Kurzy vína RSS

Štítky: , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. přeposílám dotaz od čtenáře petrhruza:

    Dobrý den, nejaky cas uz se pídím po velmi podobnem anebo vlastne uplne stejnem kurzu vína, jaký pan Cuketka prodelal pod vedením Valdimíra Šálovského (www.oeno.cz) a napsal z nej reportáž sem na stánky. Jeho obsah mi prijde skvely. V současné době ale u něj asi žádný kurz neprobíhá, poslední uvedený na techto strankach je nekdy v breznu a od te doby nic. neodpovida ani na maily ani na telefon. Neposlal by někdo tip na nejaky podobny kurz? V kazdem pripade patrám dál : ) dekuju, Petr

  2. http://www.vinarska-akademie.cz/…ani/vino.htm
    Byla jsem před pěti let na víkendovém kurzu, nebylo to pro úplné začátečníky, ale ani pro velké znalce. Je několik hodin teorie o víně, provedou vás výrobnou, vinohradem a sklepem:) Příjemné, poučné. Přednášející naštěstí nepatří ke skalním moravským patriotům a odpůrcům barikovaných vín, takže jejich hodnocení vín je objektivní a poučné. V Praze jsem byla asi před třemi lety na jednodenním školení Ing. Josefa Balíka pořádané vinotékou v Míšenské. To bylo také velmi kvalitní.

  3. Prosím o vaše aktuální zkušenosti z kurzů o víně – ví někdo o něčem lepším než o výše uvedeném valtickém, nebo je to stabilní sázka na jistotu? Úroveň by měla být pro lehce poučeného začátečníka:), důraz hlavně na vlastní degustaci, senzoriku, vady vína atd. Historie, výroba apod. mě samozřejmě zajímají také, ale k nim jsem více schopna si něco nastudovat sama. Předem moc díky za tipy.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.