Slanina - jakou a kde RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Včera jsem koupil slaninu v jednom řeznictví a když jsem ji hodil do hrnce, tak mě tak nasr*. Prskalo to, kroutilo se to a vůně žádná.
    Poraďte mi, jak sehnat slaninu, která není jen za slaninu převlečenou umělou hmotou. Týká se to vlastně obecně uzenářských výrobků. Prosím, klidně zde udělejte reklamu konkrétním značkám a obchodům. :-)

  2. Já si chodím kupovat Váhalovu slaninu. Na plátky ji mají nakrájenou v Albertu hypermarket a v celku si ji kupuji v Makru. Nedá se z ní na pánvi udělat úplně křupavý a černohnědý plátek, jako z American bacon, ale to bude asi taky tím, že ta americká slanina je nakládána v nějakém sladkém nálevu. Jo ještě malé upozornění, není to anglická slanina, takže není černě omazaná :)

  3. Makro. Základní sortiment tam najdeš, i některé vychytávky.

  4. Díky za tipy. Makro i Alberta tady mám. V Makru trochu zápasím s velkým balením. Zkusím tam ale najít něco, co nemusím koupit na kila. Tu americkou slaninu mají v Makru taky?

  5. V Tescu mají buď váženou nebo balenou (myslím 200g) Originální anglickou slaninu od Matinky. Stojí pod 30 Kč/100 g. A když se tam nedostanu, použiju někdy jako náhražku Schwarzwaldskou šunku z Kauflandu (200 g za myslím 56,90).

  6. Ale vlastně mě napadlo, jakou slaninu myslíte, jestli anglickou nebo tu obyčejnou bílou – tu kupuju v řeznictví.

  7. Meiner Meinung nach je nejlepší originál slovenská Spišská slanina z Makra. 0% vody, 100% chuti!

  8. Tak já si pod pojmem slanina představuju to, čemu amíci říkají bacon. To bílé nazývám špek. Jinak v Makru mád raději Gazdovskou slaninu, ale ta je skojo jako špek.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.