Nebudeme vařit, ale naplníme si mrazáky? RSS

Štítky: , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Tak tento článek ještě rozdýchávám.
    http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?…
    Jaký na to máte názor vy?

  2. Jestli Picard do tří měsíců vstoupí na český trh, tak to trochu smrdí, jestli ne, tak je to jen divný:)
    Vy s touhle značkou máte nějakou zkušenost z Francie?

  3. http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?… Ale tenhle článek byl divnější:)

  4. neochutnal jsem, takže nemůžu moc o picard mluvit, ale mražené suši??? wtf?!

    přijde mi to jako článek o steingartenovi těsně před vydáním v česku, nebo článek o paulovi před otevřením pobočky. jestli to tu picard spustí do půl roka, myslím, že máme o zdroji nadšení jasno.

  5. + ještě jeden ze zlatého fondu:

    http://www.lidovky.cz/…bra-chut.asp?…

  6. Kvalitně napsané PR, vskutku. Vsadím se, že téměř každý, kdo tu bude diskutovat si to půjde alespoň jednou koupit, už jen proto, aby zjistil, jak moc autorka kecá. A kdo říká že ne, ten bude kupovat pořád ;)

    Na druhou stranu, Chez Paul mám sám moc rád, ta parmská šunka také určitě nebude špatná. A bujón bez glutamátu dostupný v běžném marketu je posun dopředu.. já třeba rozhodně nemám čas pražit celou noc kosti na vývar. Nepřipadá mi, že by vychvalovali srágory.Tak nějak mi nevadí propagace tímhle stylem, i když je otázka, jak se to snáší s etikou novináře, článek by měl být jako placené PR označený. Jenže taky mám vlastní mozek, abych si z toho přebral, co můžu zhruba čekat… Bolek Polívka, který všem každý den do očí tvrdí, že Májka z masokostního separátu, kůží a vnitřností je jakési zlaté dědictví, mi přijde 100× horší.

  7. Bolek Polívka se netitulkuje jako gastronomický odborník a tvrdí to v reklamě, tedy formou, o které každé ví, že si tam inzerent může tvrdit skoro cokoliv…

  8. 7.Ta reklama je moje oblibená.Vždzcky se směju jak tam tak hýbe tím ukazováčkem :).

  9. Do Francie jezdím už velmi dlouho, obchody Picard znám, ale jen z venku. Neznám ani jednu francouzskou rodinu, která by si jejich (ale i jinými mraženými pokrmy) plnila mrazáky. Co je těžkého si doma uvařit jednoduchý quiche, zapečené brambory či kachní parmentier. Vše zmiňované vařím často a ráda., aniž bych trávila celý den u plotny.
    A činila bych tak, i kdybych byla Francouzkou. A abych si kupovala nakrájenou mraženou cibulku, to bych fakt musela být padlá na hlavu! A pro základní druhy pečiva bych si s radostí skákla k pekaři, které najdeme v každé zapadlé vísce aspoň dva.
    Zatímco naše odbornice na DOMÁCÍ vaření, by nakupovala a „vařila“ jen u Picarda. A těší se až bude Picard i v Čechách.
    Je mi jasné, že i mražené pokrmy mají své kupce. Ne každý má čas nebo chuť vyvařovat, možná to někteří ani neumí. Pro ty jsou takové obchody řešením. Ale od někoho, kdo hlásá idee o čerstvosti a kvalitě potravin, kdo se hrdě hlásí k domácímu vaření, mi to připadá opravdu divné :-(
    A když pojedu do Francie, určitě nebudu jíst čočku s párkem, abych ušetřila. Protože se i tam dá najíst z čerstvého, a to i levně, rychle i chutně ;-)

  10. 4: mražené suši jsem dneska viděl v Makru. Jaké to je pochopitelně netuším, nekoupil jsem.

    9. Co jsem tak viděl kvalitu běžných potravin tady a ve Francii, jsem nakloněn tomu věřit, že to bude narozdíl od některých zdejších mražených polotovarů jedlé. Ale stejně bych ty jejich hotovky určitě běžně nekupoval, radši si uvařím sám. Sice to občas nevyjde, ale je to daleko zábavnější. Na druhou stranu další značka kvalitních mražených surovin typu hrášek, fazolky nebo kukuřice by se tu v zimě určitě neztratil.

  11. Naprosto nepochopitelné: Kdyby si člověk, který rád vaří, koupil mraženou nakrájenou cibuli, byl by to stejný nesmysl jako v případě, že si člověk zamilovaný do řízení auta koupí autíčko šlapací…
    Mrazák beru jako prostor pro uchování části vypěstované úrody nebo kuchyňských „přebytků“. Úvaha byť o sebekvalitnějším mraženém zboží je pro mne ztrátou času. A uvažovat o něčem jako je mražené suši – to opravdu nehodlám :-(

  12. Vařím ráda a přesto (nebo dokonce právě proto) se mi občas nějaké kupované ingredience z mrazáku hodí. To není lenost, ale když přijdu v půl osmé hladová z práce, tak není čas na hrdinství připravovat vše od píky. A konkrétně ve Francii navíc vím, že mají ty věci moc dobré.

  13. Krájená mražená cibule je samozřejmě extrém, to je podobné, jako si nikdy nekoupím loupané brambory. Suši samozřejmě také. Ale přesně jak psal Kytka nebo Martina, kvalitní zamražená zelenina rozhodně někdy není na škodu. Mimochodem, minulý týden jsem se byl podívat v Marks&Spencer na Chodově, neodolal jsem, koupil jsem si Hot Chocolate Fudge Puddiing. Britský čokoládový pudding (tzn. spíš koláč než pudding). Zamražený, určený k rozpečení v troubě. Rozpekl jsem ho a .. klidně mě kamenujte.. byl naprosto božský. Čokoládová bomba. Nerozumějte mi špatně, já určitě nechci obhajovat plošné vaření z polotovarů, ale fakt nemám čas a možnosti zkoušet všechno doma sám od píky. A když už, tak je docela fajn, pokud někdo nabízí něco, co je z kvalitních surovin a kvalitně zamražené.

  14. já myslím, že tady nikdo nikoho za mražené věci nekamenuje, proč taky. jsou potraviny, které jdou mrazit výborně a třeba zmrazení je pro ně nejlepší možný způsob konzervace, aniž by ztratily chuť a texturu. ale na druhé straně jsou věci, které z mražáku nemůžou dobře chutnat a pokud ano, tak za cenu aditiv nebo nastavování… ;)

    co mi přišlo jako úlet je opakovaná kompromitace té rubriky neoznačeným reklamním článkem. kdyby byla alespoň té dobré vůle a vyznění napravila uvedení alespoň jednoho dvou konkurentů…, dalo by se to strávit lépe, ale prt :)

  15. Samozřejmě nechci nikoho kamenovat za mražený hrášek, křehké nebo listové těsto (nejlépe rozválené :- ) nebo třeba vakuované bagety určené k pečení.
    Ten článek ale vyzněl naprosto jinak. :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.