo tak něco (rozumějte: nebylo to více, než velmi mírně ostré) nicméně jinak bez výhrad. Kuřecí korma tradičně dost sladká, tedy nic pro mne.
    Restaurace v sobotu navečer poloprázdná, obsluha pozorná.
    K té druhé restauraci: poutač stále na místě, informace o otevření v květnu nezměněna (ač je květen fuč).

  13. ↪ 12 Kurt: Asi si chtějí dopřát studený start :)) Až budu příště v Pardubkách, zkusím se tam mrknout, ta zahrádky u Bazalky byla docela fajn.

    A BTW co říkáte na Bakla Café hned naproti? :)

  14. Dobrý podvečer,
    dnes jsem zkusil indickou restauraci Namaste. Po vzhledové stránce bylo vše v pořádku, ale co se týče obsluhy a pokrmu, tak z toho jsem nadšený nebyl… Objednal jsem si Ch. Palak s Nanem. Placka byl mastná, špenát byl špatně a málo ochucený, nebo ani poznat, že jsem v indické restauraci a našel jsem tam i něco nepopsatelného. Kamarádka si objednala Fish kormu… která nebyla vůbec nasládlá, chuť spíše připomínala českou rajskou… do toho tam byla zdrclá smetana, která chuť zhoršila. Paní servírka se ani nezeptala, co nám nechutnalo, natož, aby se zeptala, zda bychom si dali ještě něco k pití… Po 15 minutách „na suchu“ jsme si už nic neobědnali a radši jsme zaplatili. S kamarádkou jsme se ujistili, že zůstaneme u indické restaurace Ganga, kde nám CHUTNÁ, A OBSLUHA JE PŘÍJEMNÁ A POZORNÁ…

  15. Ganga když začinala v Pardubicích byla užasná, ale v loni v listopadu jsem tam byla naposledy. K mé oblibené kormě jsem si dala ryži a tak špatně připravenou a nekvalitní ryži by nejedlo snad ani prasátko.. Ryže nebyla dovařená a o její puvod bych viděla snad tak krmná.. Předtím tam byl standart vyborně připravená nelepivá kvalitní ryže Basmati.. Chodím tedy do infické na ul. 17. listopadu, jmenovala se Evarest nyní to je Tandoor. Zatím kvalita vždy vyborná, jen fish korma se v obou nenaučili dělat z lepší ryby než je Pangas, což je ke škodě…

  16. ↪ 13 pan Cuketka: Protože nejsem místní a do Pardubic se dostanu řádově 1× měsíčně, Bakla Café jsem ještě nezkusil – ale díky za tip, kávu já rád.

    ↪ 14 pantajny: Namaste si nechám na později, nerad chodím do restaurací, které jsou čerstvě otevřeny.

    ↪ 15 Janica: Vůbec jsem netušil, že mají Pardubice ještě další indickou restauraci! Tady se určitě zastavím – včera jsem jen projížděl kolem, stejně měli zavřeno, ale nenechám si ji ujít, chci mít srovnání.

  17. Tak jsme včera vyzkoušeli pardubickou Tandoor. Přišli jsme do prázdné restaurace, obsluha seděla venku, kuchaři na baru, zasedli jsme k jednomu z neobsazených stolů :) a objednali si naši klasiku – Chicken korma a Chicken vindaloo s plackami Chapati. Obsluha (mladý muž indického vzezření) zdála se být poněkud nekonvenční, leč polovinu objednávky si zapsala, zbytek odkývala a odběhla do kuchyně. Jídlo bylo na stole do 30 minut, oproti servisu, co nabízí Ganga, nám navíc byly přineseny nerezové tácky na odkládání placek. Pro změnu ale chyběly ubrousky a jedna lžíce. Lžíce byla přinesena jen tak v ruce, ubrousky vůbec. Srovnání jídla – Korma mírně kyselá, na vrchu pár rozinek, Vindaloo středně pálivé (dalo by se říci „pálivé tak akorát“) s výrazně slabší chutí a vůní koření, než nabízí Ganga. Nevím, jak maso v Kormě, ale v mém Vindaloo si moc nepobylo (zřejmě bylo do omáčky přidáno těsně před servírováním) takže šlo spíše o Chicken + Vindaloo. Placky přistály teplé, leč více pozornosti jsem jim nevěnoval – jak se později ukázalo, byla to chyba, neboť nešlo o objednané Chapati, ale o Nan za více, než dvojnásobnou cenu. Dojedli jsme, zbyla jedna placka, obsluha se zeptala, zda si ji přejeme zabalit. Při placení vznikl onen zádrhel s plackami, kdy byly na lístku napsány jiné, což jsem sice reklamoval, ale nijak jsem si nepomohl – vyřešil jsem to tedy podprůměrným tipem a vypadli jsme ven s rozporuplnými pocity a přesvědčením, že některé zážitky si klidně necháme příště ujít a při další cestě do Pardubic tuhle restauraci vynecháme.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.