Pardubice, Hradec, Litomyšl - vaše tipy? RSS

Štítky: ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. pěkně prosím o tipy na zajímavé kulinární lokality, ve kterých se dají kulit bulvy :)

    hospody, stánky, tržnice, řezníci, cukrárny, kavárny? čím šílenější tipy, tim lepšejší! děkujů :)

  2. V Litomyšli jsem kdysi navštívila restauraci hned u zámku, ale za Boha si nevzpomenu na název :-( Bohužel byla otevřená asi týden a nás bylo dvacet hladových krků…

  3. V Litomyšli pod klašterníma zahradama hned vedle namesti otevreli opravdu pekny designovy hotel Aplaus. Vse vypada velice slusne, ale personalu chybi trenink, mysli si o sobe vic nez vedi o usluznosti a prijemne komunikaci.
    Jidlo jsem mel moznost ochutnat jen jeden chod a i pres kvetnaty nazev, chut na taliri nebyla zadny zazrak, tak ze take chybi zkusena ruka profesionala, ktery bude v kuchyni vladnout. V kazdem pripade design hotelu me maximalne potesil ve meste, kde nejlepsi hotel hvezda – je na urovni komunistické ubytovny.

  4. Tak jsem jako rodily hradecak byla sama zvedava, jaka doporuceni tu najdu, ale smutne koukam, ze maly pocet odpovedi na tuto otazku odpovida smutnemu stavu poptavanych zarizeni… Nabidka odpovida poptavce, kraluji tu zejmena poledni menu za levne ceny. Obavam se, ze ani po dlouhem premysleni Vam nemam v HK co doporucit – tedy ne v kvalitativni kategorii, ktrea vas asi zajima. Hodne oblibena je tu hospoda Na Hrade, kde vari hlavne ceskou kuchyni – http://www.nah­rade.unas.cz. Ale ne pres poledne, to vari menu a je tam blazinec. Maji i nekuracky prostor. Nedaleko od ni na Velkem namesti se nachazi nekolik prumerne dobrych restauraci – italska Cartellone (www.cartellone.cz) nebo U Knihomola s proslulym vertikalne pojizdnym barem mezi dvema patry (www.uknihomola.cz). Pry je dobra Šatlava v Dlouhe ulici (rovnez u Velkeho nám.) – zatim jsem nebyla, takze nemohu potvrdit. Jistotou ocekavaneho je Potrefena husa na tride CSA, velmi prijemna obsluha, rovnez nekuracky prostor. No a jelikoz pozadavek zni cim ulitlejsi, cim lepsi, navrhnu jeste reminiscenci na doby minule, klasicky „mlicnak“ na Ulrichove namesti, ktery zde pretrval odnepameti a kam jsem jako mala chodila na jahodove pohary.
    Kafe si v HK nedavejte, dobre neni nikde. FAKT nikde. Vazne:( Jedine snad v retezci Coffee a Co v nakupnim centru Futurum.
    Pokud tu v regionu objevite nejakou perlu, budu vdecna za doporuceni.

  5. Hmm a jeste ujde Ceska koruna – http://www.uceskekoruny.com, a pokud mate radi i hezkou architekturu tak nedavno zrekonstruovana restaurace v Okresnim dome od arch. J.Kotery – http://www.restaurantkotera.cz.

  6. Jo, hradecký votroci… Na rohu Švehlovy ulice a Masarykova náměstí je docela velký podnik, který nevím, jak se jmenuje. Ale nepřehlédnete ho, bývala tam kdysi cukrárna, dnes je tam i zahrádka. Výborný boršč, nadupaný surovinami a masem, pečivo v ceně. Servírka z kategorie „zralé“, nám už při výběru jídla dala najevo, že pánem je tam ona. Podotýkám, že tam není nikterak levno. Ani po urgenci, aby dodala „pečivo v ceně“ nepřinesla ni ošatky a tvářila se tak, že jsem si ji dokázal velmi dobře představit v holínkách a s bičíkem v ruce. Děkuji, nechci. Její o generaci mladší kolegyně sice s úsměvem vše napravila, ale – no však víte.
    Na kafi jsme byli nahoře na náměstí v jakési docela nóbl restauraci. Příjemné posezení v zahradě, ale. Obsluha zjevně nezapracovaná, s vítězoslavným výrazem na tváři nám „garson“ sděloval, že zmrzlinky jsou čerstvé, včera je právě dával do mrazáku. Svatá prostoto! Moji méně mlsní souputníci si dali tedy pár plastových pohárů s čímsi, kde E rovná se smrt krát nekonečno na druhou a já se šklebil jako Kotěra, když mu v muzeu špatně udělali dveře. Prý je truhlář třikrát předělával. Kdeže loňské sněhy jsou a v Hradci Králové zvlášť.

  7. Občas jezdím v Hradci na Slezském předměstí okolo stánku poblíž polikliniky s názvem Polské uzeniny (myslím v Jižní ulici), kde mají mimo uzenin i ryby. Bohužel vždy mimo otevírací dobu. Nemá měkdo zkušenost s tímhle podnikem? Vím že tyto výrobky si lidé z Polska vozí z Klodska ap., ale máte zkušenost s tím stánkem?

  8. V Hradci nic pořádného není… ale ten mlíčňák na Ulricháči opravdu ujde, je pořád jak ze starejch časů, nedávno jsem tam šla cestou od doktora a pani u mého stolečku si dala vaječnou smaženku s mléčnym kotejlem:))
    Další podobný podnik je o pár set metrů dál – pekárna na Baťkově náměstí, mají tam dobré celozrnné rohlíky (se třemi druhy posypů) a vážené saláty. Jíst se tam dá ale pouze na stojáka…

    Jinak oblíbená běžná restaurace je „čína“ na Gočárově třídě, bývalý Avion. Je to tam rychlé a zatím jsem to měla snad vždycky dobré.

    Po kafích teď nechodim, jsem těhotná a snažim se to s kafem nepřehánět, ale naši tvrděj, že za poslední dobu nejlepší kafe v Hradci je na pěší zóně (Švehlova ulice), kde mají Illy, vývěsní znak kávy trčí do ulice…

  9. V poslední době velká spokojenost se zákusky z mrňavé cukrárny na Palackého ulici – naproti restauraci Okresní dům, ve stejném bloku jako je z druhé strany (třída ČSA) Česká spořitelna.

  10. V Pardubicích cukrárna Senecio na ul. 17. listropadu. Moc dobré zákusky a dezerty, óó ten čokoládový dort, hned bych si dala, jen to mám z Brna trošku dál ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.