Restaurace v Plzni RSS

Štítky: , ,

47 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Můžete doporučit nějakou slušnou, dobrou až výbornou restauraci v Plzni? Už jsem tam 5 let nebyl, tak už nemám „seznání“. Ideálně někde v centru nebo ne moc daleko od něj.
    Ď.

  2. Tak si odpovím sám :D Zatím jsem nezkoušel, ale mám to doporučeno ze 2 zdrojů, takže tam snad nikdo nedopadne jak sedláci u Waterloo.

    1. U Mansfelda – prý není co dodat http://www.umansfelda.cz/

    2. Budino – nekuřácká! http://www.budino.cz/

    3. Restaurante,ta­pas bar el Cid a Restaurant el Cid CORSO http://www.elcid.cz/

    4. Agnus Steak House http://www.angus-farm.cz/…steak-house/

    5. Slunečnice – pro milovníky zdravé výživy http://www.slunecnicezdravavyziva.cz/default.asp

    6. JJ Grill-bar – naproti Slunečnici, prý mají denně čerstvá kuřata

    7. San Marino http://www.sanmarino-pizza.cz/uvod.html

    A názavěr přidám jedno nedoporučení od kamaráda z Prahy. Je častým a spokojeným návštěvníkem Pizzerie Detaillo na Floře a tak vyzkoušel i v Plzni v centru Plaza a zde je jeho postřeh: .....a tak na nás jediné drobné vzrůšo čekalo v Pizzerii Detaillo v nákupáku Plaza Plzeň, kde by pan Pohlreich z výborného pořadu Ano, šéfe musel dostat minimálně infarkt. Tak hnusnou pizzu jsem už dloho neměl na talíři a ani salát nebylo možné hodnotit jinak než jako “nechutný”.

  3. 2. K doporučeným: Slunečnice je spíš obědový bufet, jídlo si odnesete na tácu ke stolu, jinak pěkné prostředí, jídlo docela dobré, ale žádná špička, zejména dušená zelenina bývá v kvalitě ze školních jídelen. Angus Steak House – bývá pěkně zakouřeno, jídlo dost průměrné kvality. U Mansfelda – hospoda spíše pro turisty, dávají dost malé porce. Ostatní moc neznám, ale asi bych volila Budino nebo El Cid, ale nečekejte žádné zázraky. Ještě bych do seznamu možná doplnila restauraci a mikropivovar v hotelu Purkmistr – http://www.purkmistr.cz/. Na Plzeň by se dala poměrně hezky vztáhnout debata, která tu proběhla o restauracích v Pardubicích.

  4. Hlavně čekám menší ceny než v Praze a také očekávám, že oběd přežiji bez zažívací sody a trávících problémů.
    A debatu, jako je k Pcím, jsem tajně očekával.

  5. Také bych doporučil vegetariánskou restauraci Anděl (http://www.andelcafe.cz/…elni-listek/). Ač masožrout, tahle restaurace se mi líbí a nějakou tu zeleninu také skousnu. A cenově mi přijde vcelku v pohodě. Je to cca 5min od Náměstí Republiky. Jen se hůře hledá, musí se do domu a do prvního patra.
    Mě osobně se třeba líbí i Angus Steak House, ale v tom se třeba s Luckou moc neshodneme.
    Špatně také nevaří u U velblouda (http://www.uctivanyvelbloud.cz) a ve Sladovně (http://www.starasladovna.cz). Obě posledně jmenované jsou takové variace na „středověkou“ kuchyni.

  6. Rád bych se vyjádřil jako ´´plzeňák´´ k výše uvedeným restauracím. Mansfeld – dobrá pivnice. Jídlo dobrý standard. El Cid už byl nahoře i dle, jak je na tom teď nevím. Angus steak house v Pražské. Kámen úrazu. Obsluha (ten) nemá chybu. Prostředí moc povedené, když si nebudeš všímat kouřících, křičících, sprostě nadávajících kuchařů a kuchařek. Jen bych podotkl, že je to nekuřácká restaurace. Ovšem s jídlem je to velká sázka do loterie. Někdy tak a někdy tak, ale dokáží Ti zkazit celý zážitek z návštěvy restaurace. Měl by se tam někdo z majitelů chytit za nos.. škoda, škoda, škoda. Slunečnice je zajímavá věc a určitě stojí za návštěvu, ale je to jen taková rychlovka. JJ Grill – opravdu povedená kuřata.Detailo – to snad ani nemůžete myslet vážně.. ztráta času. San Marino, tyhle porevoluční pizzerie – je to jedna jako druhá. Až někdo narazíte na dobrou italskou kuchyni tak dejte vědět. Už jen dobré těstoviny je umění a rozvařené těstoviny posypané eidamem jsem si na střední škole užil dost. Velmi dobré zkušenosti mám s hotelovou restaurací u Martina Straky v hoteu U zvonu. Jídlo, pití vše bez chyby. Zkrátka repre. Zajímala by mě ta nová provozovna s rybami? Máte nějaké info?
    Doporučuji ještě Na Parkáně, pivnice a vše k tomu potřebné tam dostaneš.

  7. Detaillo jsem psal jako odstrašující případ. Mě u nich nechutnalo ani v Praze (ale někdo si je zase chválí), ale kámošovi jo, ale i pro něj je ta plzeňská pobočka dost hrůůůza. Ostatní mi bylo doporučeno místními. Zatím jsem vyzkoušel jen Budino. Neměl jsem moc času, takže jsem si dal polední menu – jídlo nebylo špatné, ale dovedl bych si to přestavit lepší, ale prsíčko nic moc. :( Ale zase tam byla hezká servírka, takže 12 mrkví z 10 možných. lol

  8. 6. Nová provozovna s rybami: Myslíš U rybaříka? Už jsem to psala jinde: Manžel to má z práce kousek a tak se tam s kolegy zastavili. Je to spíš rybí obědový bufet (otevřeno do 17.00), ovšem porce jsou prý takové, že to ani chlapům, kteří sedí celý den u počítače, nestačí, a ceny jsou na Plzeň docela vysoké (pokud si vysloveně nedáš polední menu). Navíc prostředí nic moc.
    Angus: Já jsem netušila, že je to nekuřácká restaurace:-) Jakožto militantní nekuřák jsem tam cítila dým a myslela jsem si, že ho produkují hosté, a on je to personál:-)

  9. Já jen doplnim k angusu a steakům – nej steaky co sem jedl nebyl kupodivu právě Angus, ale penzion Stará Roudná (http://www.stararoudna.cz/), má to jen maličkou chybu, o kuchaři se mezi mými známými říká, že nerad dělá odřezky, takže se žádostí o 200 či 300 g steak nejspíš neuspějete
    jinak kousek vedle Budina je trochu luxusnější Gondola (http://www.restauracegondola.cz/), patří pod stejného majitele a provozovatele jak pivovar Purkmistr. Nicméně jak už někdo napsal výše, vždy závisí na kuchaři a na směně…

  10. add 6: Slušná italska retaurace je Tratoria Italiana , je kolmo na Slovanskou, vedle Bella Italia – jde se do ni asi po 8 schodech nahoru. Vlastni ji Ital a po domluve udela i cokoliv morskeho, vari bud on, nebo tam ma italskeho kuchare – kuracka :-(
    Za vyzkouseni stoji i restaurace na konecne tramvaje v Bolevci – Pulcinella

  11. Se vší úctou, když si objednám steak rare a dostanu well done, tak se na mě nezlobte, ale ten kuchař je buď úplný debil nebo nevim. To se mi stalo třikrát za sebou. Nemluvě o přílohách a o omáčkách. To je vrchol. Pokud si někdo otevře restauraci, tak musí počítat s tím, že za kvalitní personál vynaloží nějaký money. Je tu ještě jedna možnost, zaměstnávat cizince. S Angus steak housem jsem skončil.
    Jinak děkuji za radu ohledně ryb. Zkusím to v týdnu.

  12. 11. Personál v plzeňských restauracích je kapitola sama o sobě. Většinou se setkáte s naprostou neprofesionalitou (jídlo je vám servírováno přes hlavy ostatních hostů, dlouhá doba čekání na jídlo, někdy vám objednané jídlo vůbec nepřinesou atd.). Hrůza bývá i sledovat, jak se hlavně ženská část zaměstnanců potýká s pípou.

  13. když je personál milý tak člověk přehlédne cokoliv, vždyt to nejsou francouzské restaurace. Ale když jsou ješte arogantní, tak to mi vaří krev. Přece tam jsou pro nás, pro hosty a ne naopak. My živíme je a ne naopak..
    K těm pípám.. to je většinou humorné, když jsou servírky sexy a od piva, co chtít víc..

  14. Mě dostali nedávno v Posada Mexicana – ve 12 hodin v noci, když zavírají v 1 ráno ,mi obsluha oznámila, že už má umytý presovač a kafe tedy nebude. Další z kategorie otřesných je , když mi u Žumbery přinesou učet před pul desatou, protože v 10 zavírají a musí do te doby udělat kasu.

  15. Tak jsem dnes zkusil jídelnu U Rybaříka v ulici V Šipce.Zajímavý koncept. Čistý. Dal jsem si obědové menu za 89.- Výbroná cena. Polévka a lososové rizoto. Oboje mě potěšilo, jak cenou tak kvalitou. Tou hlavně. Chválím výběr kvalitních vín. Milá a ochotná holka za pultem taky chválím. Vytkl bych jen snad kuchařovo mastné vlasy bez čepice, ale to je jediné. Určitě stojí za zkoušku. Jen tak dál..

  16. Angus Steak House v centru jsem zatím nevyzkoušela, ale pokud máte chuť na dobrou „krávu“ doporučuji jejich staršího bratříčka v Soběsukách u Nepomuku. Autem jste tam za 1/2 hodinku a jídlo je fakt velmi dobré. Takže pokud výlet s papáním, zkuste tohle.
    Jinak ve městě chodím ráda do Anděla a jednou za občas stojí za to zajít si do Budina, to je dost nečekaný zážitek.

  17. To je trošku problém. Když si chci dát bifteček, tak k němu pivo nebo nějaké dobré víno a ne anti pivo nebo podmáslí, což bych jako řidič musel. :(

  18. Tento problém řeší v našich „absolut zero“ končinách asi leckdo :o(

    Jedna možnost je sebeobětování se v rámci osvěty a následná medializace mučedníka drakonicky trestaného za dvě piva, půl lahve vína apod.

    Jinak v podnicích mimo Prahu (zas až tolik jich není – U Koně, U Kastelána, U Červinků, Domov, Chez Miro … ještě bych pár vymyslel) se mi celkem osvědčilo brát s sebou například ještě jeden pár a nějak se u vodovody trápit střídavě. Dokonalé to zdaleka není, ale o mnoho lepší než jenom ve dvou, kdy trpí celá jedna půlka.

  19. Plzeň, neděle večer, krátce po skončení oslav osvobození:
    Nová (údajně velmi dobrá) indická restaurace v Dominikánské ul. zavřená. Budino také zavřené. Skončili jsme tedy v El Cidovi.
    Rajčatová polévka se zázvorem a crème fraîche (55,–) výborná, doporučuju. Následovala pražma (255,–): bylo znát, že není nějak extra čerstvá, takže maso bylo místy rozblemcané. Chuťově ok, byť na úpravě by se dalo hodně zapracovat. Místo klasické oblohy byl naštěstí dobře ochucený salát. Obsluha zapomněla talířek na kosti – další známka toho, že tu ryby asi příliš nefrčí. Slečny si daly Pechuga de Pato a Pechuga de Pollo a docela si to pochvalovaly.
    Okolo desáté personál začal s uklízením a když jsme si chtěli dát dezert, číšnice nám odpověděla klasickou frází, že kuchyně už je zavřená a v podtextu zaznělo ono známé: „nepruďte a jděte!“ Takže value for money ve výsledku nic extra…

  20. ↪ 19 kuba.biker: Nám se v Plzni osvědčila restaurace Zlatý drak. Asi je to momentálně nejlepší asijská restaurace v Plzni, jejich pho nikdy nezklamalo, výtečné jsou i krevety v těstíčku. Navíc oceňuji velký nekuřácký salónek a to, že v restauraci se díky velkým akváriím (a bombastické výzdobě;-) zabaví i znudění výrostci (kromě toho u omladiny teď evidentně letí Asie, všude se povaluje Ninjago, kdo nekouká na Takešiho hrad a Ninja faktor je nula a kdo se nenají hůlkami, je společensky znemožněn).

  21. ↪ 19 kuba.biker: z vašeho popisu to vypadá jako extra #fail a nerudnost ze strany personálu…

  22. Máte někdo zkušenost se ZEKE sushi? Už několikrát mi tenhle podnik někdo doporučoval.

    ↪ 20 Lucka_B: Taky jsem na Zlatého draka slyšela chválu.

  23. ↪ 22 kacka_zvykacka: http://www.zekesushi.cz/

  24. Lucka B.: díky za tip, až se zase objevím v Plzni, zajdu vyzkoušet.
    pan Cuketka: nerudnost je (zejména v kontextu českých reálií) příliš silné slovo; spíš řekněme neprofesionalita. Respektivě takhle: výkon personálu by byl ok, ovšem jen za předpokladu, že by se to celé odehrávalo kdesi v hostinci Na růžku. El Cid je ovšem restaurace trochu jiné kategorie, takže bych očekával, že tam bude personál vycepovaný.
    Ten závěrečný kec o „zavřené kuchyni“ je ale samozřejmě totální faux pas. Za tohle by měl následovat okamžitý vyhazov. Číšník by měl ctít zásadu „náš zákazník – náš pán“ a měl by se snažit mu vyjít co nejvíce vstříc. Krom toho, položit na talířek dortík, nebo kopeček zmrzliny, to snad zvládne i servírka, ne? K tomu přece není zapotřebí kuchař…

  25. Potrefená husa – Martinská
    Restaurace Bohemia na nábřeží -jídlo dobré, obsluha taktak
    Zlatý drak – Americká
    Indická restaurace- Dominikánská ul.

  26. Ještě jedna slušná indická je v Lochotínské ulici, trochu „rustikálnější“ než v Dominikánské.

  27. Ad indická restaurace v Dominikánské: Poslední návštěvu nám totálně pokazil přítomný kuřák vedle u stolu, který si „vypaloval zobák“ během toho, co jsme si vedle dovolili jíst a potom si dal další cigáro ke kávě. Raději budeme svoje peníze utrácet jinde…

  28. Já tam chodím dost často, je tam menší část kuřácká a větší nekuřácká, a protože jsou stoly dost daleko od sebe a asi i kvalitní odsávání, kouřením mě nikdy nikdo neobtěžoval. Asi jste si nevšimli a sedli si do kuřácké… Jinak jídlo mě nikdy nezklamalo, ceny slušné

  29. Indické jídlo v Plzni – ráda bych se podělila o čerstvý zážitek. Autentická indická kuchyně, skvělá chuť, cit pro koření a hlavně kuchař hrdý na své jídlo a vdečný za spokojeného zákazníka… toho všeho se mi dnes dostalo při návštěvě Nebezké čajovny v Plzni v Sadech Pětatřicátníků, kde každý den od 12 do 16 vaří Jirka Mucha domácí indické jídlo. Dnes byly na jídelníčku zeleninové kofty v lahodné omáčce tak jak se jedí v Rajasthanu, připravené s maximální péčí a v souladu s tradicí indické pohostinosti. Recepty, podle kterých se tu vaří, získal kuchař osobně při svých cestách do Indie od přátel. Vaří se vždy jen jedno jídlo, platíte cenu za jednu porci bez ohledu na to kolikrát si tu dobrotu přidáte. Milá společnost kuchaře, který zajišťuje zároveň obsluhu hostů, rád vysvětlí původ receptu, přidá zkušenosti s indickou gastronomií, zvyky a životem v indických domácnostech :)

  30. ↪ 29 k2: Omlouvám se, jsem ostuda správný název je Nebeská čajovna – jo, jo chci chválit a udělám hloupý překlep :(

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.