Nový Dahab RSS

Štítky: , , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. je otevřen místo perfect restaurantu v soukenické. ještě jsem nebyl, ale moc mě zajímá, jaké budete mít s novou lokalitou a provozem zkušenosti :)

    http://dahab.cz/

  2. Takže kluci v akci si kompletně sbalili hračky. Trochu škoda, byla jsem u nich víckrát, ze začátku super,časem šla kvalita dolů. Potenciál měli dobrej.

  3. Tak to moc rád zkusím.
    Do Perfectu jsem občas zašel a vždy spokojenost.
    O. Slanina má teď restauraci v Běchovicích. Mojehospoda.cz a první návštěva určitě nebyla poslední! Doporučuji!

  4. Dlabka:

    díky za tip :) jen doplním správnou adresu:

    http://www.moje-hospoda.cz/

    (a přidávám jí samostatné vlákno)

  5. Tak jsem dnes byla v novém Dahabu. Mělo se jít večer, ale pracovní povinnosti to nedovolili, tak jsme se tam doplácali až dnes. Bohužel návštěvě předcházela návštěva Lokálu. A protože jsme byli moc spokojení,ihned jsme viděli ty rozdíly. Obsluha,jež čeká opřená o zábradlí,než si vyberete z meníčka,mě nebaví. Ostatně mě podráždili hned na začátku, když nás snad pět minut ignorovali. Chtěli jsme jen kávu a desert. Z nabídky arabských káv měli jen jednu,z desertů měli dva. Odůvodnění : " My jsme byli v Dlouhé 33 a teď už tam nejsme a proto tohle už nemáme." Aha, tak to jo. Jinak to tam mají docela hezky udělaný,ale původní Dahab byl o moc víc útulnější.

  6. Tak to mě velmi mrzí…byli jsme vyhnáni ze zavedené restaurace nepřemožitelným kolosem Ambiente. Tři měsíce jsme hledali náhradní místo a pak jsme během jednadvaceti dnů sa vypětím všech sil přenesli Dahab do Perfectu v Soukenické. Čeká nás opět dlouhá a těžká práce. Potřebujeme Vaši podporu a za kritiku jsme vděčni, protože nám pomůže opět se postavit na nohy. Po grandiózním podrazu pana Karpíška a Židovské obce to je věru nelehké. Možná se na dnešní situaci podepsala únava skromného, ale pevného týmu. Věřím, že s kvalitou servisu však i přesto, že nejme dotování z fondů Evropské unie, půjdeme neustále nahoru a nalezneme na vašem fóru i pozitivní hodnocení. Děkujeme a budeme se těšit na Vaše návštěvy.
    Luboš Rychvalský, zakladatel

  7. – nepřemožitelný kolos

    • s vypětím všech sil
    • potřebujeme Vaši podporu
    • opět se postavit na nohy
    • grandiózní podraz
    • skromný, ale pevný tým
    • evropské fondy

    Slušný výkon:-)

  8. A o co Vám jde?

  9. O tu šílenou rétoriku…

  10. :-)

  11. Chápu,že stěhování restaurace je těžké. Jako kuchař jsem na vlastní kůži zažila dvakrát. Ale naše restaurace byla zřejmě podporována ( asi Židovskou obcí ;-)) , protože nám se nestalo,abychom po otevření měli jen torzo meníčka. Také nám se stalo,že jsme byli přemoženi někým, kdo měl v kapsách více než naše firma. S tím nic nenaděláte, tak to chodí. A co jsem nenapsala a měla napsat, že káva byla tradičně výborná a chalva též. Za vyzkoušení rovněž stojí polední menička, tři chody za 99 kaček.

  12. dahab:

    cením si vaší přítomnosti zde na fóru a vstřícné komunikaci vůči hostům. dovoluji si vás ale upozornit, že toto rozhodně není prostor k očerňování konkurence nebo kohokoliv jiného. 1) je to trapné 2) není to fér 3) kvůli tomu tady diskuze rozhodně není

    Obchodní zákoník – § 50 Zlehčování (Díl II: Nekalá soutěž)

    (1) Zlehčováním je jednání, jímž soutěžitel uvede nebo rozšiřuje o poměrech, výrobcích nebo výkonech jiného soutěžitele nepravdivé údaje způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu.

    (2) Zlehčováním je i uvedení a rozšiřování pravdivých údajů o poměrech, výrobcích či výkonech jiného soutěžitele, pokud jsou způsobilé tomuto soutěžiteli přivodit újmu. Nekalou soutěží však není, byl-li soutěžitel takovému jednání okolnostmi donucen (oprávněná obrana).

  13. [12] tento pitomej paragraf by si zaslouzil radikalni zlehceni =)

  14. Na otevírání/znovu-otevírání restaurací (a to obecně, nejen Dahabu) nechápu jednu věc. Proč se ty restaurace otevírají, když ještě nejsou na provoz pořádně připravené? Jsem z jiné branže a taky se nám stává, že před finálním jednáním s klientem se všechno nestíhá, ale stihnout se to musí a ten klient nesmí nic poznat. Když přijdu do nové/přestěhované restaurace s natěšeným očekáváním a budu mít na výběr 1 arabskou kávu a 2 dezerty, tak mě to zklame a buď půjdu příště jinam, nebo aspoň nějakou dobu počkám, než se restaurace „zaběhne“. Přijde mi to od vedení restaurace jako dost riskantní tah – pouštět dovnitř lidi, když mi kus menu chybí.

  15. MichaL Sänger:

    ne ne, paragraf je super ;) pokud firmy nemají samy dost rozumu, aby nepsaly do diskuzí tyhle (offtopic až za hrob)nesmysly, proč ho nepřipomenout?

  16. Nevíte někdo, co se stalo tentokrát?
    Web Dahabu (www.dahab.cz) se už nějakou dobu nachází v nějakém záhadném stavu (chyba 403) a slyšel jsem, že skončili.

  17. Byl jsem v Soukenické před týdnem, prostory jsou prázdné a na výkladcích nalepená zvětšená hodnocení z diskuse na Alakarte – asi na rozloučenou. Smutek – chodili jsme tam rádi, snad to někde pan Baklažán obnoví.

  18. ↪ 16 Bivoj:

    ↪ 17 jan51: Jo, už není. Mluvil o tom i Rachad tady http://www.rozhlas.cz/…hab--1048411

  19. možná opět nějaký „grandiózní podaz“ nebo „nepřemožitelný kolos“ za humny – jeden nikdy neví… :)

  20. Proč ten despekt? Starý Dahab byl svého času jednou z nejromantič­tějších restaurací v Praze. Obsluha byla sice naprosto úděsná, ale atmosféra byla super a jídlo také nebylo špatné. Když se tam nacpal Lokál, bylo mi to docela líto; věci jako moravský vrabec/utopenec etc. normálně nejím (natožpak ve městě), takže pro mě je Lokál zcela nepoužitelný koncept – navíc spolu se starým Dahabem jsem přišel o svůj oblíbený „zasouvací podnik“ :(
    Přesun do výrazně méně frekventované oblasti a lehké přestřelení cen – to je myslím příčina konce „nového“ Dahabu. Bohužel ale vznikla mezera na trhu, neboť alternativní podnik tohoto ražení v Praze chybí. El Emir je na můj vkus moc snobský, Karavanseraj zase příliš „sockoidní“…:(

  21. Já jsem ten starej Dahab taky měla dost ráda, do novýho jsem ani nestihla zajít, to místo mi vždycky připadalo tak divně z ruky.

  22. ↪ 20 kuba.biker: já jsem byl naopak za náhradu Lokálem vděčný, ty prostory tam předtím byly naprosto zabité, nevyužité. o zkušenostech se samotným provozem a jídlem nemluvě… tož tak ;) v praze určitě prostor na něco podobného je, v tom jsem naopak optimista a s dahabem to tu určitě nepadá.

  23. Novy Dahab si bohuzel nenasel dostatecne pocetne publikum. Po presunu do Soukenicke jsem tam byl jednou a byl jsem naprosto nadsen z urovne jidla (ano, mohl jsem mit stesti na vyber nebo na okamzik). Po teto zkusenosti jsem si rekl, ze tam budu chodit, ale neudelal jsem to – moje chyba.

    Kazdopadne souhlasim s tim, ze podobny podnik v Praze neni, na vzpominanem El Emir mi nevadi ze je moc posh (mam posh rad, pokud to neni navonena zdechlina), ale zameruje se na uzsi segment kuchyne, je to v podstate (kdyz trochu nadsadim, ale nemyslim to v negativnim) luxusni verze fastfoodu Safir v OC Smichov (mimochodem velmi dobreho, kvalitou srovnatelneho s tim nejlepsim, co se v ramci lowbuget poulicniho jedeni da koupit v Beirutu).

    Karavanseraj je jinde jak zamerenim, tak sirkou zaberu, na obed tam ale nekdy zajdu rad, kdyz mam nejakou schuzku pobliz, delaji tam vyborny daal ze zelene cocky a munga, ktery chutna tak, jak chutna ten nejlepsi ktery si koupite nekde v zaplivane jidelnicce v prachu u cesty mezi kravskymi povozy a cihelnami nekde v Pandzabu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.