1. Prosím o radu, jak správně upéct foccaio (?nevím jak to skloňovat :-)) aby byla zlatá a křupavá? Peču v plynové troubě.

  2. Pavli, nemám plynovou troubu, ale peču na 190 asi půl hodiny. Po vyndání je povrch tvrdý. Hned potřu 1 lžící oleje (nebo smíchám 1 lžíci oleje a 1 lžíci vody – teda pořádně smíchat to samozřejmě nejde) a nechám chvíli stát. Kůrka trochu změkne, ale zůstane křupavá.

  3. http://prima.stream.cz/…/353/371435/?…
    Zde pravá domáci přímo od Itala ;-)

  4. Já dělám Foccaciu min. 2× týdně. Vycházím z receptu od itala, s drobnými úpravami:
    vodu míchám se 100ml mléka, do těsta dávám sůl, jinak je planá a nění dobrá. Do těsta dávám olej, ale ne moc cca 2 pol. lžíce. Vrch pak mírně posolím, potřu olejem a vodou a mrsknu ji po cca 20 min do rozpálené trouby na kámen a v průběhu pečení dělám páru. Trouba je na maximum (275 °C). Peče se asi 10 min a chuť a konzistence je skvělá. Jím ji jen tak a nebo ji rozkrojím, pokapu olejem, dám mozzarelu, rajčata a pročuto, na chvilku ohřeju v mikrovlnce a to je pak lahodaaaa… no nic, jdu péct.

  5. Já dělala klasické kynuté těsto + lžíci olivového oleje a sůl. Potřela jsem jí olejem s provensálským kořením. Peču na maximum 10 a pak ztlumím ještě tak na pět minut. Upečená je krásně, ale nemá tu zlatavou barvičku :-(

  6. Pavli:

    a co takhle zkusit těsto z pain l§ancienne? na foccaciu je jako dělané! ;) o barvu kůrky bych v tomto případě neměl strach :)

  7. Právě jsem dospěla k stejnému rozhodnutí, ještě musím domluvit u známého kameníka kousek do trouby :-) Děkuji mnohokrát všem zkušenějším!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.