Pomalý hrnec RSS

Štítky: ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Uvažuji o koupi pomalého hrnce. Může mi někdo doporučit nějakou osvědčenou značku?

    Doplňující otázka: Lze tu keramickou nádobu dát do trouby, aby se dodělala kůrčička?

    A ještě jedna: Odpřisáhnete mi, že se opravdu nemusím bát opustit byt, zatímco hrnec vaří? Co když přijde bouřka?

  2. Chtěla bych oživit tento příspěvek, protože by mne to taky zajímalo. Prosím prosím, vážně nikdo nevíte nic o pomalých hrncích?

  3. Tady je toho poměrně dost: http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?….

  4. Co přesně byste chtěla vědět? Já jsem se žádné rady nedočkala, tak jsem si ho prostě koupila a učila jsem se za pochodu. Pokud jde o značku, v ČR stejně moc na výběr nemáte. Já mám tento: http://bionaire.cz/…/scri500.htm

    Stál 1 990 Kč. V Německu bych pomalý hrnec pořídila za polovinu a ještě bych mohla vybírat z mnoha značek. Ale jinak moc důvodů k nespokojenosti nemám. Hrnec mi šetří mi a mám moc ráda měkká a šťavnatá masa, takže si nestěžuji. :)

  5. Hlavně by mě zajímalo, jestli opravdu ráno nandám věci do hrnce a klíďo píďo odejdu do práce a nechám ho samotný vařit. Jestli vám to z něj chutná, tj. není to přehnaně „dietní“ na chuť. A jestli se vám vyplatil, tím myslím, jestli ho fakt používáte, jak často? – nebo se vám na něj doma jenom práší, jak se to často stává s různými novinkami do kuchyně :-) Díky.

  6. Z toho, že bych nechala doma hrnec zapojený do elektřiny a odešla bych si, jsem také měla strach, ale už nemám. Přesvědčila jsem se, že je to asi tak nebezpečné jako nechat zapnutou ledničku. Ještě stále tedy nevím, co by se stalo, kdyby uprostřed vaření vypnula elektřina, ale docela mne uklidňuje, že v USA, kde je tento hrnec velice populární, dosud – podle dostupných informací – neproběhl žádný soudní spor kvůli tomu, že by někdo vyhořel apod.

    Pokrmy z pomalého hrnce nám chutnají velice. Dietní jsou, ale to vím jen já (protože vím, co tam dávám). Strávníci to nepoznají, protože jídlo je šťavnaté, výrazné a plné chuti.

    Hrnec používám tak dvakrát do týdne. Příklady jídel z poslední doby:

    • bigos,
    • něco jako cassoulet (kuřecí maso, bílé fazole, libová klobása, nastrouhaná zelenina),
    • kuřecí závitky,
    • libové vepřové s kapustou,
    • guláš,
    • masové vývary a polévky,
    • boloňská omáčka,
    • španělské ptáčky.

    Dělám v něm v podstatě vše, co jsem kdysi dělávala na sporáku (kromě příloh).

  7. Díky moc, Jano. Dost mě to nalákalo. Myslím, že do toho půjdu :-)

  8. Rádo se stalo.

    Dost receptů najdete na http://www.labuznik.com. Pokud umíte německy, můžete zkusit i http://www.wunderkessel.de/…er-crockpot/, ale pro mne osobně tam mnohé recepty jsou nepoužitelné (resp. slouží jen jako velmi přibližná inspirace), protože Němci snad do všeho přidávají smetanu na vaření.

  9. Zpětně jsem pročetla vlákno Co budete mít dnes na stole? a před několika dny tam padla otázka na rillettes v pomalém hrnci. Nechci se tam odchylovat od tématu, takže potvrzuji zde: jde to báječně. Dávám jen maso a sůl, žádnou tekutinu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.