Sýr jako dárek RSS

Štítky: , , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ráda bych někomu darovala k Vánocům bochník dobrého sýra. Bohužel však nemám s nákupem a uchováváním sýra ve velkém množství žádné zkušenosti. Můžete mi poradit nějaké sýry, které při vhodném zacházení realizovatelném v domácích podmínkách vydrží několik týdnů až měsíců (pro 2 osoby)? Nerada bych jim dala něco, čeho by museli sníst čtvrt kila denně, aby se to nezkazilo.

  2. Idle thoughts: Jak velký je bochník sýra? (How long is a piece of string?)
    Celistvý bochník je jistě elegantnější dárek, než jeho půlka či čtvrtka. S nakrojením bochníku lze pak otálet; leč jak se jednou celistvost poruší, jede se stejně z vršku.

    Mluvím zde za ty dvě osoby. Nevím, zdali bychom byli nadšením bez sebe, že máme na pořadu stále stejný sýr week after week after week. Týden co týden vymýšlet: „Kam s ním?“.

    (S omluvou Janu Nerudovi a za větší než obvykle příměs angličtiny)

  3. 3. Souhlasím s panem J., že darovat bochník sýra dvěma lidem je dar nedar. Co takhle nechat vkusně zabalit pořádný kus pravého parmezánu? Ten vydrží dlouho, případně se dá nakrájet na kousky a nechat zmrazit.

  4. V cheesy mají malé bochníčky goudy, což jsem osobně už jako dárek dávala a setkalo se to s úspěchem. Gouda taky relativně dlouho vydrží, tak by se jim nemusela zkazit.
    Jinak pokud by jim nevadil výrazný sýr, tak Tête de Moine je taky skvělý dar – sýr se prodává v balení okolo 800 – 1 000 g a vydrží dlouho. Ne/výhodou je, že by dar tím pádem musel obsahovat i kráječ s poklopem. Ale např. v tchibu se dá kráječ sehnat za lepší peníze než v cheesy/makru.

  5. Já bych darovala domácí kozí sýry, ty vydrží dlouho. Některé máme i dva roky a ještě se nezkazily ;-)
    A také je občas úspěšně darujeme!
    na kuk zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/image/2866583

  6. Já bych darovala goudu, nebo hollander, dlouho vydrží (ale ne u mě v ledniččce:))) a nebo bych věnovala nějaký sýr s ušlechtilou plísní v dřevěné krabičce, jak je prodávají třeba v obchůdku Moje kredenc.

  7. Výborná nabídka sýrů a dalších dobrot je i na tomto e-shopu:
    http://www.syrarna-samek.cz/
    Osobně vyzkoušeno.

  8. V lahůdkářství Sváček máme dost těchto sýrů.Jedná se především o malé goudy, nebo pecorina.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.