Pití přes brčko RSS

Štítky: ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Je pravda, že se pitím alkoholu přes brčko člověk rychleji opije nebo je to blbost? Pokud je to pravda, čím to je?

  2. Myslím, že je to celkem logické.
    Brčkem vypijete na jedno zatáhnutí větší objem tekutiny – než jedním loknutím, takže se rychleji opijete. Zkuste si udělat test. nalejte si něco dobrého do sklenice, upíjejte jen tak a potom pijte brčkem.

  3. Já měla dojem, že se alkohol při pití brčkem vstřebává už přes sliznici v krku a tudíž se člověk opije mnohe rychleji…ale nejsem si jistá, jestli to není pověra:-)

  4. Taky myslím, že je to jen tím, že brčkem člověk vypije ten obsah sklenice rychlej. Slyšela jsem sice i teorie, že jak člověk saje brčkem, vytváří se v puse podtlak a alkohol se vstřebává sliznicí víc, ale přijde mi to jako nesmysl.

  5. Pokud si dobře pamatuji látku z anatomie, tak alkohol se vstřebává v žaludku a to prakticky ihned. O tom, že by se vstřebával v dutině ustní či krku nevím. Ale třeba se pletu. ;-)
    To bychom byli po každém použití ústní vody s alkoholem pěkně zmatlaní. :-)
    Jdu to prubnout s Raspberry Caipi.

  6. Za mého mládí kolovala též fáma, že se jeden nezřízeně opije, když jedno pivo pozře malou lžičkou, tj po malých častých dávkách. Nikdy jsem to neviděl a mám své pochyby.

    Slyšel jsem, že ruští tvrdí alkoholici si nakonec, než se do němoty opilí svalí na zem, potřou alkoholem svou vyholenou lebku. ?

  7. 6. :-)
    jednou na dovolené v Chorvatsku jsem soutěžila v „pojídání“ piva lžičkou. Piva chorvatského, Karlovačko. Náš tým vyhrál. Opilá jsem nebyla. Piva byl skutečně plný talíř. :-)))
    Šílenci, bažící po opálení do hněda se natírají špiritusem. Hm…

  8. Otázka jak do Brainiacu. Kdesi jsem četl článek o nezletilých slečnách, co si tampóny napuštěné vodkou zavádějí.. no eh, co já vím kam se tampóny zavádějí :). A taky se tím opijí. Přes sliznice se alkohol vstřebává docela dobře, žaludku netřeba. Ale jinak na to Pivli kápla nejspíš správně. To, že přes brčko pije člověk rychle, bych viděl jako hlavní důvod, čím rychleji to do sebe člověk naklopí, tím je to horší… a hledat důvody jinde pak už nemá smysl :)

  9. 8: nezdá se mi to, kdysi jsem vypil dvě desítky brčkem a cítil je podstatně víc, než kdybych je vypil na ex a rychleji to rozhodně nebylo (kolem stolu kolovala funkce „šéfa sání“ a mezitím byla vždy krátká pauza, na to druhý pivo jsme museli čekat), takže tam musí fungovat ještě něco jiného. Nevylučuju placebo efekt nebo únavu, bylo to v 97' a pomáhali jsme s úklidem po povodních, ale rozhodně to nebude jen o rychlosti. Jinak bysme možná ten pivomléčnej koktejl na závěr nedali.

  10. 8: V Brainiacu to skutečně řešili, pokud si správně pamatuju, tak se rychlejší opití přes brčko neprokázalo, protože člověk toho zase stihne míň vypít… :D

  11. Trošku mimo téma – máte někdo tušení, kde se koupí slaměná brčka? Dík za info

  12. Ptal jsem se na to kamarada lekare, tvrdi ze na rychlosti a intenzite opilosti nezalezi na zpusobu jakym se to pije, zalezi jen na tom co a kolik se pije.

    Rychlejsimu opiti pomuze treba oxid uhlicity, protoze zpusobi prekrveni sliznice a tim padem i rychlejsi vstrebani.

  13. 12: To by mohlo být řešení, podtlak při sání by mohl překrvení sliznice v ústech způsobit taky.

  14. 11: obcas byvaji na aukru http://www.aukro.cz/…balicku.html

  15. Zajímavé, kolik existuje teorií… jestli na to téma pan C. nakonec nebude muset vypsat SCUK, půlka lidí s brčky, půlka bez :)

  16. 12: Jak jsem psala nahoře, o tom podtlaku jsem taky slyšela, ale fakt nepřijde mi to jako pravděpodobné vysvětlení. Podle mě by množství alkoholu vstřebané přes sliznici v puse bylo úplně zanedbatelné k množství alkoholu vstřebaného později v žaludku. Teda pokud by každé loknutí někdo „neválel po patře“ půl hodiny :o)

  17. 12. + 13. to je sice hezký, s tím podtlakem, ale alkohol se skutečně vstřebábá až v žaludku (část) a v tenkém střevě. Vykloktejte si frťanem pusu. Pokud to teda vydržíte. Já skoro ne, používám i ústní vody bez alkoholu. I když budete kloktat dlouho, účinek alkoholu se nedostaví žádný. Pokud to tedy vyplivnete. :-)

  18. Pockat pockat, ja o podtlaku nic nepsal!

  19. 18.: podtlak – viz komentáře 4.+13.+16. Vstře­bávání alkoholu sliznicí dutiny ústní – viz kometář 12. a další.

    Oxid uhličitý, stejně jako cukr vstřebávání alkoholu urychluje.

  20. 19 – no já ale právě o vlivu podtlaku pochybuju, podle mě se člověk pitím přes brčko neopije rychleji ani víc než když do pije normálně.

    Co intenzitě a rychlosti pomáhá je CO2, takže chci-li se rychleji a víc zkalit, vrznu panáka rumu do coly a je už jedno jestli to exnu nebo vycucám brčkem.

  21. 20. : však já netvrdím, že jste pro podtlak.

  22. Tohle je opravdu rozšířená fáma, mnohokráte však už vyvrácená ;)

  23. Ptali jsme se jednoho barmana, proč se dávaj do pití dvě brčka a on nám tvrdil, že to je pouze proto, že to člověk strašně rychle vypije a za chvíli si objedná další pití. Takže bych si tipla, že brčkový efekt bude opravdu jen v rychlosti.

    Jinak o opití přes tampón už jsem také slyšela od kamaráda Švéda – tampón si ale nestrkali tam, kam si ho ženy většinou zavádějí, ale více směrem k tomu střevu;))
    Tvrdil, že to funguje. Ale oni Švédi mají to „státem kontrolované chlastání“, takže možná byli tak očarený z toho, že se dostali k alkoholu, až se cejtili opilí…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.