co si uvařit na lyžovačce RSS

Štítky: ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o pomoc, respektive o inspiraci.
    Za pár dnů jedu na lyžovačku do Itálie a pořád mě nějak nenapadá co tam jíst. Suroviny si povezeme svoje, tak poraďte co nakoupit a co z toho potom uklohnit.

  2. Na horách se mi vždycky osvědčily pořádné husté polévky, pár receptů se najde i tady u pana Cuketky. A jinak doporučuju suroviny nevozit nebo jen nějakej základ a jinak nakoupit v Itálii na co budete mít chuť z tamní nabídky, je to skvělá příležitost prozkoumat tamní suroviny.

  3. Asi bych to řešila tam koupenýma těstovinama, parmezánem, dýní… Pokud máte přístroj, tak by mohlo být příjemné udělat si třeba sýrové fondue.

  4. Nechci tady moc machrovat,ale domnívám se, že při cenách lokálních surovin by byla naprostá zhůvěřilost si vařit z toho co tam přivezu…ceny v Itálii jsou totožné nebo nižší než u nás a výběr a kvalit nesrovantelné.Já bych na horách šel třeba do nějakého hrnce ragú…s těstovinami buď ze zvěřiny nebo z jehněčího…to je jídlo z jednoho hrnce, nebo bych zkusil fazole ty ze severu Itálie jsou výborné, nebo bych udělal výživné horké rissoto a k tomu grappu :-)

  5. Tak ja jsem vzdycky na lyzovani ocenil, kdyz to jidlo bylo rychle hotove, protoze jinak to po navratu odpadlo tak, ze vsichni se preplacali bagetou se sejrem a salamem a potom uz nebyl takovej hlad. Kdyz se to snedlo, tak zas bylo tezky spani:-) Proto sme volili bud jendoduche testoviny (cervene, s tunakem, s pestem…) anebo sme si doma neco uvarili a zavarili do zavarovacek a na miste jenom ohrivali (jsem omackovej, takze ruzny platky na houbach, gulas atp.). Souhlasim, ze nektery veci je dobry kupovat na miste, ale na druhou stranu obchody v lyzarskych strediskach byvaji casto predrazene a clovek tam stejne sezene jenom globalizovane zalezitosti. Zkuste si naplanovat par jednoduchych jidel v Praze a par si vymyslete az na miste podle dostupnych surovin.

  6. 5: JJ, to je dobrá připomínka a další z důvodů mého favorizování polévek – spousta se jich dá uvařit večer předem a po návratu do chaty jen ohřát.

  7. 5: a kdo říká že pojedu z Prahyyy
    ja su hrdý ostravak :D
    jinak máte stejné myšlenkové směřování, že si něco uvařím doma a pak budu jenom ohřívat, jenže má inspirace skončila právě u toho guláše :D
    polívky jsou dobrý nápad, to ještě proberu z účastníky
    i tak díky za tipy

  8. Ragú a guláš…to je skoro to samé :-)…to zvládnete …Ráno to na malý plamen hodíte na sporák a po návratu z lyžování bude hotovo…chce to jen pojmout důvěru, že mezitím chata neshoří. Co se týče polévky tak italská minestrone se taky umí udělat v podstatě sama .Já vím, že po celodenním lyžování se člověk těžko nutí vařit, tak s sebou vezměnte jednoho kuchaře, kterého nebaví lyžovat…hlasím se :-)

  9. A co někde zde na stránkách zmiňované špagety – aglio olio , než se uvaří těstoviny, tak trochu toho oleje, česneku a feferonek na panvi uděláte? Nebo si na místě skočte pro nějakou hotovou omáčku – většinou je na 500 gr těstovin a stačí ji ohřát. Pracný není ani klasický český smažák a cestou Vám nevyteče :-)

  10. Jezdíme 2× do roka na lyže do Itálie a nikdy s sebou nic kromě soli a čaje nevozíme. Bylo by opravdu škoda nevyužít místní supermarkety.
    Doporučuji koupit nejroztodivnější druhy těstovin (za ceny levnější než u nás) a na pánvi k tomu např.opéct italskou klobásku salsicca vyjmutou ze střívka s trochou rajčatové salsy, vše promíchat. Na to místní sýr – parmezán a nebo levnější grana padano.
    Dále dělávám smetanové omáčky z místních krabiček Panna da cucina (hustá smetana k vaření), jen se lehce ohřeje a přidá se místní čerstvý špenát – úžasné, třeba i na čerstvé gnocci ze supermarketu.
    Dále kupuji hotové špekové a jiné knedlíky do polévky (místní bujón z kostky je též velmi dobrý).
    Hotové pesto na váhu a těstoviny – lahůdka.
    V oddělení lahůdek se dá koupit na váhu třeba i vittelo tonnato.
    Také nákup krůtího masa (tacchini) je za stejné peníze jako u nás.
    Je toho hodně, také záleží na tom, jak máte vybavenou kuchyni. Já tam taky jezdím spíš jíst…

  11. My jezdime do Rakouska a jelikoz je chata temer u sjezdovky a asi 10 km do kopce od nejblizsiho supermarketu, varime si sami a ze surovin z Čech…osvědčil se guláš, čína, karbanátky (maso jsem namíchala doma a tam jen uválela karboše:), uzené se zelím (z uzeného i výborná polévka:), rizoto, řízky, špagety a tak…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.