Tousty RSS

Štítky: , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jeden z důvodů proč jsem si čerstvě pořídil grilovací pánev byly ty krásné opečené chlebové tousty s opálenou mřížkou na povrchu, které předvádí Jamie v každém druhém videu. Brzo jsem zjistil, že mezi chlebem, který ani teplo nezaregistroval a naprosto spálenou briketou je interval několika málo vteřin. Přijde mi, že je těžké to trefit. To by ještě šlo, ale když toustík udělám, tak mi na mřížce grilovací pánve zůstanou kousíčky chleba, které se jakoby z krajíce utrhnou a dál se pálí. Výsledkem je smrad v kuchyni a pánev s připáleninou, kterou musím nechat odmočit přes noc a i tak to několik minut drhnu v dřezu.
    Zkoušel jsem na pánvi rozetřít ubrouskem trochu oleje. Bylo to stejné, akorát to navíc kouřilo. :-)
    Dělám něco špatně nebo je zaprasená pánev nutnou daní za krásně mřížkované elegantní toustíky?

  2. To, že se mi trhal chleba, se mi stávalo pouze s čerstvým chlebem. Nevím, jak starý používáte vy, třeba je to v tom. A bude lehčí se trefit do požadované barvy,pokud nepojede oheň na „plný koule“. Zkuste střední výkon.

  3. – Použil bych starší chleba

    • Dát ho na už rozpálenou pánev, nikoli na studenou
    • Když už olej, tak takový, který má co nejvyšší kouřový bod – http://en.wikipedia.org/…/Smoke_point, já už pár let používám na smažení olej z hroznových zrníček a stačí více, než dostatečně, jakkoli jsou mnohé, co vydrží víc
    • Překvapuje mne ta pánvička a úporně připečené kousky. Osobně používám titanové pánve Ballarini a zkušenost – 25 minut stálé smažení řady steaků na nejvyšší výkon bez oleje, maso v hickory marinádě s cukrem, melasou, karamelem (a ta se sakra připaluje) = černá vrstva několik milimetrů, odmočeno za 20 minut, setřeno houbou. Takže trochu i pánev?
  4. Možná bude tedy problém v tom čerstvém chlebu. Nebyl sice „dnešní“, ale cca dva dny ve spíži. A pak asi že jsem to nejspíš dělal na velkou teplotu, protože olej byl podzemnicový a ten by se tolik pálit neměl. Pánev mám litinovou od Le Creuset. Budu se s ní muset víc seznámit.

  5. Litina potřebuje dobře zajet, ze začátku má tendenci se trochu chytat, ale časem se to zlepšuje.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.