Odstředivka na saláty RSS

Štítky: , , ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, používáte někdo odstředivku na saláty? já jsem docela silně salátová a prý je odstředivka skoro zásadní nářadí. Tak nevím, co vy?

  2. Jo používám Zyliss a je to fajn. Ne že by se bez ní nedalo obejít, ale pokud člověk dělá salátů hodně, tak se hodí.

  3. Odstredivka se pouziva asi hlavne proto, ze kdyz je salat mokry, tak ta voda z nej rozredi dressing. Je to fajn vecicka. Ja jsem ji pred par mesici kupovala v ikee: http://www.ikea.com/…cts/60148678 a zatim funguje dobre (ale nesmi se moc nacpat). Navic je to docela legrace :).

  4. Před léty jsem koupila v Makru asi za 160 Kč docela velkou (asi o 2 cm větší než ta z IKEA). Do těch malých se nic nevejde. Má trošku lepší obsluhu – člověk netočí kličkou, ale tahá za provázek. Rozhodně bych doporučovala si ji koupit – salát je po omytí skoro suchý.

  5. Odstředivku používám moc ráda, kromě toho, že se salát pěkně osuší, tak je to i zábavné, zvlášť v té verzi s provázkem.

  6. 5: JJ, zábavné to je, ale pozor na rekordy v otáčkách, u jedné se mi podařilo ten provázek vytrhnout (Zkoumal jsem potom jeho uchycení a při běžném používání to nejspíš nehrozí, ale i tak je myslím varování na místě.)

  7. Odstredivku pouzivam na salat vzdy, mame tu s klickou a problem v tom vubec nevidim, zavrtim jednou doprava, pak doleva a nekolikrat zopakuju a hned jsou listy suche. Bez odstredivky bych salat uz nedelala, odstredivka listky hezky nacechra a pripravi na dressing.

  8. Bez této věcičky nemůžeme žít. Ale dovedl mne k ní manžel, asi před 15 lety.
    Už máme několikátou, využíváme velmi často.
    Kdo jí ale saláty jen po česku, tudíž namočené v ocťové vodě, ten ji nepotřebuje ;-)

  9. Mám tuto:
    http://www.johnlewis.com/…Product.aspx
    a měla jsem tuto:
     http://www.johnlewis.com/…Product.aspx

    Tu levnější jsem koupila jako první a pak jsem ještě přikoupila tu druhou. Aspoň jsem mohla jednu věnovat, moc se líbila.

  10. Odstředivku nemám. Saláty jsou v létě a na podzim z vlastní zahrady a mytí nepotřebují, jinak často koupíme už omyté směsi lupenů v pytlíku.
    Mívali jsme kdysi věcičku zvíci kopacího míče, takové jako dva cedníky. Dal se tam omytý salát, sepnulo se to a venku se s tím točilo nad hlavou. Primitivní, ale účinné.
    (Jako prémii si můžete představit spartakiádní cvičení vzorných hospodyněk v zástěrkách, v rytmu takto tvořících salát. Raz dva zatočit – tři čtyři zálivka – pět šest krutóny a par – ma – zán.)

  11. 10. :-)
    se znám, bych jednou zatočila a už by to letělo z balkonu.

  12. 10: Jak se vám daří dosáhnout toho, že saláty ze zahrady nepotřebují mytí? Ten náš je vždycky dost od hlíny. Chuť je ale skvělá, vždycky se na salátové období na zahradě těším.

  13. 12. asi mají vychovanější hlínu :)

    ale salátu už se taky nemůžu dočkat, jsem schopná sníst za odpoledne nad knížkou dvě tři hlávky jen tak list po listu, a teď by se takovej čerstvě uříznutej zelenej salátek mým naříkajícím chuťovým buňkám, utlučeným pěti dny s rohlíkem a rýžovým polystyrenem, vyloženě zamlouval

  14. Jo jo, hlínu vychovávám už nějaký ten pátek. :-)

    Vnější listy jsou obyčejně k ničemu, ožrané od slimáků a hlemýžďů, takže jdou hned na kompost a pevné vnitřní jsou fajn (pěstuji hlavně Little Gem). Rukola je dostatečně vysoko nad hlínou.
    O prach se v Anglii není třeba bát – buď prší a nebo zalévám.

  15. 14: Tak to chápu, já narozdíl od zbytku rodiny, která jde po srdíčkách mám rád právě ty vnější listy, takže umývání se nevyhnu. Slimáků a hlemýž´dů máme naštěstí na zahradě minimum.

  16. tak moc děkuji za info od vás všech. Já si tu čertovu hračku teda koupím :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.