Čokoláda RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Proč je u nás v Česku stále tak málo míst kde lze koupit opravdu kvalitní čokoládu? Jinak se k nám dováží už kdeco, ale dobrý obchod s velkým výběrem čokolád tady prostě není(myslím opravdu kvalitních čokolád z kvalitních kakaovníků a bez rostlinných tuků, vanilinů ap.). Dejte prosím vědět když na nějakou dobrou čokoládu v Čechách narazíte, případně doporučte obchody u našich sousedů pokud možno co nejblíž hranicím.

  2. Taky neznám žádný kamenný obchod s kvalitní čokoládou. Ovšem znám jeden jeden internetový obchod, který se bude otevírat v lednu 2010 na adrese http://www.cokoshop.cz.
    Doufám, že se nám vše podaří a o čokoládu bude zájem ;)

  3. na kvalitní čokolády v Praze mám tři tipy: obchod po pravé straně hlavní ulice z Anděla na Palackého most, Al Cafeteiro u Míráku a biobchod v DBK na Budějovické. Za další tipy budu taky vděčný

  4. Já si kupuju čokolády v NaZemi na Bělehradské – mám nejraději férovou Xoco se zeleným čajem.

  5. Díky za tipy, já už mezitím také něco posbírala, tak např. na Maltézském náměstí 12 v Praze 1 je Gourmet boutique – café Lui et Lei a tam prodávají čokolády jedné z nejoceňovanějších čokoládových značek na světě Amedei. V cukrárně St. Tropez ve Vodičkově ulici 30 v Praze 1 prodávají čokolády Valrhona (tyto čokolády jsem ale viděla i na několika dalších místech). Dále jsem se asi před měsícem dověděla o existenci e-shopu se světovými čokoládami http://www.cokobanka.cz kde mají úžasné čokolády Michel Cluizel, Francois Pralus, Domori, Bonnat a další a nedávno spustili také čokoládový e-shop http://www.svetovacokolada.cz kde zas mají moji oblíbenou Venchi 75% (a jiné). Jo a nedávno se tady psalo o nové čokoládové cukrárně na Smíchově, ještě jsem tam nebyla, ale podle jejich webových stránek se zdá, že tam bude kvalitní čokoláda také k dostání.

  6. Valrhonu jsem viděl i ve Freshi na Bělohorské, takže by ji mohli mít i v Seafoodu v Paladiu.

  7. Mám další úlovek! To jsou teda věci, dvacet let nic a letos najednou se s čokoládami v Česku roztrhne pytel :-) Dnes jsem objevila v pasáži Slovanský dům stánek s čokoládami Coppeneur, které znám z Německa. Koupila jsem si na zkoušku dvojbalení čokolády Chuao 70%, které je zajímavé tím, že ta samá čokoláda (stejného původu a stejného obsahu kakaa) je zde ve dvou verzích, jedna tabulka je konšovaná 70 hodin a druhá 100 hodin. Zatím jsem neochutnala, ale myslím, že je to zajímavý nápad, uvidíme jaký to dělá rozdíl v chuti.

  8. Kdo si chce pochutnat na opravdu dobré bílé čokoládě, doporučuji tu z M&S. Stojí 39,–Kč, není sice z řady fair trade, pochází ze Švýcar a obsahuje pouze kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr a rozemleté vanilkové lusky. Je výtečná! Tedy…byla. ;-)

  9. 8. Fair trade je zlo!

  10. Valhronu kupuju v illy café na Jindřišské. Pak Leonidas má dobrou čokoládu.

  11. To jsem netusila, ze Illy ma s Valrhonou kameny obchod… Mame celkem solidni sortiment Valrhony v nasem internetovem obchode http://www.cokoshop.cz

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.