Malý cuketkový fígl RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nic světoborného, jde o smažené cuketky, ale nemohu se nepodělit o malé vylepšení:
    Nakrájet na 1 cm plátky. Jednu stranu posolit, opepřit a potřít česněkem rozetřeným se solí. (Množství záměrně neudávám – dle chuti). Za chvíli sůl způsobí výron šťávy. Tu ponechat a zasypat hladkou moukou.
    Rozehřát pánev, rostlinný olej (dal jsem slunečnicový). Opéct cuketky pomoučenou stranou nahoru. Pak je obrátit a „prázdnou“, nyní opečenou stranu poprášit uzenou paprikou (ze Španělska). Nechat zezlátnout jejich pomoučenou tvář. Přebytek oleje odsát papírovým ubrouskem. Baštit teplé.

    Lahoda a jednoduchost sama. Lehce to upomíná na bramborák, bez jeho těžkosti.

  2. Skoro jako jeden italský recept, kde se plátky cukety jen obalují v mouce s vodou. Vznikne takový zdravější chips. Solí se po osmažení.

  3. 1R: to vůbec nezní špatně, s tím česnekem, vyzkouším

  4. To se mi líbí, píšu si ;-)

  5. Super, díky za tip, zrovna mám v lednici dvě obrcukety, tak už vím co s nimi..

  6. Mr. 1-R zkusil jsem Vas recept kdyz jsou zucchinky cerstve a dobre ocesnekovane, tak to je uplny bramborak – zucchorak.
    Ted je ten zuchini time doporucuji navstivit http://basic-recipes.com/…zucchini.htm
    Trochu vedle. V jednom Vasem prispevku uz nevim kde jsem cetl o „privit shredder“ . Mam te hedge dost a kdyz ji ostriham tak vznika otazka „Kam s nim“, do plastikovaho pytle a na mestskou skladku. Neprodava se shredder nahodou pod jinym jmenem, resp. kdo to vyrabi a pod jakou znackou. Googloval jsem same paper shredders.

  7. D-man, pokud nemůžete najít shredder, zkuste hledat crusher. (-:

  8. 6: D man: zkuste Garden Shredder. Google vám poskytne přes půl milionu hesel. :-)
    Když už jsme u toho: v případě, že budete „šredit“ – doporučuji postřižiny nechat den nebo dva ovadnout a oschnout. Příliš šťavnaté proutí má tendenci ucpávat výfuk (alespoň u mého už 15 let starého Alco).

    Těší mě, že se vám cuketky povedly.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.