Dáváte dýško při rozvozu jídla? RSS

Štítky: , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. teď nad tim koumu ;) já dycky trošku jo 5%? ale určitě né jako v restauraci… asi taky záleží odkud jedou a co vezou. jak to řešíte?

  2. Ano a zhruba stejně, těch 5%. Nebo to jednoduše nějak zaokrouhlím. Setkala jsem se ale i s tím že často ani nemají na vracení a tak ani není moc na výběr.

  3. Pokud je rozvoz zdarma, take tak tech 5 %.
    Pokud nam ale nauctuji rozvoz, tak to jen trochu prikraslim, protoze uz platim docela majlant jak za dopravu, tak i za obaly.

    A propos obaly – docela nas mrzi, ze kdyz si v restauraci objednate jidlo sebou (s tim, ze si ho vyzvednete a snite cele doma), tak vam uctuji za krabicky. Pritom nezabirate misto ostatnim platicum, nezaspinite nadobi, nemusi kolem vas litat cisnik, neusmudlate jejich ubrousky, nezohybate rohy na jejich jidelnim listku a pripadne nerozbijete jejich sklenicku. To uz by si pak tech 20 Kc za ty krabky mohli odpustit, nemyslite?

    Promijim to ale Grossetu, protoze pri jidle sebou uctuji nizsi DPH a nemuseji, plno restauraci to nedela. Navic je v Dejvicich nesmirne fajn personal.

  4. Na tom něco je: když si koupím jídlo s sebou, tak restaurace ušetří resp. vydělá 2× – 3×:

    • neušpiním nádobí, ubrus a tak, jak už píše Danulita
    • musí odvést jen 9% DPH místo 19% (pokud ji ovšem vůbec odvedou)
    • ke stolu mohou posadit někoho jiného

    Asi je to důsledek obvyklého kalkulu českých restaurací „nízká marže na jídle, vysoká marže na pití“ – ten, kdo si kupuje jídlo domů, si k tomu obvykle nekoupí matonku za 40.

  5. Taky chválím Grosseto (Dejvice) za účtování nižší daně, v tomto případě cenu za krabici schvaluju. V součtu to vyjde relativně levněji než se servisem – i když zase nemám to máslíčko a houstičku na úvod 8))) Objednávky po telefonu mají docela vychytané, když řeknou, že za deset minut, tak to většinou platí.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.